Spørgsmål efter opskrift

2009-04-30
Spørgsmål fra   :  berit stærke kristensen
Spørgsmål   :  kirtsen hüttemeyers bamsehorn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hornene er blevet lavet engang for en ca 12 år siden hvor der var en række tv udsendelser med K.H.de var vældig lækre og nemme at gå til. håber at i kan finde de til mig.venlige hilsner berit

Svar til berit stærke kristensen   :  
Hej Berit

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på bamsehorn.

Beklager meget
Per




2009-04-29
Spørgsmål fra   :  mogensen
Spørgsmål   :  jeg søger opskrift med hajkød
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger opskrift med hajkød. Om indkøbs navnet på fisken er pegasus, er jeg ikke helt klar over. Det er vores mening om haj-kødet kunne bruges i tartelet-fyld, sammen med asparges, ærter , ananas med en lys dressing eller lun lys sovs . Tak for hjælpen
Bemærkninger   :  


Svar til mogensen   :  
Hej Mogensen

Du må næsten tænke på pangasius, det er ikke en haj, men jeg mener det er en hajmalle, men er ikke sikker og det er en ferskvandsfisk som bla. bliver opdrættet i Vietnam. Fisken kan købes i fakta under navnet hverdagsfisken.

Se pangasiusopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-29
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  syltede agurger
I opskriften indgår bl.a   :  salatagurger,skæres i tocm tykkelse ned i et sylteglas.ediekesukkermm haldes over. de står et par dage, før de kan bruges.Det er nemt og godt.Tak lone
Bemærkninger   :  
Vil gerne have svar i dag.

Svar til Lone   :  
Hej Lone

Vi har en opskrift på råsyltede salatagurker som minder om det du beskriver, dog er der lidt med tykkelsen, men det må du så prøve dig frem med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-29
Spørgsmål fra   :  Tinka Ane Mikaelsen
Spørgsmål   :  Baconboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tinka Ane Mikaelsen   :  
Hej Tinka

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på baconboller.

Beklager meget
Per




2009-04-28
Spørgsmål fra   :  Kurt Spuur Hansen
Spørgsmål   :  Havtornesnaps
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvor køber man evt.Tørrede Havtorn ? Jeg ved at de gror ved Brøndby Strand, men kan først høstes Sept.

Svar til Kurt Spuur Hansen   :  
Hej Kurt

Jeg kender ikke til steder hvor du kan købe tørrede havtorn, men en del af charmen ved at lave kryddersnaps er jo også selv at samle bærrene.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-27
Spørgsmål fra   :  Kai Løgager
Spørgsmål   :  gyldenspjæts livret
I opskriften indgår bl.a   :  Sprængt oksebryst stuvet spidskål
Bemærkninger   :  
spørgsmålet går hovedsagentlig på retningslinier for hvordan man sprænger ( eller rimmar) enbid oksespidsbryst.

Svar til Kai Løgager   :  
Hej Kai

Vi har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Det bliver bare ikke helt det samme når man selv sprænger, da man ikke må bruge salpeter i private husholdninger, og derfor får kødet ikke den samme flotte røde farve.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-27
Spørgsmål fra   :  Birthe Matthiesen
Spørgsmål   :  risoller med citronsovs
I opskriften indgår bl.a   :  butterdej, kylling og asparges
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Matthiesen   :  
Hej Birthe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på risoller.

Beklager meget
Per




2009-04-27
Spørgsmål fra   :  ulla stokholm
Spørgsmål   :  rabarber jorbær kage
I opskriften indgår bl.a   :  rabarber jorbær kage
Bemærkninger   :  


Svar til ulla stokholm   :  
Hej Ulla

Det er svært at se lige hvilken type kage du søger, men jordbær og rabarber passer jo godt til hinanden , og jeg vil mene at du kan bruge en af vore mange kageopskrifter med rabarber og blande jordbær i sammen med rabarberner.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-26
Spørgsmål fra   :  Kurt Nielsen
Spørgsmål   :  Sommerens Englepai
I opskriften indgår bl.a   :  piskede æggehvider, sukker, eddike + andre ingredienser ?
Bemærkninger   :  
Sød desert bagt i ovnen, og overdænget med jordbær ved serveringen.

Svar til Kurt Nielsen   :  
Hej Kurt

Det lyder som noget marengslagkage, og dertil har jeg fundet en opskrift frem her som du måske kunne bruge, der står ikke hvor mange jordbær til cremen, men jeg vil mene så mange som den kan tage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-26
Spørgsmål fra   :  Henning Dissing
Spørgsmål   :  hindbærmuffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Henning Dissing   :  
Hej Henning

Øverst til højre på kogebogen er der et søgefelt hvor du kan skrive hele navnet på opskrifter eller evt. kun dele heraf, og på den måde finde frem til opskrifterne.

Se hindbærmuffinsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-26
Spørgsmål fra   :  tonni prisak
Spørgsmål   :  vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
ret tykke vafler, tørre, kan gemmes længe bages i vaffeljern,vist en gammel opskrift.

Svar til tonni prisak   :  
Hej Tonni

Vi har lige afprøvet en opskrift på flødevafler som er den sprødeste som vi endnu har prøvet af denne slags, og dem vil jeg tro at du kan gemme i en tæt kagedåse når de har fået lov til at køle af.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-24
Spørgsmål fra   :  John H. Larsen
Spørgsmål   :  Provstindens Guf
I opskriften indgår bl.a   :  ?????
Bemærkninger   :  


Svar til John H. Larsen   :  
Hej John

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på provstindens guf.

Beklager meget
Per




2009-04-22
Spørgsmål fra   :  Jean Spanggaard
Spørgsmål   :  svinemørbrad farseret med champignon, løg og pikantost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har fået retten hos en veninden som siger at den hedder som anført ovenfor. Smagte meget godt så ville gerne prøve den!

Svar til Jean Spanggaard   :  
Hej Jean

Jeg har brugt tøm køleskabet til at finde frem til denne opskrift som jeg håber og tror er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-22
Spørgsmål fra   :  Jonna Hørlück Andersen
Spørgsmål   :  muldvarpeskud
I opskriften indgår bl.a   :  Der bruges svesker, creme, chækolade rugbrød
Bemærkninger   :  
Det laves som mulvarpeskud

Svar til Jonna Hørlück Andersen   :  
Hej Jonna

Vi har en opskrift på muldvarpeskud som jeg vil sende linket til her.

Se muldvarpeskudopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-22
Spørgsmål fra   :  Louise Jørgensen
Spørgsmål   :  Yoghurt uden mælk eller soya
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har søgt efter opskrifter på hjemmelavet yoghurt, men i alle opskrifter skal man bruge lidt youghurt som "bund". Men da jeg vil lave en mælke- og soyafri yoghurt til min datter på under 1 år, er det jo ikke let. Hun får Nutramigen i stedet for mælk, og så ville jeg eksperimentere med at syrne det med mælkesyrer (der er fremstillet uden at være i berøring med mælk...) Men jeg kan ikke finde nogen opskrifter, hvor man selv syrner fra bunden af...

Svar til Louise Jørgensen   :  
Hej Louise

Du kan gå på nettet og købe yoghurtpulver uden mælk og soya. Det skal bare blandes op med vand.

www.allergikost.com

Med venlig hilsen
Gitte




2009-04-21
Spørgsmål fra   :  rise vad
Spørgsmål   :  flæskesvær
I opskriften indgår bl.a   :  flankestykker- normalt brugt som en del af leverpostej
Bemærkninger   :  


Svar til rise vad   :  
Hej Rise

Jeg forstår ikke spørgsmålet?

Flæskesvær laves jo af "skindet" på grisen, og det bruges ikke i leverpostej.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-20
Spørgsmål fra   :  Mogensen
Spørgsmål   :  Napoleonshatte
I opskriften indgår bl.a   :  Kan de fryses?
Bemærkninger   :  


Svar til Mogensen   :  
Hej Mogensen

Kokken siger at napoleonshatte kan fryses, så ja.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-20
Spørgsmål fra   :  børge carstens
Spørgsmål   :  daimis
I opskriften indgår bl.a   :  hvad er daimbar
Bemærkninger   :  


Svar til børge carstens   :  
Hej Børge

Daimbar heder vist nok kun daim, det er nogle flade stykker hård karamel som er overtrukket med chokolade, de er i røde pakninger gerne med 2 stykker i.

Med venlig hilsen
Per




2009-04-19
Spørgsmål fra   :  tina møller nørgaard
Spørgsmål   :  gravad kalvemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tina møller nørgaard   :  
Hej Tina

Jeg har omskrevet en opskrift fra gravad oksemørbrad til kalv, som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-18
Spørgsmål fra   :  p.e.arnoldsen
Spørgsmål   :  stegt, røget flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Hvorfor er det i dag umuligt at stege 10 skiver røget flæsk (Sørwi) Efter 10 min stegning bliver kødet "beklædt" med en sort kappe . og det smager hæsligt !!! Hvad gør jeg forkert ? Når jeg for 65 år siden stegte flæsk skete det aldrig !! V.H.
Bemærkninger   :  


Svar til p.e.arnoldsen   :  
Hej P.E. Arnoldsen

du kan prøve at stege det i ovnen i stedet for. steges på risten over bradepanden i ca 30 min. ved 180 grader. dit problen kan skyldes at man ikke laver bacon på samme måde som i gamle dage. håber det lykkes for dig.

Hilsen
tina




2009-04-15
Spørgsmål fra   :  Dorthe Nørgaard
Spørgsmål   :  tun mousse
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. mangler en opskrift på tun mousse til ca 30 pers... gerne en der kan portions anrettes.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Nørgaard   :  
Hej Dorthe

Hvis du bruger søgefeltet øverst til højre på siden så kan du finde de fleste opskrifter, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener kan portionsanrettes.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-15
Spørgsmål fra   :  Thomas Fogh
Spørgsmål   :  Rigtig lækker kold gulerodssalat
I opskriften indgår bl.a   :  gulerod (bagte/stegte) feta en eller anden slags frø (jomfru i det grønne?) en eller anden slags grøn salat
Bemærkninger   :  
Rigtig lækker kold gulerodssalat, men kan ikke finde opskriften nogen steder.

Svar til Thomas Fogh   :  
Hej Thomas

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift som minder om det du beskriver.

Beklager meget
Per




2009-04-14
Spørgsmål fra   :  Birthe Hasselgaard
Spørgsmål   :  frikadellesnegle
I opskriften indgår bl.a   :  en gærdej rullet som til snegle med en fars smagt til med hvidløg og chili
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Hasselgaard   :  
Hej Birthe

Hanne har sendt denne opskrift som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-14
Spørgsmål fra   :  Beryl Aagaard
Spørgsmål   :  skipper labsovs
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler oksekød lauberblade
Bemærkninger   :  


Svar til Beryl Aagaard   :  
Hej Beryl

Vi har en opskrift med billede på som jeg vil sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-14
Spørgsmål fra   :  Maj Brith
Spørgsmål   :  Tartelet bunde/kurve
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan I hjælpe med en opskrift på tartelt bunde/kurve ?

Svar til Maj Brith   :  
Hej Maj

Vi har en opskrift på hjemmelavede tarteletter her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-13
Spørgsmål fra   :  bnp
Spørgsmål   :  opskrifter til bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger brød og kage opskrifter til min bagemaskine. Det er en Funai Bagemesteren Model FAB-200

Svar til bnp   :  
Hej Bnp

Vi har nogle enkelte opskrifter til bagemaskine, men ingen til netop din model, men måske du kan bruge dem alligevel?

Se bagemaskineopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-13
Spørgsmål fra   :  Gert Nielsen
Spørgsmål   :  dessert uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en dejlig dessert uden mælkeprodukter.mvh. Gert

Svar til Gert Nielsen   :  
Hej Gert

Vi har nogle kategorier med fødevareallergi, deribland mælkeallergi, og her er der en del forskellige opskrifter uden mælk som jeg håber du vil kunne bruge.

Se mælkeallergi her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-11
Spørgsmål fra   :  Liselotte Callender
Spørgsmål   :  Lammekoelle
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal stege to lammekoeller (2 kg hver)i ovenen ved lav temperatur. Hvor lang tid skal de stege i ovenen, hvis de skal vaere "gennemstegte"?
Bemærkninger   :  


Svar til Liselotte Callender   :  
Hej Liselotte

Du får lige et noget forsinket svar her, som jeg håber du kan bruge.

Normalt skal stegetiden ikke forlænges ved at der er 2 stege i ovnen, det skulle live være hvis de ligger tæt op af hinanden.

Det bedste er jo hvis du har et stegetermometer og det skal så vise 74 grader C for gennemstegt.

Jeg har fundet en opskrift frem på langtidsstegt lammekølle her som du kan se tid og temperature på, og måske bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-11
Spørgsmål fra   :  Bjarne Kyen
Spørgsmål   :  Cowboy bønner
I opskriften indgår bl.a   :  Brune bønner,røget og færsk flæsk i skiver
Bemærkninger   :  
Det laves i en bradepande,Flæsket stilles ned i bønnerne og der laves en sovs af brun farin og andet jeg ikke kan huske.

Svar til Bjarne Kyen   :  
Hej Bjarne

Det lyder som opskriften på Cowboy flæsk og bønner, så den vil jeg sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-09
Spørgsmål fra   :  John Siegstad
Spørgsmål   :  Frankukker
I opskriften indgår bl.a   :  2 æg 2 spsk sukker 500 g mel 1 tsk bagepulver Mælk (kvantitet ukendt, piskes til konsistens som tyk/amerikansk pandekagedej) Palmin/friture til stegning
Bemærkninger   :  
svar på Anker Thyboøs spørgsmål fra 2002-12-19 jeg gravede i "mormor" opskrifter og faldt over Frankukker Steges i friture, hæld en sovseskefuld i gryden Giver de mest fantastiske former, der spises som æbleskiver med marmelade og flormelis

Svar til John Siegstad   :  





2009-04-08
Spørgsmål fra   :  michael filtenborg
Spørgsmål   :  sø eller rødtunge med lakse mousse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej jeg ved ikke om i kan hjælpe mig.jeg lavede for nogle år siden søtunge med laksemousse.søtunge filleten kom i et lille rundt ilfast fad med laksemoussen i midten. problemet er at jeg ikke kan huske opskriften på moussen andet at der også skulle koncetreret tomat pure i og noget andet. håber i kan hjælpe ps hvor lang tid skal det have i ovnen mvh.michael

Svar til michael filtenborg   :  
Hej Michael

Der er jo ikke EN opskrift på laksefarseret søtunge, men vi har en opskrift med billede her som jeg håber du kan bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-08
Spørgsmål fra   :  Bent Køster
Spørgsmål   :  Inges søndagsgris
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbrad svitses i stykker i et ildfastefad med svitsede shampion æblebåde hældes væde ved fløde salt & pebber i ovnen. Tilbehør ris.
Bemærkninger   :  
Der skal eventuelt mer til? Håber i kan finde opskriften på det.Der skal nok mere til som skal svitses sammen med champion & æblebåde. det er det jeg mangler. Hilsen Bent

Svar til Bent Køster   :  
Hej Bente

For mig at se så har du jo selv det meste af opskriften, så jeg ville da bare prøve det af.

Det som du mangler sammen med champignon og æbler kunne jo være løg?

Med venlig hilsen
Per




2009-04-07
Spørgsmål fra   :  sonja friis
Spørgsmål   :  lindholmsild
I opskriften indgår bl.a   :  kolde kartofler benfri sild løg salat tomatketchup ,bruges som frokostret
Bemærkninger   :  
var meget brugt i tresserne

Svar til sonja friis   :  
Hej Sonja

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lindholm sild.

Beklager meget
Per




2009-04-07
Spørgsmål fra   :  karen petersen
Spørgsmål   :  bornholmer hane med pesto
I opskriften indgår bl.a   :  unghane med pesto
Bemærkninger   :  
pesto købt færdig

Svar til karen petersen   :  
Hej Karen

Du skriver ikke noget om hvordan du ønsker at hanen skal tilberedes, men vi har en opskrift på kylling pesto som kunne være en mulighed.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-06
Spørgsmål fra   :  toni prisak
Spørgsmål   :  vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vafler som fungerer som småkage, kan gemmes i kagedåse,

Svar til toni prisak   :  
Hej Toni

Jeg tænker at det er franske vafler som du tænker på?

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-06
Spørgsmål fra   :  bodil
Spørgsmål   :  sol-æg
I opskriften indgår bl.a   :  hårdkogte æg i saltlage med løgskaller
Bemærkninger   :  
opskriften er fra sønderjylland. spises som forret

Svar til bodil   :  
Hej Bodil

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her:

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-06
Spørgsmål fra   :  NN
Spørgsmål   :  Jeg sidder i USA og man kan ikke købe alm. gær herover kun tørgær,
I opskriften indgår bl.a   :  Gær
Bemærkninger   :  
Jeg sidder i USA og man kan ikke købe alm. gær herover kun tørgær, jeg forsøger at spore mig frem til om det skal blandes i melet eller i lunt vand og hvad en alm. pakke gær 50 g vil svare til i tørgærsom herover er 1/4 oz = 2-2/4 teaspoon pr. pakker, hvilket ikke gør mig meget klogere? hurtigt svar værdisættes fødselsdagsboller under tidspress .... tusinde tak for jeres tid

Svar til NN   :  
Hej NN

Ja du har formentlig lavet bollerne, men måske du kan bruge svaret alligevel?

4 tsk tørgær som der er i en lille pose dansk tørgær a 11,8 gram svarer til 50 g frisk gær

Med venlig hilsen
Per




2009-04-05
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Strammermax
I opskriften indgår bl.a   :  Røget bacon råt placeres på bauerbrot, med rødbeder og salat
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej ?

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Strammermax.

Beklager meget
Per




2009-04-05
Spørgsmål fra   :  Jytte Mørck
Spørgsmål   :  Frøslev Dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Himbær og makroner m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Mørck   :  
Hej Jytte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på frøslevdessert.

Beklager meget
Per




2009-04-05
Spørgsmål fra   :  Christian Bobzin
Spørgsmål   :  Suppe med røget makrel
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har læst at japanerne bruge noget, der hedder bonito i supper. Det skulle være en slags røget og tørret makrel. Hertil porre, safran og tapioka
Bemærkninger   :  
Kender I en mere præcis opskrift som ville passe til danskere?

Svar til Christian Bobzin   :  
Hej Christian

Der er ikke nogen af os der kender bonito, så vi kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2009-04-03
Spørgsmål fra   :  lizy pedersen
Spørgsmål   :  laksemuss
I opskriften indgår bl.a   :  laks
Bemærkninger   :  


Svar til lizy pedersen   :  
Hej Lizy

Vi har lidt forskellige opskrifter på laksemousse som jeg vil sende linket til her.

Se laksemousseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-02
Spørgsmål fra   :  Dorte Holm
Spørgsmål   :  Hjortekøllesteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har købt en hjortekøllesteg 1,3 kg. Hvorlænge skal den have ?? Hvad servere til?? Må den serveres rosa, der står på den alt vildt skal gennemsteges, men der er ingen opskrift. Venlig hilsen Dorte

Svar til Dorte Holm   :  
Hej Dorte

Jeg mener godt at du kan servere hjortekød rosa, og så kan du stege den som en roastbeef.

Se opskriften her

Eller også kan du stege den mør hen af en gammeldags stegt oksesteg.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-04-02
Spørgsmål fra   :  Ib christiansen
Spørgsmål   :  Gelerand med rejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ib christiansen   :  
Hej Ib

Vi har en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009