Spørgsmål efter opskrift

2009-11-30
Spørgsmål fra   :  Merete
Spørgsmål   :  Mille
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrift på syltede abrikoser. Mille
Bemærkninger   :  


Svar til Merete   :  
Hej Merete elle Mille?

Vi har en opskrift på syltede abrikoser med chili og vanille. Hvis du ikke ønsker chili kan denne sagten undlades.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-30
Spørgsmål fra   :  Merete Kjems
Spørgsmål   :  Abrikoser i Akaciehonning
I opskriften indgår bl.a   :  Det er abrikoser man for som tilbehør til ost. Vi har lige fået den på en restaurant. Merete
Bemærkninger   :  


Svar til Merete Kjems   :  
Hej Merete

Det er jo formentlig resturantens egen opskrift så helt det samme kan det nok aldrig blive.

Men du kunne forsøge dig med et glas syltede abrikoser som du udskifter lagen med akaciehonning, og lader dem stå og trække nogle dage inden servering.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-29
Spørgsmål fra   :  Thitinun P.Burow
Spørgsmål   :  kardemonnetærte med stjerneanis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Thitinun P.Burow   :  
Hej Thetinun

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kardemonnetærte.

Beklager meget
Per




2009-11-29
Spørgsmål fra   :  helle herbst
Spørgsmål   :  gabusta
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål baccon sukker
Bemærkninger   :  


Svar til helle herbst   :  
Hej Helle

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på gabusta.

Beklager meget
Per




2009-11-28
Spørgsmål fra   :  else nielsen
Spørgsmål   :  rusisk rødbedesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder med mere
Bemærkninger   :  


Svar til else nielsen   :  
Hej Else

Det må være Bortsch du tænker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-28
Spørgsmål fra   :  Bo Hansen
Spørgsmål   :  Små Skårede Chokoladekager fra lærkehuset
I opskriften indgår bl.a   :  Chokolade, Sirup
Bemærkninger   :  
Opskriften jeg søger, er en småkageopskrift, på ovennævnte. Den skulle være trykt for over 25 år siden i en avis med navnet ovenover. Kagen er en småkage der ligner brunkager. Dejen er bare meget mørkere.

Svar til Bo Hansen   :  
Hej Bo

Det er ikke en opskrift vi ligger inde med, og det er ikke noget der for klokken til at ringe.

Beklager meget
Per




2009-11-28
Spørgsmål fra   :  verner kristiansen
Spørgsmål   :  filet de pexe com molho ao camerao
I opskriften indgår bl.a   :  fiskefileter med rejesauce og noget grønt drys ovenpå. tilbehør ris (selvfølgelig).
Bemærkninger   :  
fandtes på diverse restauranter i santos. serveredes altid rygende varm. retten har en krydret smag og fileterne virker kogte. saucen er svagt lyserød.

Svar til verner kristiansen   :  
Hej Verner

Vi har oversat en opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-26
Spørgsmål fra   :  jeanne jakobsen
Spørgsmål   :  blomkålssalat med tranebær
I opskriften indgår bl.a   :  Rå blomkål, tranebær Dressing ylette eller?
Bemærkninger   :  


Svar til jeanne jakobsen   :  
Hej Jeanne

Det er ikke noget vi har opskrift på, men jeg kan heller ikke se hvad det nøjagtigt er du søger opskrift på, om det er det hele eller kun dressingen.

Til dressing kan du bruge næsten alle syrnede produkter alt efter smag, smag til med salt og peber, evt. en smule sukker.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-26
Spørgsmål fra   :  John Forslund
Spørgsmål   :  tvebakker
I opskriften indgår bl.a   :  mel, vand, tvebakgele,gær, sukker, salt
Bemærkninger   :  


Svar til John Forslund   :  
Hej John

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-26
Spørgsmål fra   :  Inger Andersen
Spørgsmål   :  Brændte mandler sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Andersen   :  
Hej Inger

Vi har en opskrift på brændte mandler til diabetikere, og der bliver kun brugt meget lidt sukker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-24
Spørgsmål fra   :  john kjeldsen
Spørgsmål   :  grandmanier fareffe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved ikke om det er stavet rigtigt

Svar til john kjeldsen   :  
Hej John

Der er desværre ikke en klokke der ringer ved navnet fareffe, så vi kan ikke hjælpe dig med opskriften.

Beklager meget
Per




2009-11-24
Spørgsmål fra   :  jan petersen
Spørgsmål   :  vaniljekranse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler en opskrift på vaniljekranse med mandler der bliver ristet på panden

Svar til jan petersen   :  
Hej Jan

Denne opskrift er min egen favorit, mandlerne bliver godt nok ikke ristet, men det kan du jo vælge at gøre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-24
Spørgsmål fra   :  lis andersen
Spørgsmål   :  honningkager
I opskriften indgår bl.a   :  mel, vand, sukker m.m.
Bemærkninger   :  
engang var der hvert efterår markedsdag i Fredericia med boder, hvor man kunne købe markedskager. Udover de brune Christiansfelder kager var der også nogle hvide kager, som var formet som pige/nisse, farvet med rød farve og pyntet med hvid glasur, er der nogen, der kender disse kager

Svar til lis andersen   :  
Hej Lis

Christianfelder kager, eller brune hønningkager kender vi til, men de hvide, desværre ikke.

Beklager meget
Per




2009-11-24
Spørgsmål fra   :  bodil petersen
Spørgsmål   :  mørbrad med tyttebær og svampe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har set en opskrift som skrevet, og den ville jeg gerne lave til en julefrokost for vennerne, men jeg kan ikke finde den igen. jeg håber i kan hjælpe mig. mvh bodil

Svar til bodil petersen   :  
Hej Bodil

Jeg har lavet en søgning på mørbrad og tyttebær, og der kommer nogle enkelte opskrifter frem, men hvilken du søger er jeg ikke sikker på, så jeg sender linket til dig her, så kan du selv lige kigge på opskrifterne om det er en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-23
Spørgsmål fra   :  Iver Krogager
Spørgsmål   :  røget ål tillavet som salat
I opskriften indgår bl.a   :  røget ål tillavet som salat
Bemærkninger   :  


Svar til Iver Krogager   :  
Hej Iver

Det vil næsten være synd at bruge hele pæne stykker ål til salat, men hvis du har nogle afskæringer synes vi det vil være ok.

En æggesalat vil passe godt til at blande med findelt røget ål.

Se æggesalatopskrift her

Husk purløg.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-22
Spørgsmål fra   :  else rasmussen
Spørgsmål   :  glutenfri klejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til else rasmussen   :  
Hej Else

Jeg har fundet en opskrift frem på glutenfrie klejner som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-22
Spørgsmål fra   :  Karen D. Kristensen
Spørgsmål   :  Sat.kruk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
min mor som desværre er død nu kom fra fyn, men jeg ved ikke om det er en fynsk ret. Vi kaldte det "sat-kruk" det var en ovnbagt ret en slags budding/brød jeg tror hun brugte mælk fra en ko der nyligt havde kælvet, ovenpå brødet fik vi en slags sovs der var lavet af stegte flæsketerninger sirup og fløde kogt sammen. Opskriften havde hun i hovedet så den tog hun med sig i graven

Svar til Karen D. Kristensen   :  
Hej Karen

Vi har en opskrift på satkuk som måske kunne være opskriften du søgte?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-21
Spørgsmål fra   :  LENE HANSEN
Spørgsmål   :  NISSENS KNAPPER
I opskriften indgår bl.a   :  FLORMELIS MEL ÆG MARMELALADE
Bemærkninger   :  


Svar til LENE HANSEN   :  
Hej Lene

Det er ikke en opskrift vi kender til så vi kan desværre ikke hjælpe.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-21
Spørgsmål fra   :  steen braun
Spørgsmål   :  Swine hakze
I opskriften indgår bl.a   :  Skulder fra svin
Bemærkninger   :  
Meget populært i DE. Jeg ved den skal koge ca. 2 timmer. Men hvad så? Skal den hvile til dagen efter og have en tur i ovnen. Den skal letstegt skind.

Svar til steen braun   :  
Hej Steen

Der er en traditionel tysk opskrift der heder eisbein som kunne være den du søger, vi har en opskrift til stegeso, som måske ikke er helt traditionel, men mon ikke den kan bruges?

Se opskriften her

Du skriver noget med letstegt skind, men jeg kan ikke se om det er noget du vil have eller om du spørger til om den skal have letstegt skind.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-20
Spørgsmål fra   :  solveig
Spørgsmål   :  lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  flødeskum - cacao - jordbær eller bananer - daim
Bemærkninger   :  
ingen creme

Svar til solveig   :  
Hej Solveig

Jeg har lidt svært ved at se hvad du søger, du har jo selv det meste?

Piskefløde piskes til skum sammen med cacao, heri blander du jordbær eller banan, og fordeler mellem lagkagebunde.

Daim kan du hakke og drysse over som pynt eller blande i flødeskummet, jordbær eller banan kan også blodt lægges oven på flødeskummet på hver bund.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-18
Spørgsmål fra   :  Jette Schmidt
Spørgsmål   :  Franske brunkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg har mistet en opskrift fra Kirsten Hyttemeier på franske brun kager. Er det noget i kan være behjælpelig med?

Svar til Jette Schmidt   :  
Hej Jette

400 g. smør
400 g. sukker
2 dl. sirup
4 tsk. ingefær
4 tsk. kanel
4 tsk. nelliker
2 tsk. natron
600-650 g. hvedemel
200 g. hakkede mandler

æltes sammen(skal endelig ikke varmes)trilles i pølser lægges koldt 1 døgn skæres i tynde skiver og bages ved 200 grader (kan fryses bagte)

god fornøjelse
hilsen Karen





2009-11-17
Spørgsmål fra   :  eva andersen
Spørgsmål   :  syltede turnips/kålrabi
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg efterlyser en opskrift på syltede eller råsyltede turnips/kålrabi
Bemærkninger   :  


Svar til eva andersen   :  
Hej Eva

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på råsyltede kålrabi.

Beklager meget
Per




2009-11-17
Spørgsmål fra   :  Peter Jochumsen
Spørgsmål   :  knækbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Forskellige olieholdige frø som er bagt uden mel,kun lagt mellem bage parpir med olie
Bemærkninger   :  


Svar til Peter Jochumsen   :  
Hej Peter

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på knækbrød.

Beklager meget
Per




2009-11-17
Spørgsmål fra   :  kurt nilsson
Spørgsmål   :  jorbær-hindbær--stikkelsebær solbær marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kurt nilsson   :  
Hej Kurt

Vi har en gruppe med sylteopskrifter hvor der er opskrifter på forskellige typer syltning bla. marmelade.

Her er jeg sikker på at du kan finde nogle opskrifter.

Rabarber/hindbær kan du evt, se efter jordbær og rabarber.

Se sylteopskrifte her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-16
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  Jyske smørkager Ell, smørkager
I opskriften indgår bl.a   :  Meget som alm. brunsviger, men bare meget mere lækker uhmm.
Bemærkninger   :  
Jyske smørkager ell. bare smørkager kan købes i Nordjylland og ihvertfald i Aalborg. Kagen er som en brunsviger men i aflange stykker med hul i midten hvor fyldet bestående af bla. brun farin ligger.

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på Jysk smørkage.

Beklager meget
Per




2009-11-16
Spørgsmål fra   :  Hanne Andersen
Spørgsmål   :  vindruegele
I opskriften indgår bl.a   :  vindruer sukker
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Andersen   :  
Hej Hanne

Hermed en opskrift på vindruegele som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-14
Spørgsmål fra   :  gerly
Spørgsmål   :  fedtebrød (men ikke dem i stænger)
I opskriften indgår bl.a   :  Efter bagning vender man kagerne om og smører hvid glasur på bunden.
Bemærkninger   :  
Hos bageren lå de i min barndom.Bageren kaldte dem for 'fedtebrød' De er bløde at bide i - ligesom Scones. Smager af vanilje, tror jeg. Den enkelte kage er i omkreds som en lille underkop.

Svar til gerly   :  
Hej Gerly

Vi er blevet spurgt efter denne opskrift før, men vi har desværre kun opskrift på smakagen fedtebrød.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-14
Spørgsmål fra   :  jytte olsen
Spørgsmål   :  risalamande
I opskriften indgår bl.a   :  grødris mandler fløde
Bemærkninger   :  
jeg skal lave risalamande til 47 personer hvor meget risengrød og fløde skal der bruges ? venlig hilsen Jytte

Svar til jytte olsen   :  
Hej Jytte

Vi har en opskrift på ris a la mande hvor det er muligt at ændre antal, så kan du nemt se hvor meget du skal bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-13
Spørgsmål fra   :  lisa frederiksen
Spørgsmål   :  fiskesuppe på skrubber
I opskriften indgår bl.a   :  nærmest som ålesuppe fra smålandshavet,som vi ynder,men ål er svære at få fat i og er dyre.
Bemærkninger   :  


Svar til lisa frederiksen   :  
Hej Lisa

Jeg har ikke noget bedre bud end at du bruger opskriften på ålesuppe fra smålandshavet og så skifter ålen ud med skrubber.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-13
Spørgsmål fra   :  fido
Spørgsmål   :  vaniliemuffins
I opskriften indgår bl.a   :  sukker, mel, vanilie, smør,
Bemærkninger   :  


Svar til fido   :  
Hej Fido

Hermed en opskrift på vanillemuffins.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-13
Spørgsmål fra   :  annette rosengren
Spørgsmål   :  råvildt
I opskriften indgår bl.a   :  evt.ryg bov og kølle
Bemærkninger   :  


Svar til annette rosengren   :  
Hej Annette

Vi har en gruppe med opskrifter på rådyr som jeg vil sende linket til her, så kan du klikke ind på de forskellige udskærringer.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-13
Spørgsmål fra   :  erik slot
Spørgsmål   :  vildsvine sylte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til erik slot   :  
Hej Erik

Vi har omskret en opskrift på vildtsylte til vildsvin, håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-13
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  slankemad
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan behanler jeg rodfrugter. har hørt det skulle værer god slankemad.
Bemærkninger   :  


Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Det er ikke sådan lige at komme med en kort forklaring på hvordan du skal behandle rodfrugter, der er jo mange forskellige og der er mange måder at behandle dem på, også så de ikke længere slanker.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-12
Spørgsmål fra   :  annette petersen
Spørgsmål   :  pommes macaire
I opskriften indgår bl.a   :  mosede kartofler, bacon, løg, persille, salt peber.. magsstivelse
Bemærkninger   :  


Svar til annette petersen   :  
Hej Annette

Jeg har fundet en opskrift frem på pommes macaire som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-12
Spørgsmål fra   :  jette svendsen
Spørgsmål   :  skipperlabssovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jette svendsen   :  
Hej Jette

Vi har lidt forskellige opskrifter på skipperlabskovs som jeg vil sende et link til her.

Se skipperlabsskovsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-12
Spørgsmål fra   :  frede kaad hansen
Spørgsmål   :  Lasagna plader og Butterdej plader
I opskriften indgår bl.a   :  I mange opskrifter bliver navnet Lasagna plader og Butterdejs plader. Disse findes ikke i Thailand, hvor jeg bor, så mangle en opskrift, så jeg selv kan lave disse plader. HJÆLP MIG.
Bemærkninger   :  
Jeg håber på at få hjælp fra jer, da det er meget for mig om at gøre, for at kunne lave, mange af jeres dejlige retter. Venligst hjælp mig. Jeg ønsker jer en god dag, og ser frem til med forventing på et svar fra jer. Ønsker alle en god og hyggelig dag. Hilsen FREDE

Svar til frede kaad hansen   :  
Hej Frede

Jeg har fundet en opskrift frem på hjemmelavet pasta som du kan bruge til f.eks. båndpasta men også til lasagneplader.

Se opskriften her


Hjemmelavet butterdej er noget vanskligere, det er på samme måde som du laver winerbrødsdej, men butterdejen skal rulles tyndt ud og der går nemt hul i dejen.

Se butterdejesopskrift her

Med venlig hilsen
Per


250 g. hvedemel
250 g. durummel
3 æg
8 æggeblommer
½ tsk salt

Hæld melet op i en bunke på en ren bordplade. Drys saltet ovenpå og brug evt fingrene til at blande det let. Lav derefter en fordybning midt i melet og slå ægene ud deri og hæld også æggeblommerne deri. Sørg for at fordybningen i melet er høj og stabil nok, så ægene ikke løber ud over det hele. Brug derefter en gaffel til at brydde æggene, og bland forsigtigt med melet fra siderne af fordybningen.

Når dejen bliver for stiv til at røre med gaflen, begynder du bare at ælte med hænderne, præcis som var det boller du lavede. Hvis der er for meget mel fra din oprindelige bunke, kan du bare skubbe det til side og bruge af det hvis dejen bliver klistret. Med pasta dej behøves du ikke at bekymre dig helt så meget, om der kommer for meget mel i som med almindelig bolledej. Bliv ved med at ælte til overfladen er blød og elastisk. Dæk derefter dejen med husholdningsfilm og lad den ligge i ca. en halv time.

Når du skal til at rulle pastaen ud er det vigtigt at du deler dejen op i 3-4 mindre portioner, og kun arbejder med 1 portion af gangen. De portioner du ikke arbejder med skal forblive indpakkede i husholdningsfilm. Hvis du ruller pastaen ud med hånden eller en kagerulle, er det vigtigt at du har rigeligt med mel inden for rækkevidde. Lav en flad rund cirkel af dejen og drus lidt mel på toppen. Arbejd fra midten af dejen og udaf, og sørg for at holde dejen i konstant bevægelse, så du er sikker på at den ikke sidder fast.

Når du har fået dejen så tynd som du vil have den, drysser du lidt mel på toppen, og skærer derefter ud i den ønskede størrelse. Læg derefter stykkerne på et stykke bagepapir med en smule mel på og dæk dem til løst med husholdningsfilm eller et rent viskestykke. Sådan fortsætter du med de resterende portioner.

Pastaen kan holde sig frisk ca. en halv dag i køleskabet. Dog kan man også vælge at lade pastaen ligge til tørre i ca. 2 dage til den er helt tør. Pastaen er tør når den nemt kan smuldres mellem hænderne i små stykker. Således kan pastaen holde i op til at par måneder hvis den er tørret ordentligt og bliver lagt i lufttætte beholdere.

Denne opskrift kan også bruges til at lave almindeligt pasta, og skal derfor ikke nødvendigvis laves til lasagneplader. Du kan desuden finde andre slags mel og specielle italienske meltyper hos specialforretninger, hvis du ønsker at eksperimentere.

Trine




2009-11-12
Spørgsmål fra   :  Lis Jensen
Spørgsmål   :  Langtidsstegt culottesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Culottesteg l stout øl løg steges på 6o grader ca 8 imer
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Jensen   :  
Hej Lis

For mig at se så er du selv kommet med opskriften, jeg kan ikke se hvad mere du mangler?

Med venlig hilsen
Per




2009-11-11
Spørgsmål fra   :  Inger Kristiansen
Spørgsmål   :  kyllingegryde med dadler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Kristiansen   :  
Hej Inger

Det har ikke været muligt at finde frem til en ønskede opskrift på kyllingegryde med dadler.

Beklager meget
Per




2009-11-11
Spørgsmål fra   :  per
Spørgsmål   :  skovhuggernes livret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til per   :  
Hej Per

Hermed en opskrift på skovhuggerens livret som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-09
Spørgsmål fra   :  kim mortensen
Spørgsmål   :  entrecote
I opskriften indgår bl.a   :  entrecote
Bemærkninger   :  
forskellige former for marinering

Svar til kim mortensen   :  
Hej Kim

Vi har en gruppe med entrecote hvor der er en del forskellige opskrifter som måske kan give dig inspiration.

Se entrecoteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-09
Spørgsmål fra   :  annette nielsen
Spørgsmål   :  kartoffelsellerisuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annette nielsen   :  
Hej Annette

Hermed en opskrift på kartoffel selleri suppe.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-09
Spørgsmål fra   :  Karen Nielsen
Spørgsmål   :  tachiki
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg står og skal bruge en opskrift på denne salat/dressing, og håber I kan hjælpe mig..

Svar til Karen Nielsen   :  
Hej Karen

Hermed en opskrift på Thatziki.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-08
Spørgsmål fra   :  Ingrid S
Spørgsmål   :  Tom Kha Gai? VARIATION deraf
I opskriften indgår bl.a   :  tynde kyllingeskiver, citrongræs, ingefær, halve røde chili, galanga, perleløg, persille?, kokosmælk.
Bemærkninger   :  
Netop hjemvendt fra Bangkok hvor vi fik en fantastisk suppe. Vi kunne definere ovennævnte ingredienser. Kan nogen hjælpe med opskriften??

Svar til Ingrid S   :  
Hej Ingrid

Vi har nogle opskrifter på tom kha kai som jeg vil tro er det du søger?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-07
Spørgsmål fra   :  Marita Bæk
Spørgsmål   :  vildsvinekølle
I opskriften indgår bl.a   :  oppskrift på villsvinkølle
Bemærkninger   :  


Svar til Marita Bæk   :  
Hej Marita

Hermed et link til vore opskrifter på vildsvinekølle.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-07
Spørgsmål fra   :  Asta Hockerup
Spørgsmål   :  grov vildtmousse
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kunne også tænke mig opskriften på frikadeller af dyrekød.
Bemærkninger   :  


Svar til Asta Hockerup   :  
Hej Asta

Undskyld det sene svar, men vi måtte til at udvikle en opskrift, det blev så faktisk til to, som jeg håber du vil kunne bruge, om ikke anden den ene af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-06
Spørgsmål fra   :  Gunnar Brøgger
Spørgsmål   :  Chilli con carne
I opskriften indgår bl.a   :  Kidney beans oksefars Chilli hvidløg
Bemærkninger   :  
Måske leder jeg et forkert sted?? har søgt under: Chilli con carne, og "Kødsovs"

Svar til Gunnar Brøgger   :  
Hej Gunnar

Hvis du staver det chili con carne, med ét l, er der bid. Men prøv også at bruge skært oksekød i tern og ikke hakket kød, som også forslået af andre

Susanne

Se opskrifter her






2009-11-06
Spørgsmål fra   :  per hansen
Spørgsmål   :  bornholmske rødbeder
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder syltet på bornholmsk
Bemærkninger   :  


Svar til per hansen   :  
Hej Per

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på bornholmske rødbeder.

Beklager meget
Per




2009-11-05
Spørgsmål fra   :  wiilykorsgaard
Spørgsmål   :  jordskoker rå stegte bagte eller som tilbehør eller selvstændig ret
I opskriften indgår bl.a   :  jordskoker rå stegte bagte ellersomtilbehør eller selvstændig ret
Bemærkninger   :  


Svar til wiilykorsgaard   :  
Hej Willy

Hvis du vælger menupunktet opskrifter og her vælger det punkt som heder ingredienser, så finder du et stykke nede et punkt der heder rodfrugter, og herunder er der opskrifter med jordskokker.

Se jordskokopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-05
Spørgsmål fra   :  Kirsten Berthelsen
Spørgsmål   :  Brunkål i stegeso
I opskriften indgår bl.a   :  røget flæsk - medister
Bemærkninger   :  
Jeg har lige købte en stegeso og da jeg er diabetiker og for kraftig, så det er jo dejligt at man kan begrænse sig hvad fedtstoffer angår. Jeg bruger oliven olie, når og hvis jeg skal have fedtstoffer i maden... Med venlig hilsen Kiss

Svar til Kirsten Berthelsen   :  
Hej Kirsten

Jeg mener ikke at det er meget fedtstof du sparer ved at lave brunkålen i stegeso, lav brunkålen i gryde som vanligt men hold igen med smør og sukker og brug i stedet kulør.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-05
Spørgsmål fra   :  Anne lise Vinther
Spørgsmål   :  Syltede krejer
I opskriften indgår bl.a   :  krejer
Bemærkninger   :  


Svar til Anne lise Vinther   :  
Hej Anne Lise

Jeg kender ikke krejer, så jeg kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2009-11-05
Spørgsmål fra   :  B. Holm
Spørgsmål   :  Svinemørbrad i ovnfast fad med groft salt både over og under
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbrad i ovnfast fad med groft salt både over og under. Jeg har ikke navn på retten
Bemærkninger   :  


Svar til B. Holm   :  
Hej B

Vi har en opskrift på saltbagt svinemørbrad som kunne være opskriften du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-04
Spørgsmål fra   :  Kirsten Groth
Spørgsmål   :  foie gras
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad serverer man til?
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Groth   :  
Hej Kirsten

Du kan servere syltede kirsebær, marinerede valnødder, trøffelmarinerede salat, portvinssky, toast, Briochebrød.

Med venlig hilsen
Per




2009-11-03
Spørgsmål fra   :  lone skibsted
Spørgsmål   :  pasta carbonate
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lone skibsted   :  
Hej Lone

Mon ikke det er pasta cabonara du tænker på ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-02
Spørgsmål fra   :  annelise ibsen
Spørgsmål   :  hvide drømme
I opskriften indgår bl.a   :  mel smør flormelis hjortetaksalt vanille
Bemærkninger   :  


Svar til annelise ibsen   :  
Hej Annelise

Det må næsten være opskriften som blot heder drømme.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-11-01
Spørgsmål fra   :  thuc anh le
Spørgsmål   :  afghansk mad
I opskriften indgår bl.a   :  kynglling, lam, oksekød
Bemærkninger   :  
at lave lette

Svar til thuc anh le   :  
Hejsa

Vi har ingen opskrifter på afgansk mad.

Beklager meget
Per




2009-11-01
Spørgsmål fra   :  laila ventrup
Spørgsmål   :  langtidsholdbar kage
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke
Bemærkninger   :  
ved ikke

Svar til laila ventrup   :  
Hej Laila

Jeg kan ikke se hvad det er du har i tankerne, og jeg kender ikke til langtidsholbare kager.

Beklager meget
Per

Har prøvet at svare Laila Ventrup (tror jeg hun hedder), der spurgte om langtidholdbar kage, men man kan åbenbart ikke svare på noget, som allerede har fået et svar. Men altså den traditionelle engeske Christmas cake, kan holde sig i måned-om ikke årevis, da den er lavet næsten udelukkende af tørrede frugter og sukker/ sirup

Susanne




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009