Spørgsmål efter opskrift

2008-05-30
Spørgsmål fra   :  Vibeke Hein
Spørgsmål   :  blød nougat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min søster bor i USA, hvor man ikke kan købe blød nougat - hun savner en opskrift, så hun selv kan producere blød nougat.

Svar til Vibeke Hein   :  
Hej Vibeke

Vi har en opskrift på blød nougat her som jeg håber at din søster vil syntes om.

Se nougatopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-29
Spørgsmål fra   :  Vibeke Sølyst
Spørgsmål   :  ægte bearnaise sovs
I opskriften indgår bl.a   :  schalotteløg---- esdragoneddike
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Sølyst   :  
Hej Vibeke

Her er en opskrift på ægte bearnaisesauce som faktisk er billeder til.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-29
Spørgsmål fra   :  Poul Gjørtler Jensen
Spørgsmål   :  Nymølle kro egen islagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Fløde Marengs agtig bund og lige som mellemlag
Bemærkninger   :  
Isen bliver lavet af Carte d'or til Nymølle kro på Als

Svar til Poul Gjørtler Jensen   :  
Hej Poul

Jeg kender ikke isen og jeg har ikke noget bud på en opskrift.

Beklager meget
Per




2008-05-29
Spørgsmål fra   :  Lynge11
Spørgsmål   :  Chokoladekage (konditor)
I opskriften indgår bl.a   :  Chokolade
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskriften på en massiv og fyldig chololadekage. Som er så fyldt af chokolade og så kraftig i smagen, at man kun kan spise et lille stykke. Dem jeg selv kan mindes, er ikke særlig høje og minder om en konditors værk, næsten som konfekt. På forhånd tak for hjælpen Lisbet

Svar til Lynge11   :  
Hej Lynge

Det lyder som brownies, så dem vil jeg sende dig en opskrift på her, er det ikke lige den så prøv at søg på navnet i feltet øverst til højre.

Se browniesopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-29
Spørgsmål fra   :  sonja
Spørgsmål   :  hamboger
I opskriften indgår bl.a   :  oksekod backon polser det hele i sovs
Bemærkninger   :  


Svar til sonja   :  
Hej Sonja

Jeg forstår altså ikke hvad det er du søger, troede først det var hamburger, men pølser og sovs??

Med venlig hilsen
Per




2008-05-28
Spørgsmål fra   :  lotuz
Spørgsmål   :  pita
I opskriften indgår bl.a   :  æg og feta og fårås løg eller porre
Bemærkninger   :  
man laver noet brød og ruller dem ud til mange store tynde dej stykker og ligger 5-9 oven på hinanen og så fyldet (rå æg og feta og fårås løg eller porre) og så lægger man 5-9 af de tynde stykker dej oven på igen men ska bruge en rigtig opskrift på dejen og fyldet..

Svar til lotuz   :  
Hej Lotuz

Pita som jeg kender det er et fladt rundt brød som man skærer en lomme i og fylder med diverse fyld, opskriften som du efterlyser her har jeg ikke noget bud på.

Beklager meget
Per




2008-05-27
Spørgsmål fra   :  Palle Gude
Spørgsmål   :  Overskårne / skårnstykker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg savner et skårnstykke til min week+end morgenmad. Indtil nu har jeg fint kunne finde opskrifter på det meste af det jeg savner herovre i England. Men skårnstykker kan jeg ikke finde opskrift på nogen steder. Hjælp! mvh Palle

Svar til Palle Gude   :  
Hej Palle

Jeg er ikke helt med på hvad det er du søger, men vi har en kategori med morgenbrød mon ikke du kan finde noget der?

Se morgenbrødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-26
Spørgsmål fra   :  Suzanne
Spørgsmål   :  Solskinsboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kisten Hüttelmeier opskrift. Har været i et tillæg til et ugeblad. Her blev de også kaldt idiotsikre boller.

Svar til Suzanne   :  
Hej Suzanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på solskindsboller.

Beklager meget.
Per




2008-05-26
Spørgsmål fra   :  Bente Olsen
Spørgsmål   :  påskesild
I opskriften indgår bl.a   :  marinedret hvide sild lagt i flødeskum
Bemærkninger   :  
Jeg så på en opskrift i påsken, som hed påskesild, dem lavede jeg og de var super lækker men min opskrift er desværre blevet væk Det var hvide marineret sild lagt i noget pisket flødeskum hvori der var blandet nogle forskellige krydderier og så var der bla.pyndet med hakket rødbeder og forårsløg. håber at nogle kan hjælpe mig med denne opskrift.

Svar til Bente Olsen   :  
Hej Bente

Vi har en opskrift som heder hvide sild som minder meget om det du beskriver, så den opskrift vil jeg sende med her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-26
Spørgsmål fra   :  Kristina
Spørgsmål   :  Jeg mangler en kage, der oprindeligt kommer fra den muslimske tro, Islam, eller som man stadig laver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, Jeg mangler en kage, der oprindeligt kommer fra den muslimske tro, Islam, eller som man stadig laver. Den må meget gerne have forbindelse til deres konfirmations-ritual. Jeg vil blive meget glad, hvis I vil sende opskriften på en mail til mig. :D

Svar til Kristina   :  
Hej Kristina

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2008-05-26
Spørgsmål fra   :  Svend Johansen
Spørgsmål   :  grillet- laks
I opskriften indgår bl.a   :  hel laks på ca. 7 kg, der skal grilles hel!
Bemærkninger   :  
evt. opskrift på sauce. Måske med citron eller dild.

Svar til Svend Johansen   :  
Hej Svend

Vi har netop selv eksperimenteret lidt med en opskrift på grillet ørred, og da der ikke er den store forskel på laks og ørred så vil jeg mene at du kan bruge samme opskrift.

Se opskriften her

Vi prøvede med en hel ørred på godt 1 kg. og en ørred samme størrelse som vi filetered, begge grillede vi på åben grill.

Den fileterede ørrede der passede tiden ok, men den hele skulle vendes og have samme tid på den anden side.

Så hvis du skal grille laksen hel så skal den nok i en kuglegrill og lidt mere end 30 minutter, men du får jo de pæneste stykker ved serveringen hvis du fileterer den.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-25
Spørgsmål fra   :  Choukry
Spørgsmål   :  Aloo keema pakistansk
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød og kartofler
Bemærkninger   :  
der er osse noget grønt i som man osse bruger til fisk, ved ikke hvad det hedder

Svar til Choukry   :  
Hej Choukry

Jeg har oversat en opskrift på Keema Aloo som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-24
Spørgsmål fra   :  Berit Fjordside
Spørgsmål   :  Vindebykagen
I opskriften indgår bl.a   :  200 g smør, 200 g melis, 4 æg røres godt sammen. tilsættes 200 g mel, 1 tsk. vanillesukker, 1 tsk bagepulver og 1 dl fløde samt 100 g hakket chokolade, 100 g hakkede nødder og 100 g rosiner. Kommes i bradepande og bages ved 200 grader i ca. 40 min. Pyntes med glasur af flormelis og appelsinsaft og drysses tilsidst med reven glasur. Når jeg følger opskriften, så brænder kagen i bunden. Jeg har prøvet at gøre bagetiden kortere, men så synes jeg ikke kagen er ordentlig bagt i bunden. Kan I hjælpe? På forhånd tak. mvh Berit Fjordside
Bemærkninger   :  


Svar til Berit Fjordside   :  
Hej Berit

Du skriver ikke noget om hvor i ovnen at du bager kagen, det jeg tænker er i hvert fald at du skel flytte den højere op i ovnen, jeg bager de fleste kager midt i ovnen.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-23
Spørgsmål fra   :  Anita Olsen
Spørgsmål   :  varmremouladesauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anita Olsen   :  
Hej Anita

Jeg har fundet en opskrift frem på varm remouladesauce til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-23
Spørgsmål fra   :  annalis andersen
Spørgsmål   :  noget med navn pangasiusfilet
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en opskrift som har ligget på siden med opskrifter med pangasius filet, den havde fået en af de to højeste stemmer, men da jeg så skulle til at printe den ud var den pludslig forsvundet og har ikke været der siden hvorfor det? det kunne jeg ikke forstå, vil meget gerne have den vist igen. På forhånd tak.
Bemærkninger   :  
med venlig hilsen annalis

Svar til annalis andersen   :  
Hej Annalis

Jeg har søgt på pangasius og jeg tror at det som er sket er at du først har søgt på pangasius filet og næste gang på pangsiusfilet i et ord.

Se søgning her

Hvis det er du er i tvivl om et navn så kan du undlade en del af navnet, evt. den mellemste del og så blot lave et mellemrum. Du får godt nok flere resultater men det kan være lige det der gør at du finder den øsnekde opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-22
Spørgsmål fra   :  Jens Erik Jørgensen
Spørgsmål   :  zigøjnesauce/sigøjnersauce
I opskriften indgår bl.a   :  Hvem har en god opskrift på sigøjnersauce? Vi briger det altid til millionbøf. Vi har købt det i Tyskland, men hvem kører lige til Tyskland efter 3 glas.
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Erik Jørgensen   :  
Hej Jens

Det havde hjulpet lidt hvis du havde kunne fortælle lidt om hvad der var i saucen, men vi har en opskrift på sigøjnerschnitzler hvortil der serveres en sauce som måske kunne være saucen du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-22
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  indbagt islagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lene   :  
Hej Lene

Kært barn har jo mange navne og denne opskrift er ingen undtagelse, opskriften består af en lagkagebund, is og marengs, der kan lægges syltetøj eller frugt oven på isen inde marengsen smøres over.

Den heder bla. indbagt is, issuprice og baked alaska.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-20
Spørgsmål fra   :  etly hougaard
Spørgsmål   :  opskrifter på rømer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har i nogle opskrifter på rømer det er lerfad med låg til ovn

Svar til etly hougaard   :  
Hej Etly

Kært barn har jo mange navne og rømer er navnet på fabrikanten af lerfadet eller gryde, jeg tror de fleste kender den som stegeso. Men jo vi har en del opskrifter på stegeso og jeg vil sende dig et link til dem her.

Se stegesoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-19
Spørgsmål fra   :  birgitte bæk ravnholt
Spørgsmål   :  kage/tærte, hvor digestive kiks er knust og vendt i chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har haft en opskrift på en kage/tærte, hvor digestive kiks er knust og vendt i chokolade, dette er bunden, som stilles koldt. Der laves en kagecrem, som lægges ovenpå, derefter pyntes med jordbær. Det jeg mangler er forholdet mellem chokolade og digestive kiks, kunne i hjælpe?
Bemærkninger   :  


Svar til birgitte bæk ravnholt   :  
Hej Birgitte

Vi kan desværre ikke hjælpe med et forhold mellem kiks og chokolade, så du bliver nok nød til at prøve dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-19
Spørgsmål fra   :  Søren
Spørgsmål   :  baccalau
I opskriften indgår bl.a   :  fisk,sovs og måske kartofler ???
Bemærkninger   :  
Fik det engang i portugal, i faro, måske er der forskel på de forskellige regioner i portugal ??

Svar til Søren   :  
Hej Søren

Er det ikke Bacalhau du tænker på, det er en tørret fisk (klipfisk)

Se Bacalhauopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-19
Spørgsmål fra   :  Michelle Karlsson
Spørgsmål   :  venskabskagen Hermand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er en venskabskage ved navn hermand han skal stå i ti dage hvori du putter ingredienser eller rører i ham hver dag

Svar til Michelle Karlsson   :  
Hej michelle

Vi har et par opskrifter på denne kage så jeg vil sende dig et link til dem her, så kan du se hvilken der passer dig bedst.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-19
Spørgsmål fra   :  evelyn
Spørgsmål   :  smækvælling
I opskriften indgår bl.a   :  mælk,mel,piskede æggehvider,sukker?????
Bemærkninger   :  
mel og mælk koges til en jævning, piskede æggehvider vendes i evt ristede rugbrødsterninger er evt lokal egnsret fra området omkring 5683 hårby, serveret af gammel landhusmoder for ca 30 år siden,

Svar til evelyn   :  
Hej Evelyn

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-18
Spørgsmål fra   :  Lotte Larsson
Spørgsmål   :  Marie Mikkelsens Flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Tykke skiver flæsk, lauerbærblade, en gele.
Bemærkninger   :  
Min mor lavede denne ret engang men jeg kan ikke finde opskriften. Er der nogen her som kan hjælpe med den.

Svar til Lotte Larsson   :  
Hej Lotte

Jeg tror at du tænker på sønderjysk surrib det er med kold flæsk som er kogt og der laver man en lage af saften med eddike ikke sur men det bliver geleagtig.

Se surribopskrift her

Med venlig hilsen
Etly




2008-05-17
Spørgsmål fra   :  lea
Spørgsmål   :  permani
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
russisk national ret

Svar til lea   :  
Hej Lea

Jeg tror det er Pelmeni som du tænker på, så dem har jeg fundet nogle opskrifter frem på, så håber jeg bare jeg har ramt rigtig.

Se pelmeniopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-17
Spørgsmål fra   :  Susy Ynfelt
Spørgsmål   :  kryddersnapse
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har i november måned trukket nogle opskrifter ud på kryddersnapse. De stod i alfabetisk orden - nu kan jeg ikke finde den side hos jer. Er den udgået? mvh susy
Bemærkninger   :  


Svar til Susy Ynfelt   :  
Hej Susy

Kryddersnapsene finder du under menupunktet opskrifter og så retter og så kolde drikke.

Se kryddersnapseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-17
Spørgsmål fra   :  Susanne Frøsig
Spørgsmål   :  lagkage med nougatflødecreme creme mandler ovenpå
I opskriften indgår bl.a   :  det er en fragiliteagtig bund med nougatflødecreme der skal stivne i køleskabet.Smøres imellem bundene og i et lag ovenpå.Pyntes totalt på toppen med halve stegte mandler
Bemærkninger   :  
er en opskrift jeg fik af min nabo for ca 20 år siden er vist fra alt for damerne eller lignende.

Svar til Susanne Frøsig   :  
Hej Susanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lagkage med nougatcreme og mandler.

Beklager meget
Per




2008-05-17
Spørgsmål fra   :  Erling Eskildsen
Spørgsmål   :  silderogn
I opskriften indgår bl.a   :  silderogn
Bemærkninger   :  
Kan silderogn spises fra både hun og hansild

Svar til Erling Eskildsen   :  
Hej Erling

Du skulle kunne bruge både rogn og mælk fra silden. De kan ristes på en pande.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-15
Spørgsmål fra   :  warna wagner
Spørgsmål   :  budding a la nesselrode
I opskriften indgår bl.a   :  kastanier, marineret, syltet frugt, vanillecreme, ismasse,rosiner.....
Bemærkninger   :  
En opskrift fra min barndom (40´erne) - enten en fromage eller en form for dessertis...med vanillecreme til....en sød og tung dessert, der tog LANG tid at lave (Jvfr. min Mor, der i dag er 95!) Men den nøjere fremgangsmåde hsuker hun ikke - så på forhånd TAK, hvis De kan hjælpe! venlig hilsen : Warna Wagner

Svar til warna wagner   :  
Hej Warna

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på budding ala nesselrode.

Beklager meget
Per




2008-05-15
Spørgsmål fra   :  louise
Spørgsmål   :  brandellesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til louise   :  
Hej Louise

Vi har et par opskrifter på brændenældesuppe som jeg vil sende dig et link til her.

Se brændenællesuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-14
Spørgsmål fra   :  Janina
Spørgsmål   :  koldtskål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Janina   :  
Hej Janina

Vi har en del forskellige opskrifter på koldskål som jeg vil sende dig et link til her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se koldskålopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-13
Spørgsmål fra   :  Kurt Hansen
Spørgsmål   :  kransekage - sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Kurt Hansen   :  
Hej Kurt

Jeg har fundet en opskrift frem på sukkerfri kransekage som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-13
Spørgsmål fra   :  fam.thomsen
Spørgsmål   :  grubbestegt vildt
I opskriften indgår bl.a   :  Vi søger en opskrift på hvordan & hvor lang tid et rådyr skal steges v/ grubbestegning m/sten & jord. På forhånd tak for hjælpen.
Bemærkninger   :  


Svar til fam.thomsen   :  
Hej Fam. Thomsen

Vi har aldrig forsøgt os med grubbestegning så det er ikke meget hjælp vi kan komme med, men jeg mener at frilandhaven har grubbestegt et lam eller pattegris, jeg har bare ikke kunnet finde det på deres site, men måske du kan skrive og spørge dem.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-12
Spørgsmål fra   :  lone christensen
Spørgsmål   :  franskbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lone christensen   :  
Hej Lone

Vi har en del forskellige opskrifter på franskbrød som jeg vil sende dig et link på her.

Se franskbrødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-12
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  Bøjes burgerboller
I opskriften indgår bl.a   :  der er søde kartofler i
Bemærkninger   :  
Burgerbollerne får en flot gul farve fordi der er søde kartofler i

Svar til Jette   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på burgerboller med søde kartofler.

Beklager meget
Per




2008-05-12
Spørgsmål fra   :  Finn Møller
Spørgsmål   :  Sandwich,
I opskriften indgår bl.a   :  diverse ingredienser.
Bemærkninger   :  


Svar til Finn Møller   :  
Hej Finn

Hvis du vælger menupunktet opskrifter og så punktet retter og frokost så er der et punkt med sandwich hvor der er en del forskellige sandwichopskrifter.

Se sandwichopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-11
Spørgsmål fra   :  Jens Hansen
Spørgsmål   :  rugbrød på surdej
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har efterhånden prøvet en del opskrifter på rugbrød, senest en har fra Kogebogen, "rugbrød på surdej", brødet smager vældigt godt, men desværre bliver skorpen meget hård, er der en måde hvorpå man kan undgå dette
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Hansen   :  
Hej Jens

Pak brødene ind i et vådt viskestykke lige når det kommer ud af ovnen - og formen. Og lad det køle af heri. Det har hjulpet os.

Med venlig hilsen
Inger




2008-05-10
Spørgsmål fra   :  Majbritt U. Johansen
Spørgsmål   :  kage uden æggehvide
I opskriften indgår bl.a   :  Kageopskrift søges, hvor der ikke indgår æggehvider, dvs. kun æggeblommer, evt. helt uden æg. Øvrige ingredienser er ikke vigtige. Har æggehvide-allergi.
Bemærkninger   :  


Svar til Majbritt U. Johansen   :  
Hej Majbritt

Vi har gjort en del ud af at oprette kategorier til forskellige fødevareallergier hvor vi så frasortere opskrifter med den eller de bestemte allergener.
Bla. har vi en kategori for æggeallergi som jeg vil mene at du kan bruge.

Se æggeallergi her

Du finder fødevareallergierne næsten nederst på forsiden eller ved at gå ind under menupunktet opskrifter og her vælge fødevareallergi.

En anden mulighed er at bruge vore udvidet søgning hvor det er muligt at søge på flere forskellige ting på en gang, og bla. allergier.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-10
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Salat med røde kidney bønner
I opskriften indgår bl.a   :  Røde kidney bønner Evt. mango
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift en salat hvor der indgår røde kidney bønner. Evt. er der mango i den. Det er en bestemt jeg tænker på, men søger også gerne andre salat-opskrifter hvor der indgår røde kidney bønner.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på salat med kidneybønner og mango.

Beklager meget
Per




2008-05-09
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  Chokolade Marquise
I opskriften indgår bl.a   :   mørk chokolade
Bemærkninger   :  
Er vist en traditionel fransk dessert. Serveret med flødeskum og intet andet. Virker som en mellemting mellem chokolade mousse og kage. En meget bastant og fed chokolade trøffel.

Svar til Annette   :  
Hej Annette

Vi har en opskrift på Marquise au chocolat, men den er serveret med vanillesovs og syltede pærer, men det kan være det er den du søger alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-08
Spørgsmål fra   :  Jytte Holmgren
Spørgsmål   :  durumrulle
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
?

Svar til Jytte Holmgren   :  
Hej Jytte

Jeg tænker om durumrulle og pizzarulle er noget lig hinanden, for pizzarulle har jeg nemlig en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-07
Spørgsmål fra   :  momme
Spørgsmål   :  bøf bourguignonne
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød urter rødvin
Bemærkninger   :  


Svar til momme   :  
Hej Momme..

Der er indtil flere opskrifter på denne ret i kogebogen. Prøv een af dem. Det der er hemmeligheden er at det er meget vigtig at kødet SIMRER lige så stille og ikke spilkoger... så bliver det hårdt. Et andet fif er, at denne ret er een af de retter der rent faktisk er bedst, dagen efter den er lavet. Håber du kan bruge rådet.

Se opskrifterne her

Hilsen Henriette




2008-05-07
Spørgsmål fra   :  Edith Dammann
Spørgsmål   :  Hjorte Medalion
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Edith Dammann   :  
Hej Edith

Hvis du bruger søgningen efter opskriftens navn og blot søger på medaillon eller medaljon så kommer der lidt forskellige opskrifter frem, flest med dyrekød hvis du søger på medaljon.

Se medaljonopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-06
Spørgsmål fra   :  Anne
Spørgsmål   :  Rigatione al tartufo
I opskriften indgår bl.a   :  rigatoni, trøffel, oksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Anne   :  
Hej Anne

Det har ikke været muligt at ffinde frem til den ønskede opskrift på rigatoni all tartufo.

Beklager meget
Per




2008-05-06
Spørgsmål fra   :  john anderseen
Spørgsmål   :  pizza salat
I opskriften indgår bl.a   :  det er hvidkål i ole eddike det findes stor set i alle restauranter sverige. findes i derres salat bufet
Bemærkninger   :  


Svar til john anderseen   :  
Hej John

Det lyder som om du faktisk allerede har opskriften?

Du snitter hvidkålen, og blander en dresing af olie og eddike, måske vineddike, 2 dele olie og 1 del eddike ca.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-05
Spørgsmål fra   :  Eleanor
Spørgsmål   :  Nonoxal
I opskriften indgår bl.a   :  Nonoxal
Bemærkninger   :  
Vil gerne vide hvad Nonoxal heder paa English og where I can kobe dette midel,jeg wed at det er for syrlige opskrifter paa forhaand tak.

Svar til Eleanor   :  
Hej Eleanor

Nonoxal er stoffet calciumchlorid og bruges til at neutralisere syren i rabarber og spinat, i hvert fald syren i rabarber heder oxalsyre og derfor navnet nonoxal.

Det er en flydende klar væske som her i DK findes sammen med syltekrydderier og atamon.

Jeg ved ikke hvad det heder på engelsk og hvor du kan købe det, måske i supermarkedet som herhjemme, eller hos en materialist.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-05
Spørgsmål fra   :  Rolf Lindemann
Spørgsmål   :  røget skinke
I opskriften indgår bl.a   :  svineskinke, ca. 5,4kg
Bemærkninger   :  
har en ide om at helstege denne skinke, gerne marineret først, gerne i honningmarinade.

Svar til Rolf Lindemann   :  
Hej Rolf

Jeg syntes faktisk det er lidt syndt at marinere en røget skinke, og jeg er heller ikke helt sikker på at den er god til at stege da jeg tror den bliver hård, ville selv foretrække at koge den.

Jeg har ikke en opskrift på skinken som jeg kan sende dig, men jeg har en opskrift på honningmarinade som jeg håber du kan bruge.

Se honningmarinadeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-05
Spørgsmål fra   :  Anette Mikkelsen
Spørgsmål   :  Kartoffelret
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, porrer, æg, evt. fløde og gulerødder.
Bemærkninger   :  
Kartoffelretten skal bages i bradepande og være så fast, at den kold kan udskæres i firkanter. Skal bruge den til en kold buffet, så den skal laves dagen i forvejen.

Svar til Anette Mikkelsen   :  
Hej Anette

Det er ikke en opskrift vi har liggende, men det lyder jo meget som fyldet til en tærte eller pie, blot uden dejbunden. Så jeg vil foreslå at du prøver at kigge på vore opskrifter på kartoffeltærte eller kartoffelpie og så ellers bage den i en bradepande beklædt med bagepapir.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-04
Spørgsmål fra   :  Britta Thybo
Spørgsmål   :  Forret
I opskriften indgår bl.a   :  Forret: består af hvid fiske evt. lyssej, som er svøbt med parmaskinke og skal grilles...
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på det og evt. hvilken dressing der kan serveres dertil.

Svar til Britta Thybo   :  
Hej Britta

Det lyder faktisk som om du har det meste af opskriften.

Fisken skæres ud i passende portionsstykker, meget tynde stykker kan evt. lægges dobbelt, de krydres med salt og peber og omvikles med parmaskine, kan evt. gives en tandstik for at holde på parmaskinken.

Fisken grilles nu på grill eller grillpande, til fisken er hvid og kødsaften der trækker ud når du stikker i den er lys.

Kan serveres på ruccola og med ruccolapesto og evt. brødstænger.

Med venlig hilsen
Per

Hej Britta

Ta 2 stykker hvid fisk ( størrelse Bestemmer du selv )kom salt, peber og et tyndt lag grøn pesto på det ene stykke, læg det andet stykke oven på, og sno pamaskinke eller røget bacon om, i ovnen plejer jeg at gi det ca 25 min.v.175-200 gr.eller til baconen er sprød, på grill vel nok ikke så lang tid.

Velbekomme.
Hilsen Erling




2008-05-03
Spørgsmål fra   :  ann frimann
Spørgsmål   :  frugt dækket af mørdej og mandler
I opskriften indgår bl.a   :  frugt dækket af mørdej og mandler
Bemærkninger   :  
dejen ligner krummer spredt ud over frugten

Svar til ann frimann   :  
Hej Ann

Anette skriver at det kan være smuldredej, og det vil jeg give hende ret i så jeg har lavet en søgning på smuldredej som jeg vil sende med her, så har du mulighed for at vælge den opskrift der passer bedst på dine ønsker.

Se smuldredejsopskrifter her


Du kan også prøve at søge på crumbel.

Med venlig hilsen
Per




2008-05-03
Spørgsmål fra   :  Flemming Rossini
Spørgsmål   :  saltsyltede rababer?
I opskriften indgår bl.a   :  som garniture til en forret: andebryst, fik vi, på Norsminde Kro, nogle fintstrimlede saltsyltede rababet, som var ualmindelig lækre og stod sig ualmindeligt fint til andebrystet. Desværre fik vi ikke opskriften med
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Rossini   :  
Hej Flemming

Det eneste vi har opskrift på med saltsyltning er saltsyltede citroner, og den er desværre ikke særlig målfast, men måske du har mod på at eksperimentere ud fra den??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-02
Spørgsmål fra   :  randi
Spørgsmål   :  Coleslav Salat
I opskriften indgår bl.a   :  Guleroer Hvidkål Rosiner Miracelvip
Bemærkninger   :  


Svar til randi   :  
Hej Randi

Der findes mange forskellige opskrifter på coleslaw her på kogebogen, jeg har valgt en ud til dig her som godt nok ikke er med rosiner, vilket jeg heller ikke mener er i en coleslaw, men det kan du jo vælge at putte i. Du bruger også bare miraclewip i stedet for mayonnaise.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-02
Spørgsmål fra   :  henrik udesen
Spørgsmål   :  en lage til kogte muslinger (frosne)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til henrik udesen   :  
Hej Henrik

Det er ikke muligt at finde frem til en opskrift med de få oplysninger.

Beklager meget
Per




2008-05-02
Spørgsmål fra   :  Marianne Ekeløv
Spørgsmål   :  Reception
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Min mand bliver 60 år om nogle måneder og vi skal holde en reception, vi bor i en landsby, men han har en stor kontaktflade gennem boldklubben. Jeg har aldrig holdt noget sådan, og er i vildrede hvor meget man beregner til det pr. person og hvad der kan anbefales. Vi er almindelige mennesker med en pension og en alm. løn. Men jeg ved der kom 125 til hans 50 års, så det bliver nok så nogenlunde det samme. Hvad gør jeg? På forhånd tak! SOON60 Marianne Ekeløv

Svar til Marianne Ekeløv   :  
Hej Marianne

Til reception så tænker jeg i pindemader og kanapeer, hertil beregner man omkring 6 stykker pr. person.

Vi har en del opskrifter herpå, men små frikadeller, pølser med bacon, små finger sandwich, små forårsruller, små ananas stykker og eller jordbær overtrukne med chokolade.

Se vore receptionsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-05-01
Spørgsmål fra   :  Mads Møller
Spørgsmål   :  Kernestykker a la Emmerys
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan laver man morgenbrød som Emmerys Kernestykker? Her er en beskrivelse af konceptet: http://www.aarstiderne.com/default.asp?path=%7BB71BC78D-033D-4F7E-97BD-4D2B07B04D0C%7D

Svar til Mads Møller   :  
Hej Mads

Jeg kender ikke konceptet så jeg har ikke nogen bud på en opskrift.

Beklager meget
Per




2008-05-01
Spørgsmål fra   :  hanne
Spørgsmål   :  Kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal servere flæskesteg med hvide og brune kartofler og rødkål, men jeg er i tvivl om hvormeget kogt kartoffel jeg skal beregne pr. person

Svar til hanne   :  
Hej Hanne

du bruger ca 250 gr ellers 3-4 kartofler.

God fest. randi

Hej Hanne

Nu er der forskel på hvor mange kartofler folk spiser, nogle kan slet ikke lide brune kartofler, så de spiser lidt flere hvide kartofler. Men hvis du beregner 4-5 kartofler af både hvide og brune, burde det være rigeligt. Det er bedre der er for mange end for lidt.

Jane




2008-05-01
Spørgsmål fra   :  Rebecca
Spørgsmål   :  omlette
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Rebecca   :  
Hej Rebecca

Vi har en masse omeletopskrifter som du kan finde frem til hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger retter og så hovedretter, så kommer omeletter lidt nede på siden.

Se omeletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008