Spørgsmål efter opskrift

2008-04-30
Spørgsmål fra   :  Charlotte Neubert
Spørgsmål   :  rygning
I opskriften indgår bl.a   :  fjerkræ, oksekød, fisk, svinekød osv.
Bemærkninger   :  
Hejsa. Jeg har lige købt en rygeovn og er lidt på bar bund. Vil meget gerne i gang med at ryge okse, fisk osv. Men aner ikke noget om det. Kan du evt. hjælpe med en opskrift eller 2? Hilsen Charlotte

Svar til Charlotte Neubert   :  
Hej Charlotte

Der findes en hjemmeside som heder røgeovnens venner hvor du kan finde en masse nyttige råd.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-29
Spørgsmål fra   :  Ulla
Spørgsmål   :  Andreakager
I opskriften indgår bl.a   :  Solsikkekerner, mel osv
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på småkager, som eftersigende kaldes "Andrea-kager" og de indeholder masser af solsikkefrø :-)

Svar til Ulla   :  
Hej Ulla

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på andrea kager.

Beklager meget
Per




2008-04-29
Spørgsmål fra   :  Christian Schlüter
Spørgsmål   :  foie grace
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift hvor foie grace indgår. Kan man evt.lægge en skive på lun andebryst til en frokostret? På forhånd tak for svar. Venlig hilsen Christian Schlüter
Bemærkninger   :  


Svar til Christian Schlüter   :  
Hej Christian

Foie gras kan være hel gåselever der ikke er tilberedt og denne kan du ikke lægge direkte over, men er det tilberedt foie gras så kan du sagtens blot lægge den over et lunt andebryst.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-29
Spørgsmål fra   :  estoldt
Spørgsmål   :  tarteletfyld
I opskriften indgår bl.a   :  kyllinge kød, aspages og hønsefon
Bemærkninger   :  


Svar til estoldt   :  
Hej Estoldt

Det er høns i asparges du leder efter.

Ingredienser:
250 g. Kogt hønsekød i tern
1 alm. glas eller dåse asparges snitter
50 g. Smør
50 g. mel
evt. kyllingbouillon
mælk evt. piskefløde
salt
hvid peber

Lav en opbagt sauce på mel, margarine og vandet fra asparges. Kom mælk i til det har en passende tykkelse. Pas på med varmen da det let brænder på! Smag til med salt, peber og evt. en bouillon terning (kylling). Kom høns og aspasres i og varm det igennem. Kom evt. et glas champignon i. Så har du fyld til dine tarteletter.

Med venlig hilsen
Charlotte




2008-04-28
Spørgsmål fra   :  Tia
Spørgsmål   :  kogt chilisvinekam
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
ville bare høre hvordan man laver en chili svinekam der er kogt.. skal den bare varmes i ovn? og hvis hvor lang tid skal den have?

Svar til Tia   :  
Hej Tia

Jeg går ud fra at det er en rest svinekam?? eller er det noget du har købt færdig i en butik, er det fra butik så ved de det nok bedre en mig, det er svært at give noget entydigt svar på.

Hvis det er kogt så kan du jo vælge at varme det i gryde, men du kunne også skære det i skiver, lægge det på et fad og dække med staniol og varme det i ovnen.

Hvor længe kommer an på tykkelse af kødet og hvor varmt du ønsker det.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-28
Spørgsmål fra   :  Nina Girling
Spørgsmål   :  fiskesennep sovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
ónsker opskrift til traqditionel kogt torsk med fiskesennep sovs.

Svar til Nina Girling   :  
Hej Nina

Vi har en opskrift på kogt torsk med sennepssauce hvor du finder opskriften på sennepssovsen.

Se sennepssauceopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-28
Spørgsmål fra   :  lisbeth larsson
Spørgsmål   :  Okseklump
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har oksekød, hvorpå der står klumpen, hvad kan jeg lave af det. På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til lisbeth larsson   :  
Hej Lisbeth

Klumpen er en del af bagbenet og kan bruge til småkød, den kan også bruges til roastbeaf men skal skæres tyndt da det ikke er det møreste kød på oksen.

Se opskrifter med klumpen her

Du kan også se opskrifter på småkød.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-27
Spørgsmål fra   :  Inger Svendsen
Spørgsmål   :  nem kage hvis du har sukkersyge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
nem kage hvis du har sukkersyge

Svar til Inger Svendsen   :  
Hej Inger

En nem opskrift ved jeg ikke om jeg kan klare, men vi har opskrifter til diabetiker som du finder ved at vælge menupunktet opskrifter, her finder du så et punkt med diabetikerkost som er opdelt efter rettyper, bla. kager i form som jeg ville sige var nemme.

Se diabeteskostopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-26
Spørgsmål fra   :  svend åge damrou christensen
Spørgsmål   :  rødkål.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til svend åge damrou christensen   :  
Hej Svend Åge

Det er meget svært at finde den rigtige opskrift frem når du ikke skriver hvad du søger ud over rødkål.

Jeg har søgt på navnet rødkål, og sender dig her linket til resultatet, måske der er den ønskede opskrift blandt?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-26
Spørgsmål fra   :  Lis
Spørgsmål   :  osteboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lis   :  
Hej Lis

Jeg har søgt på navnet osteboller og der kommer flere forskellige frem, så jeg vil sende dig linket til dem alle, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se ostebolleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-25
Spørgsmål fra   :  karin Bagge
Spørgsmål   :  røræg
I opskriften indgår bl.a   :  æg og mælk
Bemærkninger   :  
Det jeg søger er en opskrift på røræg, som kan laves i ovnen. skal lave til 50 personer, så mest hensigmæssigt. Oss hvordan jeg holder det varmt over et par timer på forhånd tak Karin

Svar til karin Bagge   :  
Hej Karin

Hvis du laver røræg i ovnen vil der komme skorpe på så det tror jeg ikke du bliver tilfreds med, at skulle holde røræg varmt er heller ikke det bedste.

Det bedste du kan gøre er sådan set at starte i god tid med at lave rørægen, lægge den på et fad med noget witawrap over og så blot servere den lun.

Du kan laver rørægene over vandbad, enten med en stor gryde og en metalskål som passer ned i eller 2 gryder som passer ned i hinanden, du skal nok lave det af et par gange eller have flere gryder over.

Du pisker rørægene i en stor skål, eller flere skåle, sigter dem over i gryden over vandbad og så skraber du det stivnede æg af bunden indtil hele æggemassen er stivnet, dette skal måske gøres af flere gange med mindre du har nogle meget store gryder.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-24
Spørgsmål fra   :  Elissy
Spørgsmål   :  gulerodsboller fedtfrie
I opskriften indgår bl.a   :  vand mel gulerødder gær sukker salt rosiner
Bemærkninger   :  
Kan ikke huske den endelige opskrift. Men den er fedt fri og er rigtig skøn. Fandt den for ikke så længe siden på jeres hjemmeside.

Svar til Elissy   :  
Hej Elissy

Jeg har brugt tøm køleskabet til at søge på ingredienserne, og der kommer to opskrifter frem, men jeg syntes bare ikke der er nogen af dem der er helt fedtfrie? Men prøv at kig om det skulle være en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-24
Spørgsmål fra   :  Emilie Tandrup
Spørgsmål   :  Dræbersnegle
I opskriften indgår bl.a   :  Dræbersnegle
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne vide hvor man kan købe dræbersnegle på denne tid af året? Og hvis man ikke kan købe dem, om man så kan bruge almindelige skovsnegle? Vi er ved at lave et projekt i skolen, om dræbersnegle, og vi ville gerne kunne servere nogle tilberede dræbersnegle. Kan jeg bruge almindelige skovsnegle i stedet?? Hilsen Emilie

Svar til Emilie Tandrup   :  
Hej Emilie

Jeg er så heldig at jeg ikke er plaget af dræbersnegle, men jeg mener at de voksne snegle går til i løbet af vinteren og det så er deres æg der klægger her i foråret, så ingen store sngle, tror det er det samme med de almindelige snegle.

Jeg er overbevist om at du ikke kan købe dem nogen steder, men kan du finde store snegle så vil jeg ikke mene det gør nogen forskel hvilke snegle det er.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-23
Spørgsmål fra   :  Kai Groth
Spørgsmål   :  Wasabirogn
I opskriften indgår bl.a   :  Peberrod og ?
Bemærkninger   :  
Serveres i stedet for rogn(kaviar) Jeg mener ikke det er rogn, mere som sagogryn

Svar til Kai Groth   :  
Hej Kai

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på wasabirogn.

Beklager meget
Per




2008-04-22
Spørgsmål fra   :  Johanne Sørensen
Spørgsmål   :  Bøf med rødvinsauce
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg tror det er oksekød der er brugt
Bemærkninger   :  


Svar til Johanne Sørensen   :  
Hej Johanne

En bøf kan være mange ting, det kan bla. være en steak, minutbøf eller hakkebøf.

Rødvinssaucen har vi opskrifter som du kan bruge eller også kan du bruge en færdiglavet sauce fra f.eks. karoline.

Se rødvinssauceopskrift

En steak steges i halvt smør og olie på panden ca. 5 minutter på hver side ved 200 g. bøf og medium rød.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-21
Spørgsmål fra   :  edith andersen
Spørgsmål   :  småkager uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til edith andersen   :  
Hej Edith

Det er desværre ikke så mange opskrifter vi har som er angivet velegnet til diabetiker, og de fleste er julesmåkager, men jeg mener at alligevel at der er et par opskrifter som ikke høre julen til som jeg håber du kan bruge.

Du finder opskrifter til diabetiker ved at vælge menupunktet opskrifter, og lidt nede på siden finder du så diabeteskost, og opskrifterne her er så opdelt efter forskellige rettyper.

Se diabetessmåkageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-21
Spørgsmål fra   :  Anna Jensen
Spørgsmål   :  Grise klumper
I opskriften indgår bl.a   :  Grise klumper
Bemærkninger   :  
Man kan nogle gange købe grisse klumper i Bilka ( Muskelstykket grisen bruger til at trygge med ) Det er efter min mening det bedste kød på grisen, men kan ikke finde en opskrift og har selv kun en. Håber i kan hjælpe mig med at finde en mere, så der bliver lidt viation.

Svar til Anna Jensen   :  
Hej Anna

Det må være kæbeklumper du tænker på, og det har vi nogle få opskrifter på, måske det kunne være noget for dig.

Se kæbeklumpeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-19
Spørgsmål fra   :  Rikke
Spørgsmål   :  Kinesisk Hønsekødssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Klar suppe. Hønsekødstern.
Bemærkninger   :  
Jeg leder med lys og lygte efter en opskrift på kinesisk hønsekødssuppe, den som man får på kinesiske restauranter. En klar suppe, lidt tyk i konsistensen og med små hønsekødstern. En fantastisk suppe som jeg ved der er mange der gerne ville kende opskriften på. På forhånd tak.

Svar til Rikke   :  
Hej Rikke

Vi har en opskrift på pekingsuppe som måske kunne være opskriften du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-19
Spørgsmål fra   :  anne Sveistrup
Spørgsmål   :  Championtærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til anne Sveistrup   :  
Hej Anne

Jeg har fundet denne opskrift frem på champignontærte som jeg håber du vil syntes om.

Se champignontærteopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-19
Spørgsmål fra   :  lis fredskov
Spørgsmål   :  Frugtgrød
I opskriften indgår bl.a   :  grød med tørret abricoser svesker og æbler
Bemærkninger   :  
fik denen del som barn under navnet farmors grød men kan ikk finde opskriften nogen stder

Svar til lis fredskov   :  
Hej Lis

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på frugtgrød.

Beklager meget
Per




2008-04-18
Spørgsmål fra   :  Helle L
Spørgsmål   :  æblekage
I opskriften indgår bl.a   :  æbler - kanel - cornflakes
Bemærkninger   :  
låg af bl.a. cornflakes

Svar til Helle L   :  
Hej Helle

Jeg har ledt efter en æblekage a la gammeldags æblekage med flødeskum, uden held, men jeg er kommet i tanke om at du jo ikke skiver at den ikke skal være bagt, så jeg har her fundet en opskrift frem på en bagt æblekage som jeg håber kunne være den du søger, den heder æbleknas.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-18
Spørgsmål fra   :  Dorthea Nissen
Spørgsmål   :  Chicken Pot Pie
I opskriften indgår bl.a   :  Amerikansk ret. Består af kyllingesuppe med en hel masse grøntsager, serveret i en ildfast skål med et dejlåg over.
Bemærkninger   :  
Grøntsagerne kan være kartofler, aspargs, gulerødder, squash og små hele løg. Dejlåget af mel, smør, vand, salt og peber, bagepulver og æg. Og noget der hedder "vegetable shortening"?!

Svar til Dorthea Nissen   :  
Hej Dorthea

Shorting er det samme som palmin. Men du kan også bruge Canola oli. Jeg bruger puff pastry som man kan købe færdigt.

Håber at det hjalp dig.

Gitte




2008-04-17
Spørgsmål fra   :  adel
Spørgsmål   :  hvid chockolademus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til adel   :  
Hej Adel

Vi har flere opskrifter på hvid chokolademousse og jeg sender dig et link til dem alle da du så selv kan vælgede den du syntes bedst om.

Se hvide chokolademousseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-17
Spørgsmål fra   :  aase
Spørgsmål   :  bastogne dessert
I opskriften indgår bl.a   :  flødeskum bastogne
Bemærkninger   :  


Svar til aase   :  
Hej Aase

Jeg går ud fra at det er de belgiske småkager Bastogne du tænker på?
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2008-04-17
Spørgsmål fra   :  Nina
Spørgsmål   :  dådyrhals eller krondyrhals
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har et stykke krondyrhals liggende i fryseren, 1 klump kød på ca. 1,8 kg. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op med det. Ønsker en opskrift med ikke alt for mange "underlige" krydderier, som jeg ikke har i køkkenet.

Svar til Nina   :  
Hej Nina

Har du prøvet at lave høns i asparges?

Vi koger halsen med grøntsager til den er riftig mør,husk ar skumme evt. fedt af, derefter plukkes kødet i små stykker og kommes sammen med små dåse asparges i en jævnet sovs, hvor du bruger noget af den kraftige suppe fra kødet til sovsen. Varm tarteletter i ovnen. Vi kommer tarteletfyldet på bordet i en skål og tarteletterne på et fad, da tarteletterne hurtigt mister sprødheden hvid de fyldes i køkkenet. Suppen kan du si, og derefter jævne lidt, giv den lidt farve med kulør og kom resten af kødet sammen med melboller i. er der ikke kød nok så brug kødboller. Server brød til. Du kan også lave ragout med kartoffelmos til. Der er mad til mange dage i sådan en hals.

Held og lykke med det.
Og velbekomme.
Kai





2008-04-15
Spørgsmål fra   :  jytte støvring
Spørgsmål   :  kirstens drømme
I opskriften indgår bl.a   :  smør sukker mel mandler
Bemærkninger   :  


Svar til jytte støvring   :  
Hej Jytte

Jeg har fundet en opskrift frem på drømme her som jeg håber svarer til det ønskede selvom det ikke er kirstens drømme.

Se drømmeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-15
Spørgsmål fra   :  sabrine
Spørgsmål   :  lemone is
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne havde en opskrift på lemone is jeg fik en super lemone is i italien og jeg vil gerne prøv selv at lave is

Svar til sabrine   :  
Hej Sabrine

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrfit på lemonis, men da lemon er en krydsnig mellem citron og lime så prøv at søg på citron-is eller lime-is, vil bestemt mene at du kan bruge nogle af disse opskrifter.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-15
Spørgsmål fra   :  lene69
Spørgsmål   :  indisk gryderet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hejsa jeg kan ikke finde en opskrift på indiskgryderet hvor der er bananer i samt svinekød i tern. jeg tror den hedder indiskgryderet

Svar til lene69   :  
Hej Lene

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på indisk gryderet med bananer.

Beklager meget
Per




2008-04-14
Spørgsmål fra   :  Per Brinch
Spørgsmål   :  Satkuk
I opskriften indgår bl.a   :  Brødbudding med forskellige slags kød
Bemærkninger   :  
Traditionel ret fra Fanø

Svar til Per Brinch   :  
Hej Per

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på satkuk.

Beklager meget
Per




2008-04-13
Spørgsmål fra   :  Gerda Rasmussen
Spørgsmål   :  orientalsk mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  svinemørbrad-æbler løg- karry- mangochutny
Bemærkninger   :  
ovn ret

Svar til Gerda Rasmussen   :  
Hej Gerda

Vi har flere opskrifter på orientalsk mørbrad, og jeg sender dig linket til dem alle her, så har du mulighed for selv at vælge den der passer dig bedst.

S opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-12
Spørgsmål fra   :  gudrun nissum
Spørgsmål   :  ingenting eller fru nedergårds kagermel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gudrun nissum   :  
Hej Gudrun

Jeg har fundet en opskrift frem på ingenting som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-10
Spørgsmål fra   :  magda jørgensen
Spørgsmål   :  hveder uden mælk og hvedemel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på hveder hvor man bruger speltmel og anden væske end mælk

Svar til magda jørgensen   :  
Hej Magda

Der er ikke den store forskel på almindeligt hvedemel og spelt så jeg har skrevet en af vore andre hvederopskrifter og skrevet om til spelt, jeg har ikke fået den afprøvet, men den eneste forskel skulle være at speltmel kræver lidt mere væde.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-10
Spørgsmål fra   :  Annette Sejr
Spørgsmål   :  Kentucky Kylling
I opskriften indgår bl.a   :  Kyllingestykker Panering
Bemærkninger   :  
Jeg ønsker en opskrift på den panering der er på Kentucky Kylling. Og evt. også fremgangsmåde.

Svar til Annette Sejr   :  
Hej Annette

Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-10
Spørgsmål fra   :  Carsten Hansen
Spørgsmål   :  pagasiusfileter
I opskriften indgår bl.a   :  pagasiusfileter
Bemærkninger   :  
Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift med pagasiusfileter eller hvordan man tilbereder denne type fisk

Svar til Carsten Hansen   :  
Hej Carsten

Jeg har før lavet en ret med denne fisk, hvor jeg skar fileter ud i mindre stykker og kom madlavningsfløde over. Derefter blandede jeg forskellige små stykker peberfrugter, gulerødder, hvidløg og karry i. Jeg serverede retten med ris og hvidløgsflutes. Den var et hit :)

Med venlig hilsen
Anne


Pangasius er en ferskvandsfisk som opdrættes i burer i Vietnam og er en hvid fast fisk som jeg vil mene kan bruges i stedet for torskefisk.

Se pangasiusopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-08
Spørgsmål fra   :  gerda nyborg
Spørgsmål   :  Skvallerkål
I opskriften indgår bl.a   :  Skvallerkål der må være en god måde at spise sig igennem disse smukke grønne planter på . Ud over i salaten
Bemærkninger   :  


Svar til gerda nyborg   :  
Hej Gerda

Jeg har lavet en søgning på en del af navnet skvalderkål og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg håber du vil syntes om.

Se skvalderkålopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-08
Spørgsmål fra   :  vivismums
Spørgsmål   :  Mad med forskellige Tørrede Bønner - Linser eller kikærter
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød eller Flæskekød eller Kylling--el. Fisk nogen nye retter der indgår alle former for tørrede bønner og diverse som jeg har skrevet.
Bemærkninger   :  
jeg kender selv et par stykker-- Chillibeans foreks. Venlig hilsen Vivismums.

Svar til vivismums   :  
Hej Vivismums

Den opskrift med bønner de fleste kender er nok chili con carne, og det er sikkert den du kender som chilibeans.

Vi har en del forskellige kategorier her på kogebogen, men ingen hvor jeg kan sende dig alle opskrifter med tørrede bønner da de mange gange ikke indgår i en ret som hovedingrediensen, men hvis du går ind under menupunktet opskrifter og vælger ingredienser, så finder du lidt nede på siden et punkt der heder bælgplanter hvor du finder en del opskrifter med bønner, linser og ærter.

Se bælgplanter her

En anden mulighed er at bruge den funktion der heder tøm køleskabet, den finder du også under menupunktet opskrifter.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-08
Spørgsmål fra   :  ester poulsen
Spørgsmål   :  overflødigshorn
I opskriften indgår bl.a   :  overflødigshorn
Bemærkninger   :  


Svar til ester poulsen   :  
Hej Ester

Det må være overflødighedshorn du tænker på, og det ahr jeg fundet en opskrift frem på her.

Se overflødighedshornsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-07
Spørgsmål fra   :  nelli
Spørgsmål   :  kvarkhorn
I opskriften indgår bl.a   :  kvark, margarine, sukker, måske kernemælk, evt. marsipanfyld,...
Bemærkninger   :  


Svar til nelli   :  
Hej Nelli

Jeg har skrevet en opskrift om til kvark som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-05
Spørgsmål fra   :  Vibeke
Spørgsmål   :  Den er glaseret med noget tyndt, sirupsagtigt med revet appelsinskal i
I opskriften indgår bl.a   :  nødder, krokant,
Bemærkninger   :  
Den er glaseret med noget tyndt, sirupsagtigt med revet appelsinskal i

Svar til Vibeke   :  
Hej Vibeke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift med nødder og krokant.

Beklager meget
Per




2008-04-05
Spørgsmål fra   :  Bastian
Spørgsmål   :  Dansk frokostbord uden svinekød
I opskriften indgår bl.a   :  Retterne må IKKE indeholde svinekød.
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne lave et "dansk koldt bord" til muslimske gæster. Finder det svært at finde på "rigtige" frokostretter, bortset fra fisk og ost, der ikke indeholder svinekød. Forbinder selv frokostbordet med: flæskesteg, mørbradbøffer, frikadeller osv! Har brug for inspiration til bordet, - der er danske.

Svar til Bastian   :  
Hej Bastian

Du kan lave lammefrikadeller eller kyllinge/kalkun frikadeller. Og kvickly har oksespegepølse. Blot nogle forslag

hilsen Charlotte

Jeg vil holde med charlotte i at okse. lam og fjerkræ kan bruges i stedet for svin.

Til frikadeller og medisterpølse kan både okse, lam og fjerkræ bruges.
Flæskestegen kunne måske være en okseculotte med krølfedt eller en lammekølle.
Mørbradbøfferne kunne være lammefilet, det ligner meget gødt i størrelsen.

Med venlig hilsen
Per




2008-04-05
Spørgsmål fra   :  Annette Kynæb
Spørgsmål   :  Kalkunbryst med pikantost
I opskriften indgår bl.a   :  Kalkunbryst, pikantost,bacon, spinat og fløde
Bemærkninger   :  
Der laves ridser i brystet og kommer ost i. Bacon lægges ud over brystet. Spinat ligges i fadet ved brystet plus fløde og får 1 1/2- 2 timer i ovn.

Svar til Annette Kynæb   :  
Hej Annette

Det lyder som om du allerede har det meste af opskriften, men det er måske nogle mængder du mangler?? Jeg mener dog at 1½-2 timer er i overkanten, 1 time ved 200 grader burde kunne gøre det, med mindre det er et meget stort bryst.

Jeg har fundet en opskrift frem som minder meget om det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-03
Spørgsmål fra   :  Dorthe Køyen
Spørgsmål   :  pålægsmand/kone
I opskriften indgår bl.a   :  kagemand/kone, men med pålæg istedet for slik
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Køyen   :  
Hej Dorthe

Vi har ikke en færdig opskrift på pålægskagemand/kone, men jeg har for nyligt forsøgt at skrive lidt på en opskrift som jeg håber at brugerne efterhånden vil kommentere med egne ideer til form og forskelligt pålæg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-03
Spørgsmål fra   :  else
Spørgsmål   :  røget kalkun bryst
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har fået en røget kalkun bryst ...har i en god opskrift

Svar til else   :  
Hej Else

Lidt an på hvor gennemrøget kødet er så kan det bruges uden tilberedning som pålæg, ellers har jeg desværre ikke lige nogen ideer.

Beklager meget
Per




2008-04-02
Spørgsmål fra   :  Kurt Finne
Spørgsmål   :  Pompernikkel (brød)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Kurt Finne   :  
Hej Kurt

Det må være pumpernikkel som du mener, og det har jeg fundet en opskrift frem på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-02
Spørgsmål fra   :  aase
Spørgsmål   :  Diabetes
I opskriften indgår bl.a   :  minus sukker
Bemærkninger   :  
hej mangler et sted hvor man kan finde opskrifter der ikke er sukker i kagerne...flere og flere for diabetes

Svar til aase   :  
Hej Aase

Du kan jo skifte sukkeret ud med sødemiddel, cet vil du i hvert fald kunne gøre med en del af kagerne.

Men vi har også et punkt med diabetesopskrifter som du finder undermenupunktet opskrifter.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-01
Spørgsmål fra   :  Helena
Spørgsmål   :  pitabrød uden hvedemel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Helena   :  
Hej Helena

Jeg har fundet en opskrift på glutenfrit pitabrød frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-01
Spørgsmål fra   :  henriette
Spørgsmål   :  torskegratin
I opskriften indgår bl.a   :  torsk og piskede rå æg
Bemærkninger   :  
det er en ret jeg altid fik som barn og elskede det.. men det er endnu ikke lykkedes mig at finde den..måske her ? kan huske den var let og luftig næmest i konsistensen.

Svar til henriette   :  
Hej Henriette

Vi har ikke en opskrift på torskegratin som jeg kan pege på og sige det er lige den, men vi har lidt forskellige opskrifter på torskegrating som jeg syntes du skulle kigge igennem og se om det skulle lige være en af dem.

Se torskegratingopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-04-01
Spørgsmål fra   :  det fynske musikkonservatorium
Spørgsmål   :  Ristto
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød, ris, bønner, majs, tomater.
Bemærkninger   :  


Svar til det fynske musikkonservatorium   :  
Vi har en opskrift på broget hverdagsgryde som jeg vil mene I kan bruge, der er godt nok ikke bønner i, men det kan man jo vælge at putte i, evt. i stedet for ærterne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008