Spørgsmål efter opskrift

2007-02-28
Spørgsmål fra   :  Tinne Andersen
Spørgsmål   :  Vandbakkelser uden gluten
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger efter en dej til vandbakkelser på maizena eller anden glutenfri mel.
Bemærkninger   :  


Svar til Tinne Andersen   :  
Hej Tinne

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på glutenfrie vandbakkelser.

Med venlig hilsen
Per




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  Grethe christensen
Spørgsmål   :  kryderkartofler i gryde eller bradepande
I opskriften indgår bl.a   :   der må gerne være mange forskellige kryderier og med olie og hvor man bruger de bådformet kartofler med skræl på tusin tak
Bemærkninger   :  
ingen

Svar til Grethe christensen   :  
Hej Grethe

Du kan hælde lidt olie ned i posen, samt krydderurter efter smag og lidt salt og peber, hæld kartoflerne ud på en bradepande eller bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i en 40-50 minutter eller til kartoflerne er møre og har taget farve, de kan også steges på pande, men her er den en fordel at forkoge dem en 5 minutter først.

Med venlig hilsen
Per




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  Inger Marie Jensen
Spørgsmål   :  vegetarpaté
I opskriften indgår bl.a   :  Hakkede champignon, løg, nødder, krydderier(måske allehånde!), måske mel(eller rasp),mælk og æg
Bemærkninger   :  
Jeg smagte den engang for længe siden og indgredienserne er kun pr. mangelfuld hukommelse. Jeg mindes at den smagte "fars-agtigt" selvom det var en vegetar-ret. Kan nogen hjælpe mig med en gangbar opskrift?

Svar til Inger Marie Jensen   :  
Hej Inger

Vi har lidt forskellige opskrifter på vegetariske pateer, og den første af dem vil jeg tro kunne være den du søger.

Se vegetariske pateer her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  H.J.Andreasen
Spørgsmål   :  Pizza m. artiskokker m.v.
I opskriften indgår bl.a   :  artiskokker, laks, spinat el.broccoli + ?
Bemærkninger   :  
Set som ´pandepizza´ hos "Rosetta" i Nrd. Frihhavsgade Kbh.Ø

Svar til H.J.Andreasen   :  
Hej H.J

Vi har rigtig mange opskrifter på pizzaer, men ikke lige med det fyuld som du nævner, men måske du ved at kigge i de øvrige opskrifter kan finde frem til noget der ligner.

Se pizzaopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  Birgitte
Spørgsmål   :  Røget ribbenssteg
I opskriften indgår bl.a   :  Røget ribbenssteg. Tilbehør mangler. Synes ikke traditionel tilbehør er sagen.
Bemærkninger   :  
Jeg vil stege den som en almindelig ribbensteg i ovn, men savner idè til tilbehør - gerne noget med grønsager eller salater. Kan I evt. henvise mig til en opskrift på norget andet, hvor jeg kan bruge tilbehøret.

Svar til Birgitte   :  
Hej Birgitte

Jeg har fundet en opskrift på kalveryg frem til dig, og jeg vil tro at tilbehøret til denne vil passe godt på en røget ribbenssteg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  Jane -
Spørgsmål   :  Risengrøn uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad som helst - dog ikke mælkeprodukter.
Bemærkninger   :  
Så din opskrift på ris ála man uden mælk. Kan du lave den til en risengrød variant?

Svar til Jane -   :  
Hej Jane

Jeg har en opskrift på risengrød kogt på kokosmælk her, måske den også kan koges på sojamælk eller rismælk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

Hej Jane.

Jeg har en dreng på 6, der ikke kan tåle mælk. Vi laver altid risengrød med ris/sojamælk - en blanding. Det smager lidt sødere end med mælk, men familien spiser det med stor velbehag.

Hilsen Charlotte




2007-02-26
Spørgsmål fra   :  Jane -
Spørgsmål   :  Boller i karry - uden mælkeprodukter
I opskriften indgår bl.a   :  Alle på nær mælkeprodukter, pånær smør.
Bemærkninger   :  
Jeg savner at spise boller i karry - ved ikke om det det kan laves på neutral rismælk.

Svar til Jane -   :  
Hej Jane

Jeg ville da mene at du kan bruge rismælk til saucen, men også kokosmælk eller bouillonen fra kødbollerne kan bruges.

Jeg har stykket en opskrift sammen til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-25
Spørgsmål fra   :  Liv
Spørgsmål   :  tyrkisk dip med rød peber
I opskriften indgår bl.a   :  feta, youghurt rød peber...
Bemærkninger   :  
denne dip/salat kan købes i div tyrkiske specialitets boder. det er en cremet dip med rød farve fra de røde pebre. ville meget gerne vide hvordan den laves...har ikk kunne finde den. mvh. Liv

Svar til Liv   :  
Hej Liv

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tyrkisk dip.

Beklager meget
Per




2007-02-25
Spørgsmål fra   :  ole augustinussen
Spørgsmål   :  hovedret fra sicilien
I opskriften indgår bl.a   :  vi skal finde en hovedret fra sicilien.. som skal indgå i en større mad og vinfest som vi er en gruppe på 10-12 som skla afholde på lørdag.. den skal passe til en kraftig rødvin...vi håber du kan hjælpe os
Bemærkninger   :  


Svar til ole augustinussen   :  
Hej Ole

Vi har en del italienske opskrifter, men desværre ikke oplysninger omkring regionen på disse, men jeg vil aligevel sende dig linket til opskrifterne, måske der er nogle du kan bruge.

Se italienske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-24
Spørgsmål fra   :  Vibeke
Spørgsmål   :  Guldalderkage
I opskriften indgår bl.a   :  makroner, pærer, chokolade
Bemærkninger   :  
Kagen kan købes hos Guldbageren

Svar til Vibeke   :  
Hej Vibeke

Jeg vil tro at det er guldbagerenes egen opskrift som de ikke lige ønsker at udlevere, det kunne dog lyde som en pæretærte så du kunne jo forsøge at kigge i disse opskrifter og se om du kan stykke en opskrift sammen.

Se pæretærteopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-24
Spørgsmål fra   :  Laila Haboby
Spørgsmål   :  quice
I opskriften indgår bl.a   :  En æggeret med spinat eller champignon eller andre ting laver som regel i rund form og er lidt blød ovenpå, minder om en omelet, men ikke lagt sammen, og navnet er quice, nærmere kan jeg ikke komme retten.
Bemærkninger   :  


Svar til Laila Haboby   :  
Hej Laila

Jeg mener at det staves Quiche, og jeg har lavet en søgning her som jeg vil sende linket til.

Se quicheopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-23
Spørgsmål fra   :  Lisa
Spørgsmål   :  creme bollet
I opskriften indgår bl.a   :  piskefløde og vanille sukker der karamelliseres med flamme
Bemærkninger   :  


Svar til Lisa   :  
Hej Lisa

Mon ikke du tænker på Creme Brulé ??

Se Creme Bruléopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-22
Spørgsmål fra   :  Anette Lindgren
Spørgsmål   :  gnocci´s
I opskriften indgår bl.a   :  Det er noget med kartoffelkugler med ost og diverse og en tomat sovs med skært oksekød?
Bemærkninger   :  
Det er vist italiensk

Svar til Anette Lindgren   :  
Hej Anette

Noura har sendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se gnocchiopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-21
Spørgsmål fra   :  dorte
Spørgsmål   :  fiberbag
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ville bare hører om i kan svarer mig på hvad fiberbag er. hilsen dorte
Bemærkninger   :  


Svar til dorte   :  
Hej Dorte

Fiberbag en pose med fiberrig "mel", som kan købes i bl.a.Føtex, evt, Bilka(jeg kunne dog ikke finde det i forgårs) samt i (vores)Spar købmand. Bag på posen er der opskrift på fiberboller g fiberbrød. Jeg synes, at resultatet af fiberbagbagning er super og best, hvis man knuser fiberbagen yderligere inde i posen inden man bruger den. Fiberbag kan faktisk også fås som morgenmadsprodukt til at komme oven på fx yoghurt. Det indeholder bl.a. dadler så vidt jeg husker. Rigtig godt produkt og alternativ til alt det "tomme" hvedebrød.

Med venlig hilsen
Marie




2007-02-21
Spørgsmål fra   :  Line
Spørgsmål   :  Sambusi
I opskriften indgår bl.a   :  Det er butterdejs/filodejs trekanter men oksekøds- eller kyllinge fyld. De er krydrede.Jeg tror også at der er en form for kartoffelmos i fyldet.
Bemærkninger   :  
Jeg tror de kommer fra afrika.

Svar til Line   :  
Hej Line

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg vil tro er den du søger.

Se Sambusaopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-20
Spørgsmål fra   :  line stengaard
Spørgsmål   :  canadisk mad
I opskriften indgår bl.a   :  ikke fisk!!!!!
Bemærkninger   :  
he jeg ville bare spørge om i kender nogle super lækre opskrifter fra canada uden fisk.

Svar til line stengaard   :  
Hej Line

Vi har kun ganske få canadiske opskrifter, men jeg vil sende dig linket til dem vi har.

Se canadiske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-20
Spørgsmål fra   :  Ann Andersen
Spørgsmål   :  Aspargessuppe
I opskriften indgår bl.a   :  asparges
Bemærkninger   :  
ønsker opskriften skal være anvendelig i forbindelse med vægttab og må derfor helst ikke indeholde fløde.

Svar til Ann Andersen   :  
Hej Ann

Jeg har ikke kunnet finde frem til en rigtig fedtfattig opskrift på aspargessuppe, og jeg er ikke sikker på at den egner sig til en desideret slankekur, men du kan jo prøve at lave den på mælk og bouillon.

Med venlig hilsen
Per




2007-02-20
Spørgsmål fra   :  anne m.jensen
Spørgsmål   :  opskrift med æg, magarine, mel, sukker, ananas, gulerøder, kokosmel.
I opskriften indgår bl.a   :  æg, magarine, mel, sukker, ananas, gulerøder, kokosmel.
Bemærkninger   :  
har på et tidspunkt været i familie journalen.nok for ca. 5 år siden

Svar til anne m.jensen   :  
Hej Anne

Du skriver ikke hvilken opskrift du søger, så det er meget svært at komme med et bud på dette, men du nævner jo en del af ingredienserne, så det kan jo være du kan finde en lignende opskrift ved at bruge tøm køleskabet.

Tøm køleskabet her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-19
Spørgsmål fra   :  vibeke andersen
Spørgsmål   :  tamarindo
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har købt tamarindo i Costa Rica. Det er en slags bælg, der er syltet eller lignende. Jeg har brugt det før - vistnok i en sammenkogt ret - opskrift fra Thailand? Men nu kan jeg ikke finde nogen opskrift. Kan nogen hjælpe?
Bemærkninger   :  


Svar til vibeke andersen   :  
Hej Vibeke

Jeg kender ikke tamarindo, men jeg tænker om ikke der er kommet et O for meget i navnet, jeg har søgt i tøm køleskabet på tamerind, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem, hvis det er den samme ingrediens altså.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-19
Spørgsmål fra   :  Maria Olsen
Spørgsmål   :  ostelagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Hej.. Findes der en ostelagkage hvor der ikke indgår æg???
Bemærkninger   :  


Svar til Maria Olsen   :  
Hej Maria

Jeg har kigget på de 2 opskrifter som vi har her på kogebogen, og der er faktisk ingen af dem som indeholder æg, det skulle så lige være i kiksene, men hvis du skal undgå æg så ved du sikkert hvor du skaffe dem uden æg.

Se ostelagkageopskrfit her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-19
Spørgsmål fra   :  Aase Jensen
Spørgsmål   :  Småkage der køres på kødmaskine
I opskriften indgår bl.a   :  æggehvider, flormelis, tvebakker eller rasp, mandelessens
Bemærkninger   :  
dejen æltes og ikke piskes. køres igennem gammeldags kødmaskine ligesom vanillekranse

Svar til Aase Jensen   :  
Hej Aase

Jeg kan ikke ud fra de oplysninger du er kommet med se hvad det er du søger? Du skriver en del forskellige ingredienser, og det kan være at du kan finde det du søger ved at bruge funktionen tøm køleskabet.

Tøm køleskabet her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-18
Spørgsmål fra   :  inger rasmussen
Spørgsmål   :  montere sauce
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan monterer man en sauce
Bemærkninger   :  
set i tv reklame

Svar til inger rasmussen   :  
Hej Inger

At montere betyder tilsætning af smør eller fløde kort før servering.

Hilsen Lene




2007-02-17
Spørgsmål fra   :  helle
Spørgsmål   :  batmankage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ku godt tænke mig hvis nogen lå inde med en ide eller opskrift til en batman kage

Svar til helle   :  
Hej Helle

Jeg har ikke kunnet finde frem til nogen desideret opskrift på batmandkage, men batman logoet er jo en flagermus, og måske du kan tegne det i hvid glasur på en chokoladekage?

Med venlig hilsen
Per




2007-02-17
Spørgsmål fra   :  siska
Spørgsmål   :  bredboller
I opskriften indgår bl.a   :  mel,evt. æg og fløde. Tilbehør til klar suppe
Bemærkninger   :  


Svar til siska   :  
Hej Siska

Jeg vil tro at det er bredeboller som du søger, så dem vil jeg sende en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-15
Spørgsmål fra   :  pjuske. Karin Andersson
Spørgsmål   :  surdej
I opskriften indgår bl.a   :  2dl.kærnemælk, 1tsk. salt og 200g. rugmel
Bemærkninger   :  
Mit problem er, at surdejen mugner på 3-4 dagen. Jeg har forsøgt 3 gange alle med samme resultat. i opskriften står der at den skal stå tildækket med plastfilm i 5-6 dg.På køkkenbordet. Hvad gør jeg forkert, eller findes der en idiosikret opskrift. ps. helst ikke med gær Mange venlige hilsner Pjuske

Svar til pjuske. Karin Andersson   :  
Hej Pjuske

Stil den i køleskabet og drys med et godt lag groft salt. min plejeda godt at kunne holde til næste gang der skulle bages rugbrød.

Med venlig hilsen
Bettina




2007-02-15
Spørgsmål fra   :  Bodil Fischer
Spørgsmål   :  Nacthos
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingkød med varm ost i ovn.med nacthos på restaurant kaldes det nacthos
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Fischer   :  
Hej Bodil

Jeg tror de kaldes for nachos, det er i hvert fald det som de fleste af vore opskrifter heder.

Se nachosopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-14
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Sammenkogt ret
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød i tynde stk. babymajs, bambusskud, pederfrugt, løg, karry, rødløg m.m.
Bemærkninger   :  
Sammenkogt ret vi har fået på kineserrestaurant. Sovsen/væden er nærmest bouillion med karry i.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Det jeg tænker på er noget wokgryde, men jeg har ikke kunnet finde frem til den nøjagtige opskrift, så måske du ved at kigge i de øvrige kinesiske hovedretter selv kan komme frem til noget der ligner?

Se kinesiske hovedretter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-13
Spørgsmål fra   :  else simonsen
Spørgsmål   :  grøn aspargessuppe
I opskriften indgår bl.a   :  grønne asparges hvid chokolade
Bemærkninger   :  
spist 08.02.07 Wahlmanns Saloner i København

Svar til else simonsen   :  
Hej Else

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på grøn aspargessuppe med hvis chokolade.

Beklager meget
Per




2007-02-13
Spørgsmål fra   :  Ingelise Andersen
Spørgsmål   :  glaseret herregårdsskinke
I opskriften indgår bl.a   :  skal glaseres med honning og pudersukker.....
Bemærkninger   :  


Svar til Ingelise Andersen   :  
Hej Ingelise

Jeg kender ikke lige heregårdsskinken, men jeg har fundet en opskrift frem på glaseret skinke som jeg vil mene du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-13
Spørgsmål fra   :  ulla møller larsen
Spørgsmål   :  Kødtærte
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød, bacon,løg,hvidløg,timian,oregano,basilikum,reven ost,fløde,rasp,butterdej
Bemærkninger   :  
det er en tærte jeg har fundet her i kogebogen i december men kan ikke finde den mere. vil blive meget glad for at få den...

Svar til ulla møller larsen   :  
Hej Ulla

Jeg har søgt lidt på ingredienser i funktionen tøm køleskabet og fundet denne tærte frem som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-13
Spørgsmål fra   :  Tina K
Spørgsmål   :  Brik (Tunesisk ret)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jer søger en opskrift på Brik, kaldes også Fatima´s finger: en tunesisk forret, det er en trekantet friturestegt, dem vi fik var med kartoffel, æg og tun. dejen omkring har jeg, det er ligesom forårsruller. Er der nogle der har denne opskrift?

Svar til Tina K   :  
Hej Tina.

Noura har sendt denne besked.
Denne ret er meget kendt i de arabiske lande. Kaldes også for sambosa. Der laves mange forskellige slags. Bl. a. med kød, kylling osv. En meget god blanding er med løg, revet gulerødder og kartofler samt kyllingestykker. Alt hvad disse sambosa fyldes med skal være færdigstegt. Håber det kan hjælpe dig lidt.


Jeg har så fundet en opskrift på sambosa frem til dig som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-12
Spørgsmål fra   :  Irene Jensen
Spørgsmål   :  Irsk stuning
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål,gullerødder, måske karfofler, kogeflæsk eller råget flæsk
Bemærkninger   :  
Det hele skal simre i mange timer,det er sådan jeg husker det

Svar til Irene Jensen   :  
Hej Irene

Irsk stuvning vil jeg tro oprindeligt er lavet på lammekød, men andet kød kan også bruges, og så er der ellers mange variationer af denne ret, men kartoflerne er jo et must, og jo fastere kartofler du bruger, jo længere kan retten få lov til at koge, og jo mere mørt bliver kødet, den skal koge til kartoflerne er kogt lidt ud og har jævnet saucen.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-11
Spørgsmål fra   :  Holger Hansen
Spørgsmål   :  Carne de porco a alentejana
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekød i tern Muslinger - (ikke blå, men ved ikke hvilke)
Bemærkninger   :  
Har fundet opskriften på portugisisk på: www.gastronomias.com/receitas/rec0368.htm , men kan desværre ikke portugisisk.

Svar til Holger Hansen   :  
Hej Holger

Jeg har fået hjælp til at finde opskriften på engelsk, og den har jeg så oversat til dansk, som jeg har kommenteret på opskriften er der lidt mangler, men jeg håber du kan bruge den, og måske kommentere opskriften med den rigtige fremgangsmåde?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-10
Spørgsmål fra   :  gitte laurentiussen
Spørgsmål   :  sukkerglaseret perleløg og stegetid på kalvekød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
1. spørgsmål når jeg skal stege kalvekød i ovn eller i gryde til eks 42 gæster vil jeg gerne have stegetiden både pr kg og den samlet stegetid for alt kødet. 2. opskrift på glaseret perleløg venlig hilsen Gitte Laurentiussen

Svar til gitte laurentiussen   :  
Hej Gitte

Jeg har haft fat i kokken, og han vil ikke komme med en fast stegetid da han siger det er noget man mærker sig til, og du har heller ikke skrevet hvilket stykke kød og hvor meget kød du har beregnet ialt så det er lidt svært at komme med faste råd, men jeg vil sige at det sikreste resultat det får du jo ved at bruge stegetermometer.

Glaserede løg laver du ca som brunekartofler, sukker smeltet, smør tilsættes og når det er smeltet så tilsættes løgene, de skal ikke have helt så længe som brunekartofler.

Med venlig hilsen
Per




2007-02-10
Spørgsmål fra   :  henriette 4
Spørgsmål   :  orligdej
I opskriften indgår bl.a   :  øl,mel,olie,æg,salt
Bemærkninger   :  
dej til bla. indbagte rejer i friture. indgrienserne har jeg men mangler hvor meget af hvert der skal i af tingene.

Svar til henriette 4   :  
Hej Henriette

Tror det er orlydej du søger og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-09
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Hjælp
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har taget alt for mange rejer op,de er optøede og har været i lage. Kan de genfryses????????? Venlig hilsen lene
Bemærkninger   :  


Svar til Lene   :  
Hej Lene

Nej, rejer og alt andet der har været frosset bør aldrig genfryses! Skaldyr som for eks. rejer bliver seje og får en dårlig smag. Så er der også bakterierisikoen som er væsentlig.

Med venlig hilsen
Carsten




2007-02-07
Spørgsmål fra   :  Elsebeth Juulstrup
Spørgsmål   :  Strandtorn marmelade/gele/syltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  Strandtorn - æbler - sukker
Bemærkninger   :  


Svar til Elsebeth Juulstrup   :  
Hej Elsebeth

Jeg har ikke kunnet finde frem til de ønskede opskrifter med strandtorn, og jeg kender faktisk ikke planten så jeg kan ikke engang råde dig med hvilke andre opskrifter du kan bruge som udgangspunkt.

Men måske du selv kan finde frem til en opskrift som du kan bruge under vore sylteopskrifter?

Se sylteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-06
Spørgsmål fra   :  Margit Scharff Gyldenlykke
Spørgsmål   :  Kyllingetærte som på Chr. d, IV´s tid
I opskriften indgår bl.a   :  Som nævnt kylling samt ingredienser som til alm. tærter, dog laves den alligevel på en helt speciel måde.
Bemærkninger   :  
Så den i et blad "Alt om mad" ca. 1980. Opskriften er desværre forsvundet. Jeg skal bruge den til en barnedåb

Svar til Margit Scharff Gyldenlykke   :  
Hej Margit

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kyllingetærte.

Beklager meget
Per




2007-02-06
Spørgsmål fra   :  Ellen
Spørgsmål   :  Beregning af sauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvor meget sovs skal man beregne til 14 prs , til en flæskesteg

Svar til Ellen   :  
Hej Ellen

Der beregnes 1/2 - 1 dl. sauce pr. person.

Med venlig hilsen
Per




2007-02-06
Spørgsmål fra   :  Karen Roersen Nielsen
Spørgsmål   :  Chokoladekage af bl.a. flødeost natural
I opskriften indgår bl.a   :  Chokoladekage som vist nok bages i springform og hvor en del af ingredienserne i dejen er flødeost natural
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Roersen Nielsen   :  
Hej Karen

Jeg har fundet frem til denne opskrift, som netop tilsættes flødeost til dejen, håber det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-06
Spørgsmål fra   :  Ulla Larsen
Spørgsmål   :  Gl. dags oksesteg 4.kg. stegt iovn
I opskriften indgår bl.a   :  4 kg .oksesteg
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Larsen   :  
Hej Ulla

Med gammeldags oksesteg der får du det bedste resultat ved grydestegning, skal den ovnsteges skal der godt med vand i bradepanden så den ikke bliver tør, men jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om, husk at gammeldags oksesteg skal være meget mør, så den kan få lov til at stege til den næsten falder fra hinanden.

Se gammeldags oksesteg her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-06
Spørgsmål fra   :  Henrik Poulsen
Spørgsmål   :  currywurst
I opskriften indgår bl.a   :  Den tyske udgave af curry wurst
Bemærkninger   :  
Savner at kunne lave curry wurst som man får den i Hamborg og Berlin. Kanon hjemmeside i har her, henter ofte opskrifter

Svar til Henrik Poulsen   :  
Hej Henrik

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på currywurst.

Beklager meget
Per




2007-02-04
Spørgsmål fra   :  svend
Spørgsmål   :  heflako
I opskriften indgår bl.a   :  en græsk eller tyrkisk ret sammenkogt ret af lam eller okse
Bemærkninger   :  


Svar til svend   :  
Hej Svend

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på heflako.

Beklager meget
Per




2007-02-04
Spørgsmål fra   :  Ulla
Spørgsmål   :  banansuppe
I opskriften indgår bl.a   :  bananer, ellers ved jeg ikke
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla   :  
Hej Ulla

Det var hvad jeg kunne finde og det var noget af en sjov opgave.

Se opskriften her

God appetit
VH. Lene




2007-02-04
Spørgsmål fra   :  Gitte Rosendahl Hansen
Spørgsmål   :  baggels
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
mangler en opskrift på baggels da familien bruger dem til madpakke

Svar til Gitte Rosendahl Hansen   :  
Hej Gitte

Jeg mener at bagels staves med et G, vi har i hvert fald et par opskrifter her på kogebogen som du måske kan bruge.

Se bagelsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-03
Spørgsmål fra   :  Ejvind Røge
Spørgsmål   :  Sandwich lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Fisk, sandvich brød, div. grønt
Bemærkninger   :  
En frokostret som en lagkage med fyld af rødspættefiletter, dressing og dv. grønt, tomat, salat m.v..

Svar til Ejvind Røge   :  
Hej Ejvind

Jeg har fundet en opskrift på sandwichlagkage frem til dig, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-02
Spørgsmål fra   :  roald jeppesen
Spørgsmål   :  st.petersfiskefileter
I opskriften indgår bl.a   :  st.petersfiskefileter
Bemærkninger   :  
navn på engelsk john dory

Svar til roald jeppesen   :  
Hej Roland

Sankt Peters fisken...hmmmm.

Det er som jeg lige husker det en såkaldt religiøs fisk. Den har et mærke på siden som menes at stamme fra Sankt Peter der tog om fisken, og trak en guldmønt ud af dens mund, og dermed navnet. Den bliver også anbefalet som anerkendt Kosher mad, i jødiske sammenhænge.

Der findes lidt om fisken hér:

Dens kød skulle være meget velsmagende - og det skulle vist være lidt sødligt. Men jeg må ærligt indrømme - jeg har aldrig smagt den. Og heller ikke set den hos mine fiskehandlere!

Se et par opskrifter med fisken her

Med venlig hilsen
Jørgen




2007-02-02
Spørgsmål fra   :  Susan Dalskov
Spørgsmål   :  Honning marinderede rodfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  rodfrugter eks.: gulerødder, parstinak, rodselleri Marinade af honninig og citron og hvad mere?
Bemærkninger   :  
Opskrift på ovnbagte rodfrugter med honningmarinade i stedet for olie marinade søges.

Svar til Susan Dalskov   :  
Hej Susan

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-02-02
Spørgsmål fra   :  Kristina
Spørgsmål   :  leverpostej uden Hvede, Æg og Mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en datter på 2 år der i en periode på 3 mdr. skal undgå alt hvad der hedder: Hvede, Æg og Mælk! Nu søger jeg så desperat efter en opskrift på leverpostej uden hvede, æg og mælk! Findes der sådan en?

Svar til Kristina   :  
Hej Kristina

Jeg har været inde og kigge under vor kategori med fødevareallergi, og har valgt den med æg og mælkeallergi, her har jeg fundet en opskrift på leverpostej uden mælk og æg, men der bruges mel i opskriften, men denne mel vil jeg tro at du vil kunne bruge andre typer mel end hvedemel, maizena, kartoffelmel, rismel eller sojamel.

Se opskriften her


Med venlig hilsen
Per




2007-02-01
Spørgsmål fra   :  Charlotte Nielsen
Spørgsmål   :  capacciodressingen
I opskriften indgår bl.a   :  Dressingen til capaccio. Lavet af olivenolie men hvad er resten af ingrediensserne. Capaccio er råmarineret kalvekød med ruccosalat og pinjekerner.
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Nielsen   :  
Hej Charlotte

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2007

Se spørgsmålene for februar 2007

Se spørgsmålene for marts 2007

Se spørgsmålene for april 2007

Se spørgsmålene for maj 2007

Se spørgsmålene for juni 2007

Se spørgsmålene for juli 2007

Se spørgsmålene for august 2007

Se spørgsmålene for september 2007

Se spørgsmålene for oktober 2007

Se spørgsmålene for november 2007

Se spørgsmålene for december 2007