Spørgsmål efter opskrift

2006-09-30
Spørgsmål fra   :  margit isabella bech
Spørgsmål   :  ostekage
I opskriften indgår bl.a   :  kiks, fløde, ost
Bemærkninger   :  
ostekagen er uden husblas og fyldet er lavet af flødeskum, og ost, og evt vanillie vil jeg tro

Svar til margit isabella bech   :  
Hej Margit

Vi har en del forskellige opskrifter på ostekage, og jeg er ikke i stand til at sige om der er en af dem som skulle være den du søger, mange af dem er med husblas, men der er også enkelte uden.

Jeg gør det at jeg sender linket til alle opskrifterne, så kan du vælge den eller dem du syntes bedst om, eller måske hente inspiration, og lave din egen opskrift.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-30
Spørgsmål fra   :  Birgit
Spørgsmål   :  lasange med skinke strimler
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne spørge om i har en opskrift på lasange med skinke strimler i. Tak
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit   :  
Hej Birgit

Jeg har fundet en lasagneopskrift frem her hvor der bruges skinkekød, det er godt nok hakket, men det er den opskrift som jeg har der kommer tættest på det ønskede, og du kan jo evt. prøve med skinkestrimler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-30
Spørgsmål fra   :  susan hansen
Spørgsmål   :  spansk sortfodssvin
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det skulle være en opskrift med mørbrad, har hørt at det er megetlækkert kød. Hilsen Susan

Svar til susan hansen   :  
Hej Susan

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Spansk sortfodssvin.

Beklager meget
Per




2006-09-28
Spørgsmål fra   :  Vivi Henriksen
Spørgsmål   :  Brunkål med Flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål og røget flæsk
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke huske at lave det.

Svar til Vivi Henriksen   :  
Hej Vivi

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om, var det ikke lige den du ønskede, så prøv at søg efter navnet brunkål i søgfeltet øverst til højre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-28
Spørgsmål fra   :  Esther Christensen
Spørgsmål   :  kyllingefars
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt noget kyllingefars ..men savner en opskrift ..jeg vil blive meget glad hvis I kan hjælpe mig ..skal lave mad til ca.. 50 personer ...
Bemærkninger   :  


Svar til Esther Christensen   :  
Hej Esther

Sofie skriver og foreslår kyllingefrikadeller, vi har en kategori med kyllingefars hvor du kan finde forskellige opskrifter med kyllingefars.

Se kyllingefarsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-27
Spørgsmål fra   :  kim larsen
Spørgsmål   :  gris-oletter
I opskriften indgår bl.a   :  for ca 25 år siden smagte jeg denne ret,og vil godt prøve den igen,svinebryst rullet med karry,salvie,og bacon omkring,skulle onvsteges,med hvidvin tror jeg
Bemærkninger   :  


Svar til kim larsen   :  
Hej Kim

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på grisoletter.

Beklager meget
Per




2006-09-27
Spørgsmål fra   :  Kirsten Jørgensen
Spørgsmål   :  Aspargesmuse
I opskriften indgår bl.a   :  Med husblas ipynte med laks og dild Med venlig hilsen Kirsten Jørgensen
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Jørgensen   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Hvis det ikke er den rigtige, så prøv at søg på laksemousse.

Med venlig hilsen
Per




2006-09-27
Spørgsmål fra   :  m jørgensen
Spørgsmål   :  fyld til vandbakkelser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvad kan man bruge som fyld eller pynt i stedet for flødeskum i vandbakkelser og walesstænger når man har mælkeallergi

Svar til m jørgensen   :  
Hej Magda

Du kan lave en crem på sojamælk, og komme i, sammen med syltetøj.

Med venlig hilsen
Anne Marie




2006-09-27
Spørgsmål fra   :  Else Pedersen
Spørgsmål   :  rebild salat
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål, porrer, æbler,rosiner, creme fraise m.m.
Bemærkninger   :  
tilbehør til oksefilet`.

Svar til Else Pedersen   :  
Hej Else

Jeg kender ikke denne salat, men jeg har fundet et billede og en liste over ingredienser dog uden mål, som jeg har lavet et forsøg med, jeg syntes det blev ok, men du er meget velkommen til at kommentere opskrift omkring justeringer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-27
Spørgsmål fra   :  Henrik
Spørgsmål   :  Rejer på salatbund med guacamole
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Spist på mexikansk restaurant i Aalborg til forret. Smagte fortrinligt med en stærk guacamole der gav sved på panden. Men hvordan den blev serveret kan jeg ikke præcis huske. Og med hvilke slags salat m.m. Er en dør til at lave mad og regnede med at bruge den til nogle gæster.

Svar til Henrik   :  
Hej Henrik

Hvis du ønsker en stærk guaccamole kan du exempelvis breuge denne opskrift: (4 pers)
2 fuldmodne avocado
3 store fed hvidløg (knuses)
1 kniv spds chilli (ikke cayenne)
½-2/3 grøn frisk chilli (kan købes hos etniske købmænd/ eller: ½ spsk chilliolie
1½ spsk citronsaft, kan bruge lime
salt og peber efter smag

Du skal blende samtlige af de ovenstående indhold. Laver du det dagen inden bliver smagen tydeligere og kraftigere! Hvis du øsnker den stærkere, vent med at hælde chilli/hvidløg i til den har stået mindst en time, da den kan snyde dig!

Resten af salaten er lige ud af landevejen: (4 pers)
ca 200 gr rejer (optøes lige før du skal lave den)
4 stykker store flotte salatblade (ku evt være en lollo rosa)
4 blade iceberg fint hakket
4 cherry tomater
1/4 agurk i skrå tynde skiver
enten didl,persille el brøndkarse duske!

Put det røde salat blad på en tallerken, læg så det fint snittede iceberg i den ene side af salaten. Læg så de meget rystede rejer (for vand) på den anden side, og pynt så med tomat,agurk og urt! Guacamolen kan du vælge at have i en fællesskål eller mindre små portionsskåle. Servér godt brød til fx. ciabatta.

Salaten skal du først lave lige inden gæsterne kommer og sættes på køl, ellers bliver den lasket og det ulækkert!

Held og lykke!!!
wasabi




2006-09-26
Spørgsmål fra   :  meluka hvidtfeldt
Spørgsmål   :  uhyggelige drink (halloween)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi skal til børnefødselsdag i skoven og skal lave en uhyggelige drink vi kan tage med. Vi skal bruge opskriten inden den 01.10. Venlig hilsen og tak Meluka

Svar til meluka hvidtfeldt   :  
Hej Meluka

Der er et par opskrifter på drinks til halloween under højtiden halloween som jeg håber du vil syntes om, måske du kan hente inspiration i nogle af de øvrige opskrifter også.

Se halloweenopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-26
Spørgsmål fra   :  camilla
Spørgsmål   :  nøddemazarin
I opskriften indgår bl.a   :  nødder, marcipan
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på en kage der hedder nøddemazarin, ligesom den fra bageren, men har ikke kunnet finde den nogen steder. håber i kan hjælpe mig.

Svar til camilla   :  
Hej Camilla

Kasper har været så venlig at sende os denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-26
Spørgsmål fra   :  Irene rask
Spørgsmål   :  Syltning af umodne figner
I opskriften indgår bl.a   :  Kan man sylte de havlstore umodne grønne figner, der ikke når at modne i år? Venlig hilsen Irene Rask
Bemærkninger   :  


Svar til Irene rask   :  
Hej irene

Jeg har stået på hovedet i nogle gamle syltebøger og fundet et par opskrifter frem med grønne figner, jeg har også fundet en enkelt opskrift på engelsk som jeg har oversat.

Håber du kan bruge opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-25
Spørgsmål fra   :  Anne Marie Petersen
Spørgsmål   :  æbleremolade
I opskriften indgår bl.a   :  æbler
Bemærkninger   :  
vi har fået det på Rømø, til varme røget laks

Svar til Anne Marie Petersen   :  
Hej Anne Marie

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-24
Spørgsmål fra   :  pernille huss
Spørgsmål   :  Mad fra Argentina
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave forret,stegeret og desseret/ost der stammer fra Argentina.kunne I måske hjælpe mig
Bemærkninger   :  


Svar til pernille huss   :  
Hej Pernille

Vi har ikke så mange opskrifter fra Argentina, men der er da lidt at vælge blandt.

Se opskrifterne her

Hvis du ikke finder det hele her, så kunne du jo prøve at kigge under nogle af de andre latinamerikanske lande.

Se kategorien lande her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-24
Spørgsmål fra   :  Seanbodin
Spørgsmål   :  Trøffelolie
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået en flaske trøæffelolie. der står andvendes til saucer!? Ellers ved jeg ikke rigtigt hvordan og til hvad andet kan jeg anvende det? dernæst fik jeg et glas sommertrøfler. De ligger i lidt væske. Skal de anvendes som var det friske?
Bemærkninger   :  


Svar til Seanbodin   :  
Hej Seanbodin

Du kan også anvende trøffelolie på pastaretter,i salater.

De syltede trøfler, anvendes som friske.

Med venlig hilsen
Per




2006-09-23
Spørgsmål fra   :  E.Rasmussen
Spørgsmål   :  Tørring af chilifrugter
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan skal jeg tørre hele Chillifrugter til sener opbevaring? Hilsen Elin
Bemærkninger   :  


Svar til E.Rasmussen   :  
Hej Elin

Jeg har ikke selv prøvet at tørrer hele chillier men på vom er der en beskrivelse af hvordan du tørrer generelt.


Lufttørring
Lufttørring er den bedst tørringsmetode, hvis man er inde i en periode med tørt og varmt vejr, gerne blæsende. Det, der skal tørres, spredes ud på rammer, så der kan komme luft fra alle sider. Enkelte ting som svampe, æble- og pærestykker kan trækkes på snore, der hænges op. Rammerne eller snorene tages ind om aftenen, før duggen falder, og bæres først ud, når den er væk om morgenen. Processen står på, indtil al væsken er fordampet, krydderurterne er knastørre og svampene eller frugtstykkerne er tørre og seje.

Ovntørring
Saftige frugter skal først tørre ved en helt lav temperatur (40°C) og siden eftertørre ved en lidt højere (65°C) . Mindre saftige frugter og svampe skal tørre ved 65°C og siden ved 40°C. Man lægger nogenlunde ens stykker frugt eller svampe på en bagerist, som stilles midt i ovnen. Tørretiden vil ligge mellem 4-10 timer. Se til ovnen af og til og tag det fra, som er færdigt. Ovndøren må gerne stå lidt på klem af hensyn til ventilationen. Især frugt kan virke fugtig, når den er varm, så tag et par stykke fra og lad dem køle af, før det afgøres, om de er tørre. Når det hele er tørt, skal det ligge et døgn ved almindelig stuetemperatur, før det emballeres.

Med venlig hilsen
Per




2006-09-20
Spørgsmål fra   :  M. Milan
Spørgsmål   :  Plomme reliesh
I opskriften indgår bl.a   :  Plommer, eddik, krydder, olje?
Bemærkninger   :  
Spises som mango chutney, til kjøtt retter, tror jeg.

Svar til M. Milan   :  
Hej Milan

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-19
Spørgsmål fra   :  Allan Kieler Kofod
Spørgsmål   :  Chicken Kiev
I opskriften indgår bl.a   :  Kylling
Bemærkninger   :  
Fået i Litauen og Ukraine

Svar til Allan Kieler Kofod   :  
Hej Allan

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-19
Spørgsmål fra   :  Anne Grete Worsøe
Spørgsmål   :  Toscakage med nødder/mandler
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en gammel AMO (evt. Gluten-opskrift.)
Bemærkninger   :  
Kagen er flækket og der er lagt flødeskum og jordbær? imellem.

Svar til Anne Grete Worsøe   :  
Hej Anne

Vi har flere opskrifter på Toscakage, men ingen af dem bliver flækket, jeg har desværre ikke kunnet finde den helt rigtige opskrift, så jeg vil sende linket til toscakagerne, måske du alligevel kan bruge dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-19
Spørgsmål fra   :  tanja
Spørgsmål   :  kogte kødboller uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  kalv og flæsk, løg, væske, rasp, salt og peber
Bemærkninger   :  
det er til et barn der lider af æggeallergi

Svar til tanja   :  
Hej Tanja

Jeg har taget opskriften her ud fra en opskrift på boller i karry, og håber du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-18
Spørgsmål fra   :  Finn Møller
Spørgsmål   :  Grindespæk og Grindekød
I opskriften indgår bl.a   :  Grindespæk og Grindekød
Bemærkninger   :  
Jeg har frosset nyfanget grindespæk og grindekød med hjem fra Færøerne, men nåede desværre ikke at få opskrifterne på tørsaltning/vådsaltning af spækket eller opskrifter på anvendelse af kødet.

Svar til Finn Møller   :  
Hej Finn

Jeg har ingen erfaring med grindespæk og grindekød, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med opskrifter.

Beklager meget
Per




2006-09-18
Spørgsmål fra   :  elif tamer
Spørgsmål   :  budding med croissant
I opskriften indgår bl.a   :  chokoladecroissant, hvid chokolade
Bemærkninger   :  
Har set det på bbc...det var en budding med chokoladecroissanter og kogt hvid chokolade mere ka jeg ik huske....brødbudding måske..ka ik finde det nogen steder...

Svar til elif tamer   :  
Hej Elif

Jeg tror jeg har fundet den opskrift du beskriver inde på BBCs hjemmeside, og jeg vil sende linket med her i håb om at du kan bruge opskriften på engelsk.


Med venlig hilsen
Per




2006-09-18
Spørgsmål fra   :  aage boddum
Spørgsmål   :  hjerte moffins
I opskriften indgår bl.a   :  ckokolade moffins
Bemærkninger   :  
jeg har problemer med at få kagerne ud af bodum silikone hjerteforme 6 kager pr form .har i et godt råd eller erfaring hører jeg gerne

Svar til aage boddum   :  
Hej Aage

Jeg har godt hørt om disse silikoneforme men jeg har ingen selv, og dermed ingen erfaring med dem.

Beklager meget
Per




2006-09-18
Spørgsmål fra   :  Marianne LArsen
Spørgsmål   :  En nem opskrift på dyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  En nem opskrift på dyreryg
Bemærkninger   :  
Den skal jeg gerne lave i et sommerhus, og der har man jo ikke sine egne ting med.

Svar til Marianne LArsen   :  
Hej Marianne

Jeg ved ikke lige hvor man skal skille nem fra de mere besværlige, jeg ville meget hellere at du kiggede på de opskrifter med dyreryg som findes i kogebogen og derfra valgte den opskrift som passer dig bedst.

Så jeg vil sende dig linket til opskrifterne med dyreryg her, den første med billede blev rost meget da vi lavede billeder til den, og der skal ikke bruges så mange remedier til den.

Se dyrerygopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-17
Spørgsmål fra   :  jane jensen
Spørgsmål   :  franskbrød i bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har desværre mistet opskrifterne til min bagemaskine

Svar til jane jensen   :  
Hej Jane

Det er desværre endnu ikke lykkedes at skaffe opskrifter til bagemaskine.

Beklager meget
Per




2006-09-17
Spørgsmål fra   :  thomas poulsen
Spørgsmål   :  lavos
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
når vi har været i tyrkiet på ferie har altid fået de store flade brød før vi fik vores mad og fik at vide at det lavos og det skulle også staves på den måde.

Svar til thomas poulsen   :  
Hej Thomas

Jeg har oversat en opskrift som jeg håber er den som du søger, jeg har dog lidt problemer med målene på opskriften som jeg ikke syntes passer helt, men det har jeg skrevet lidt om som kommentar til opskriften, som jeg håber at du eller andre måske kan være med til at udrede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-17
Spørgsmål fra   :  kirsten
Spørgsmål   :  sukkerfri syltede agurker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har været heldig rødbeder med uden sukker - kan jeg sylte agurker uden sukker???? på forhånd tak for hjælpen. mange hilsner kirsten

Svar til kirsten   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du kan bruge, den indeholder dog lidt sukker, men den skulle være beregnet til diabetiker, men måske du kan eksperimentere med at skifte en større del af sukkeret ud med sødemiddel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-16
Spørgsmål fra   :  Nils Sundby-Sørensen
Spørgsmål   :  sildepostej, evt. sildepate
I opskriften indgår bl.a   :  foruden sild, vil jeg skyde på at postejen indeholder stivelse af en slags, fortykningsmiddel og diverse kryderier.
Bemærkninger   :  
sildepostej kan købes i ethvert supermarked, - jeg synes bare at den er for dyr, og vil derfor gerne prøve at fremstille den selv.

Svar til Nils Sundby-Sørensen   :  
Hej Nils

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-14
Spørgsmål fra   :  Gunhild Rasmussen
Spørgsmål   :  måske Plesner
I opskriften indgår bl.a   :  lige dele æg - mel- sukker oog så kan jeg ikke huske mere
Bemærkninger   :  
Det er en gammel opskrift. Fordelen ved disse småkager er at de er at de ikke krummer og er derfor gode til småbørn.

Svar til Gunhild Rasmussen   :  
Hej Gunhild

Den sidste ingrediens er smør i samme mængde som de øvrige ingredienser.

Med venlig hilsen
Hanne




2006-09-13
Spørgsmål fra   :  jesper franck
Spørgsmål   :  sveskeblommemarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Sveskeblommer og helst ikke andet, med så lidt sukker som muligt
Bemærkninger   :  
Der kan evt tilsættes andet frugt

Svar til jesper franck   :  
Hej Jesper

Jeg har ikke en opskrift på marmelade med sveskeblommer, men mon ikke du kan bruge en opskrift med almindelige blommer og så blot bruge sveskeblommerne.

Ønsker du mindre sukker i opskriften kan du skifte noget af dette ud med sødemiddel, men du skal så blot regne med at tilsætte noget mere rød melatin.

Se blommemarmelade her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-13
Spørgsmål fra   :  Nanna Jakobsen
Spørgsmål   :  Thanksgiving dinner. (tilbehør)
I opskriften indgår bl.a   :  cranberry suace, kartofler og andet tilbehør
Bemærkninger   :  
jeg søger opskriften på en komplet thanksgiving dinner- men jeg kan kun finde opskriften på kalkuner. jeg aner ikke hvad jeg skal servere til? kan I hjælpe

Svar til Nanna Jakobsen   :  
Hej Nanna

Vi har under højtider samlet lidt forskellige opskrifter til thanksgiving som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Jeg er ikke helt sikker på den originale sammensætning, og der er jo sikkert også flere muligheder, men i opskriften her er der angivet lidt tilbehør til kalkunen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-13
Spørgsmål fra   :  Marianne Prasz
Spørgsmål   :  Taramusalata
I opskriften indgår bl.a   :  rogn, olie, kartoffel
Bemærkninger   :  
Græsk rognsalat er lyserød

Svar til Marianne Prasz   :  
Hej Marianne

Måske kan du bruge denne opskrift?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Hanne




2006-09-10
Spørgsmål fra   :  Tove
Spørgsmål   :  Græskarpie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Bagt i tærteform og serveres med flødeskum

Svar til Tove   :  
Hej Tove

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det du søgte

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-10
Spørgsmål fra   :  Mark Bartram
Spørgsmål   :  Mascarpone, lime dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Mascarpone, lime og chokolade/chokoladecreme
Bemærkninger   :  
For godt og vel et år siden lå der på denne side en ganske fremragende opskrift på en dessert som indeholdte mascarpone rørt med flormelis, revet skal af lime og saften herfra. Derudover lavede man en chokoladecreme som man kom på toppen af sine portionsserverede desserter. Den skulle derefter have lov til at sætte sig, mens den var i køleskabet. Skulle der være nogen der kunne hjælpe mig med den nøjagtige opskrift, ville jeg være meget taknemlig. På forhånd tak.

Svar til Mark Bartram   :  
Hej Mark

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-09
Spørgsmål fra   :  Flemming Hansen
Spørgsmål   :  remoulade og mayonnaise fedtfattig og sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrifter på remoulade og mayonnaise. Så fedtfattig og sukkerfri som muligt (diabetes)
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Hansen   :  
Hej Flemming

Jeg har fundet en fedtfattig remulade frem til dig, men jeg har ikke kunnet finde fedtfattig mayonnaise og da mayonnaise hovedsalig består af olie så er det nok heller ikke lige til at gøre den fedtfattig.

Se fedtfattig remulade her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-07
Spørgsmål fra   :  Heidi Voetmann
Spørgsmål   :  ribsgele med chili
I opskriften indgår bl.a   :  ribs chili i meget små tern
Bemærkninger   :  
det er gele hvori der er meget små tern af frisk chili.

Svar til Heidi Voetmann   :  
Hej Heidi

Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på ribsgele med chili.

Jeg ville dog mene at du kan bruge en almindelig opskrift på ribsgele og så tilsætte hakkede chili til saften når denne koges.

Se opskrift på ribsgele her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-05
Spørgsmål fra   :  A. Jensen
Spørgsmål   :  Jern-indhold
I opskriften indgår bl.a   :  Søger opskrifter med højt jernindhold - til børn.
Bemærkninger   :  


Svar til A. Jensen   :  
Hej A. Jensen

Vi har ikke deciderede opskrifter med højt jernindhold, men fødevaredirektoratet har en liste med ingredienser hvor du bla. kan se indholdet af jern, og på den måde vælge de ingredienser som indeholder mest jern.

Se listen her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-04
Spørgsmål fra   :  Anette Nielsen
Spørgsmål   :  fedtfattig leverpølse
I opskriften indgår bl.a   :  Vil gerne have forskellige forslag til ingredienser
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Nielsen   :  
Hej Anette

Jeg har en opskrift her som måske ikke er fedtfattig, men jeg håber alligevel du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-04
Spørgsmål fra   :  Jane Hansen
Spørgsmål   :  Tapas
I opskriften indgår bl.a   :  Ønsker flere forskellige former for Tapas som jeg kan anrette på en talerken
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Hansen   :  
Hej Jane

Vi har en kategori med tapasopskrifter, og her er der en del forskellige opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-03
Spørgsmål fra   :  Anette
Spørgsmål   :  artiskokcreme
I opskriften indgår bl.a   :  artiskokcreme
Bemærkninger   :  
hej... jeg har købt et glas med artiskokcreme men ved ikke hvad jeg kan bruge det til ??på forhånd tak Anette

Svar til Anette   :  
Hej Anette

Jeg kender ikke artiskokcremen så jeg har lidt svært ved at komme med bud på hvad du kan bruge den til.

Beklager meget
Per




2006-09-03
Spørgsmål fra   :  lene hansen
Spørgsmål   :  maltet sigtebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
da jeg var barn i 60érne kunne vi købe maltet sigtebrød fra røde mølle. det var kompakt, bagt i form og med gylden skorpe. har senere kunne købe det hos et lille bageri i Højby, Sjællands Odde

Svar til lene hansen   :  
Hej Lene

Jeg har i en gammel bagerhåndbog fundet en opskrift, eller nok nærmere en ingrediensliste da der ikke var en beskrivelse af arbejdsgange.

Der bliver også brugt nogle ting i opskriften som jeg ikke er klar over om man kan skaffe i dag, men måske du har mod på at gå i krig med opskriften ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-09-01
Spørgsmål fra   :  Karina
Spørgsmål   :  Bondehusets lørdagsboller
I opskriften indgår bl.a   :  Hvedemel gulerødder mm.
Bemærkninger   :  
Jeg mener de hedder Bondehusets lørdagsboller, det er en opskrift af Kirsten Hyttemeyer. Håber i kan hjælpe mig med denne opskrift..

Svar til Karina   :  
Hej Karina

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Bondehusets lørdagsboller.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006