Spørgsmål efter opskrift

2006-03-27
Spørgsmål fra   :  ole kragh
Spørgsmål   :  pennacotta
I opskriften indgår bl.a   :  Vi ønsker at finde frem til opskriften på italiensk pennacotta. Måske staver vi ikke navnet rigtigt, men det kan i måske hjælpe med
Bemærkninger   :  


Svar til ole kragh   :  
Hej Ole

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-27
Spørgsmål fra   :  Anders
Spørgsmål   :  Proteindrik
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej jeg er en mager dreng på 17 år. Jeg vil gerne tage en del på og har hørt at man kan drikke proteindrik for at tage på. Jeg søger en nem opskrift på en proteindrik der er overkommelig at lave. Venlig hilsen Anders

Svar til Anders   :  
Hej Anders

5 dc l kærnemælk l dc l fløde 1 dc l appelsin juice l dc l yoghurt 25 gr. sukker ca. 1 1/2 spiseskefuld, den vil være god du bliver rund og blød velbekomme

Kirsten




2006-03-27
Spørgsmål fra   :  Jørgen Nielsen
Spørgsmål   :  Hakkebøf
I opskriften indgår bl.a   :  Vil du venligst oplyse mig om hvad der den bedste del på oksen der giver den bedste smag jeg hakker det selv.Venlig Hilsen .Jørgen
Bemærkninger   :  


Svar til Jørgen Nielsen   :  
Hej Jørgen

Slagteren.net anbefaler tykkam så frem med kødhakkeren.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-26
Spørgsmål fra   :  Dorthe
Spørgsmål   :  kogt torsk
I opskriften indgår bl.a   :  Det er kogt torsk, der skal være koldt og smuldres i små stykker.Der kommes en dressing?? over , det er dressingen jeg ikke kender opskriften på jeg ved at den er hvid lidt cremet i konsisetenen.Jeg tror at der er cremfrace,mayonaise,flødeskum og så ved jeg ikke mere.Torsken lægges på et fad, hvor man kommer dressingen over pynter med æg,tomat,(asparges måske)kaviar. Jeg tror at den hedder Kold Torskeanretning, det blev den kaldt der hvor jeg fik den . Jeg ved at der er mange fra Thorsminde der laver den,men om der er noget en der fra har opfundet ved jeg ikke.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe   :  
Hej Dorthe

Det som du beskriver minder om den ret som heder maskeret torsk, så den vil jeg sende dig en opskrift på.

Se maskeret torsk her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-26
Spørgsmål fra   :  Tove Nørgaard
Spørgsmål   :  Paella med kylling og rejer
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrift på ovennævnte ønskes På forhand tak Tove
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Nørgaard   :  
Hej Tove

Jeg har valgt en opskrift her som jeg håber du vil syntes om, hvis ikke så prøv at søg på paella i søgefeltet øverst i højre side.

Se paellaopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-25
Spørgsmål fra   :  Anja Hansen
Spørgsmål   :  Brød med hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidløg Smør Grahamsmel(?) Hvedemel Gær
Bemærkninger   :  
Har mistet en opskrift der var i et hæfte, der fulgte med Familie Journalen år tilbage! Brødet er snoet i en ring. Mener der er Grahamsmel og hvidløg i. Smør og hvidløg blandes og ligesom smøres på brødet før, det snoes...

Svar til Anja Hansen   :  
Hej Anja

Den nøjagtige opskrift fra Familie Journalen kan jeg ikke hjælpe med, men der er flere forskellige brød med hvidløg i kogebogen som du måske kan bruge i stedet ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-25
Spørgsmål fra   :  Anna Johnsen
Spørgsmål   :  Hvidkålskur
I opskriften indgår bl.a   :  En hvidkålssuppe, som jeg for nogle år siden havde en opskrift på, og som skulle give vægttab uanset hvor meget man spiste af den.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Johnsen   :  
Hej Anne

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se hvidkålskur her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-24
Spørgsmål fra   :  Mai Britt Mogensen
Spørgsmål   :  3- retters menu med øl
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg kunne tænke mig at lave en 3- retters menu med øl som en af ingredienserne.Kødet skal være okse-eller svinekød,men jeg kan ikke finde opskrifter. På forhånd tak Mai Britt

Svar til Mai Britt Mogensen   :  
Hej Mai Britt

Det er en smugle besværligt at søge på ingrediensen øl da pølser indeholder samme bokstavssammensætning, men der kommer nu alligevel en del opskrifter med øl frem, særligt nederst i resultaterne

Søgning på ingrediensen øl

Du kan også prøve at søge på navnet øl, og igen her se særligt nederst i resultaterne.

Se søgning på navnet øl her

En del opskrifter er øllen listet som pilsner, så dette kan du også prøve at søge efter.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-24
Spørgsmål fra   :  Janne Henriksen
Spørgsmål   :  Gulerodskage med kokos
I opskriften indgår bl.a   :  Rugmel kogt mælk æg margarine bagepulver evt. hvedemel.
Bemærkninger   :  
Det er en bradepandekage,den kogte/varme mælk skulle hældes over kokosen og stå i bløde ca. 5 min inden den blev hældt i dejen. Det er ca 22 år siden jeg fik den første gang

Svar til Janne Henriksen   :  
Hej Janne

Jeg har ikke kunnet få øje på den helt rigtige opskrift, men vi har ret mange opskrifter på gulerodskage så måske du selv kan finde den eller en der minder.

Se gulerodskageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-23
Spørgsmål fra   :  Pia hested
Spørgsmål   :  hjemmelavede mueslibars
I opskriften indgår bl.a   :  nødder, valsede gryn m.m. ?
Bemærkninger   :  
Hej Jeg har brug for lidt sundt slik til madpakken, og tænkte, at sådan nogle må jeg kunne lave selv? Tak

Svar til Pia hested   :  
Hej Pia

Der er et par opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-23
Spørgsmål fra   :  ole bjerre
Spørgsmål   :  flydene chokolaeddrøm
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en art muffins der skal fryses i ca 2timer og bages 15 min skulle give en fast skal og er flydene inden i

Svar til ole bjerre   :  
Hej Ole

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på flydene chokolaeddrøm.

Beklager meget
Per




2006-03-23
Spørgsmål fra   :  Annegrete
Spørgsmål   :  WanTan Suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en suppe som jeg har smagt på en Kinesisk Restuation. Den smagte bare godt.

Svar til Annegrete   :  
Hej Annegrete

Her er der en opskrift som jeg vil tro er den som du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-22
Spørgsmål fra   :  Mie Holst
Spørgsmål   :  Cambodijansk/Thailanske kager
I opskriften indgår bl.a   :  Ikke nogen specielle ønsker
Bemærkninger   :  


Svar til Mie Holst   :  
Hej Mie

Det har desværre ikke været muligt at skaffe opskrifter på Thailandske kager.

Beklager meget
Per




2006-03-21
Spørgsmål fra   :  Gitte Grotkjær
Spørgsmål   :  fyldte tomater
I opskriften indgår bl.a   :  tomater flødeost naturel kapers citronsaft skinke i tern
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Grotkjær   :  
Hej Gitte

Du skærer et låg af tomaterne og fjerner at det bløde inden i, så rører du flødeosten op med de øvrige ingredienser.

Du kan se flere forskellige opskrifter herunder.
Tomater med fyld

Med venlig hilsen
Per




2006-03-21
Spørgsmål fra   :  mike k nielsen
Spørgsmål   :  tarco
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
lægges i en skald, fyldt med kød og andet

Svar til mike k nielsen   :  
Hej Mike

Vi har en lille kategori med tacoopskrifter som jeg håber du kan få glæde af.

Se tacoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-20
Spørgsmål fra   :  Ingelise Kristensen
Spørgsmål   :  marcipanost
I opskriften indgår bl.a   :  Filadelfia friskost, naturel marcipan eller essens
Bemærkninger   :  
Jeg har købt marcipanost i vores ostehus. Nu har jeg fået en del filadelfia friskost og vil gerne lave noget selv, men hvordan?

Svar til Ingelise Kristensen   :  
Hej Ingelise

Jeg har ikke kunnet skaffe den ønskede opskrift på marcipanost, men prøv dig frem med nogle små portioner, så kan det jo ikke gå helt galt.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-20
Spørgsmål fra   :  Linda
Spørgsmål   :  Kandiserede popcorn
I opskriften indgår bl.a   :  Smør, brun farin og sirup
Bemærkninger   :  
Har set en udsendelse fra BBC-food, hvor denne opskrift ingik i et børnefødselsdagsarrangement. Fik ikke fat i forholdet, håber i kan hjælpe. På forhånd TAK

Svar til Linda   :  
Hej Linda

Jeg ligger ikke inde med en opskrift, men du har ingredienserne så det er nok bare at prøve.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-17
Spørgsmål fra   :  Hanne Rasmussen
Spørgsmål   :  stenbøf
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvordan steger man en bøf (oksekød) på en varm sten/jerntallerken

Svar til Hanne Rasmussen   :  
Hej Hanne

Sten eller jernplade skal kunne holde varmen i længere tid, men ellers steger du som på en almindelig pande.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-17
Spørgsmål fra   :  Veena
Spørgsmål   :  Opskrifter fra 1492
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hejza Jeg skal til en fremlæggelse have en opskrift, fra 1492, eller noget der minder lidt om det de spiste dengang. Dengang hvor Columbus rejste for at opdage Amerika. Det er et skoleprojekt. Jeg ville lige hører om i evt. havde ide til en opskrift? Hilsen Veena

Svar til Veena   :  
Hej Veena

Jeg kender ikke til opskrifter som kan dateres så langt tilbage.

Beklager meget
Per




2006-03-15
Spørgsmål fra   :  Jonna Jørgensen
Spørgsmål   :  grønne asparges med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har til en fest fået grønne asparges der stod på højkant med bacon om, det smagte pragtfuldt, men hvordan laver man det ? Mvh Jonna
Bemærkninger   :  


Svar til Jonna Jørgensen   :  
Hej Jonna

Hvis du skærer de grønne asparges i ca 4 cm stykker som du vikler bacon om, og så en tandstikke til at holde baconet på plads, og klat smør på toppen, sæt dem i et dybt smurt fad og så en tur i ovnen ved 190 grader C til baconet er stegt.

Med venlig hilsen
Bjørn




2006-03-14
Spørgsmål fra   :  Bendtsen
Spørgsmål   :  Polarbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Firkantet/ toastlignende- / pita brødslignende lækkert ....købt i Sverige. Fåes og med sød smag, men de er runde.... Hjælp med opskrifter til "hjemmebag". Hilsen Anette & Bo

Svar til Bendtsen   :  
Hej Bendtsen

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på polarbrød.

Beklager meget
Per




2006-03-14
Spørgsmål fra   :  tove
Spørgsmål   :  DIABETESRETTER
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tove   :  
Hej Tove

Jeg sender dig linket til vore diabetesopskrifter her, hvis du ønsker at klikke dig frem til dem gør du det ved at klikke på opskrifte, og her et stykke nede på siden klikke på kostformer, her finder du diabetesopskrifterne.

Se diabetesopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-14
Spørgsmål fra   :  michael jensen
Spørgsmål   :  chokolade kage uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne have hvis du kunne finde en chokoladekage uden mælke produkter da vi har en der ik kan tåle det, på forhånd tak

Svar til michael jensen   :  
Hej Michael

Jeg vil sende dig linket til vore mælkefrie kager i form, her er der flere forskellige chokoladekager som du kan vælge blandt.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-14
Spørgsmål fra   :  Tanja Gramkow
Spørgsmål   :  Surdej/Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Surdej
Bemærkninger   :  
Ikke så meget et spørgsmål om opskriften, mere hvordan. Jeg har ikke prøvet det her med rugbrød før, og jeg vil gerne vide omkring surdej. Først laver man en portion surdej, og bruger en del af det, derefter tilsætter man andre indgredienser og derefter tager en del fra. Hvorfor gør man det? kan man ikke bare lave en ny portion surdej til næste gang man laver nye brød?

Svar til Tanja Gramkow   :  
Hej Tanja

Man kan godt lave ny surdej hver gang, men surdejen skal jo stå et døgn før man blander de øvrige ingredienser i. Det er hurtigere at tage noget fra, når man bager.

Med venlig hilsen





2006-03-14
Spørgsmål fra   :  Jette Christensen
Spørgsmål   :  Bedstefars skæg muligvis Herregårdskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Dette er en kage hvor der ovenpå er noget der godt kunne minde om marenges, men jeg er ikke sikker. Har kun hørt den omtalt som bedstefars skæg

Svar til Jette Christensen   :  
Hej Jette

Jeg har fundet et par opskrifter frem så du har lidt at vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-12
Spørgsmål fra   :  bent
Spørgsmål   :  Svine mørbra Bøf
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbra - champpignon - Løg ????
Bemærkninger   :  


Svar til bent   :  
Hej Bent

Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig, på den måde har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-12
Spørgsmål fra   :  Henrik Jørgensen
Spørgsmål   :  indbagt rejer
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en opskrift på dejen .
Bemærkninger   :  


Svar til Henrik Jørgensen   :  
Hej Henrik

Jeg savner beskrivelsen af om du vil stege rejerne i ovn eller friture.

Hvis det er ovn kan du bruge butterdej, men er det i olie vil der være tale om en pandekagedejsagtig dej som heder Beignetdej.

Se forskellige opskrifter med bagte rejer her

Se Beignetsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-12
Spørgsmål fra   :  Helen Kristensen
Spørgsmål   :  drømmekage fra brovst
I opskriften indgår bl.a   :  oliemargarine
Bemærkninger   :  
For få uger siden var der en opskrift på en drømmekage med oliemargarine. Den vil jeg meget gerne have igen.

Svar til Helen Kristensen   :  
Hej Helen

Jeg tror ikke det er her på kogebogen du har set opskriften, jeg har i hvert fald ikke kunnet finde den frem, men vi har mange andre udgaver af drømmekagen som jeg vil sende dig her.

Se drømmekageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-11
Spørgsmål fra   :  Christina
Spørgsmål   :  Victoriabars
I opskriften indgår bl.a   :  Victoriabars
Bemærkninger   :  
en opskrift hvor fisken skal bages i ovnen

Svar til Christina   :  
Hej Christina

Her er en opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Læg den rensede fisk i en smurt bradepande. Drys den med salt og peber, og dryp rundhåndet med citronsaft.
Dæk panden med sølvpapir (alufolie hedder det vist) og sæt fisken i en 200 grader varm ovn i 45 minutter.

Med venlig hilsen
Jørgen




2006-03-11
Spørgsmål fra   :  Nicoline Bruhn
Spørgsmål   :  Chivaptiti
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Skal laves til en bufet til 50 personer

Svar til Nicoline Bruhn   :  
Hej Nicoline

Jeg har fundet nogle opskrifter frem her som jeg håber passer på det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-10
Spørgsmål fra   :  anette sletved
Spørgsmål   :  piza-brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan bager man piza-brød unden æg og mælk? Har du en opskrift?? Tak

Svar til anette sletved   :  
Hej Anette

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-09
Spørgsmål fra   :  grethe mortensen
Spørgsmål   :  retter med hvidkål bagt i ovnen
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål,hakket oksekød eller grisekød
Bemærkninger   :  
Jeg ønsker hjælp til hvidkålsretter bagt i ovnen. Tak

Svar til grethe mortensen   :  
Hej Grethe

Jeg har fundet en enkelt opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-09
Spørgsmål fra   :  jannie
Spørgsmål   :  rouladebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er børd der er formet som en roulade med kakaofyld, eller chokoladefyld. Håber meget i kan hjælpe mig

Svar til jannie   :  
Hej Jannie

Jeg tror det er denne opskrift fra Karolines kogebog som du tænker på.


Med venlig hilsen
Per




2006-03-09
Spørgsmål fra   :  jette johansson
Spørgsmål   :  rytterkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det ligner lidt av en chokoladekage med noget kreme og hakkede mandler oven på

Svar til jette johansson   :  
Hej Jette

Jeg kender ikke den opskrift på rytterkage som du efterlyser.

Beklager meget
Per




2006-03-09
Spørgsmål fra   :  Inge T. Qvist
Spørgsmål   :  oksesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg kan tilberede...en oksesteg jeg har. På oksestegen står der mellem skært oksekød. M.v.Inge
Bemærkninger   :  


Svar til Inge T. Qvist   :  
Hej Inge

Jeg er næsten 100% sikker på der er tale om en oksegrydesteg (gammeldags oksesteg) skåret af enten bov eller tykkam. Betegnelsen mellemskært dækker over bla. de udskæringer og betyder ikke at de skal skæres i mindre stykker. Man kan sagtens gøre det, hvilket man jo gør når man f.eks laver skibberlabskovs.

Herunder kan du se opskrifter på oksekød opdelt i forskellige udskæringer.

Se oksekødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Christian




2006-03-09
Spørgsmål fra   :  Janni Sørensen
Spørgsmål   :  kyllingefilet med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefilet med bacon og krydderost bla. tilbehør pasta/salat
Bemærkninger   :  


Svar til Janni Sørensen   :  
Hej Janni

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener passer ok på din beskrivelse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-08
Spørgsmål fra   :  tove michaelsen
Spørgsmål   :  diabetesretter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tove michaelsen   :  
Hej Tove

Vi har en helt lille kategori med diabetesopskrifter som jeg håber du kan få glæde af.

Se opskrifterne her

Du finder dem ved at vælge opskrifter i menuen, og her vælge kostformer.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-08
Spørgsmål fra   :  Anne-Birthe Nielsen
Spørgsmål   :  konvelutter
I opskriften indgår bl.a   :  Mørdej og makron
Bemærkninger   :  
mørdej med syltetøj(jorbær)og makron, kagen er formet som en kuvert, den er på størelse med en tørkage

Svar til Anne-Birthe Nielsen   :  
Hej Anne-Birthe

Jeg har ikke kunnet finde den eksakte opskrift, men jeg har her fundet en opskrift frem som jeg mener passer ok med din beskrivelse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-08
Spørgsmål fra   :  dorthe johansen
Spørgsmål   :  osse buco
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød gulerødder løg
Bemærkninger   :  


Svar til dorthe johansen   :  
Hej Dorthe

Da vi har flere forskellige opskrifter på osso buco så vil jeg sende dig linket til dem alle da du på den måde får mulighed for selv at vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se occo buco opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-07
Spørgsmål fra   :  Peter Hornung
Spørgsmål   :  Lollandsk Herreret
I opskriften indgår bl.a   :  Skinke, kartofler, sennep, æggemasse + ???
Bemærkninger   :  
P.t. ingen

Svar til Peter Hornung   :  
Hej Peter

Du efterlyser en lolandsk herreret, men det er ikke en opskrift som jeg kender til.

Beklager meget
Per




2006-03-07
Spørgsmål fra   :  tonny autzen
Spørgsmål   :  varm kartoffelsalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tonny autzen   :  
Hej Tonny

Jeg har valgt en opskrift ud til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-06
Spørgsmål fra   :  Jens O Hansen
Spørgsmål   :  Pikeret kalvefilet
I opskriften indgår bl.a   :  For nogen tid siden, fik jeg til et selskab serveret Kalvefilet pikeret med and, hvordan laves sådan en pikering, og hvor lang stegetid skal kalvefilet have pr. kilo?
Bemærkninger   :  


Svar til Jens O Hansen   :  
Hej Jens

Ved pikering skæres der strimler af andebryst som derefter presses gennem fileten, du skulle kunne stikke en finder igennem fileten, eller du kan bruge en kniv.

Ang. stegetiden så er der stor forskel på stegetiden pr kg. da det mere er tykkelsen på fileten der er afgørende, så et sted mellem 20 og 40 minutter.

Med venlig hilsen
Per




2006-03-06
Spørgsmål fra   :  ellen
Spørgsmål   :  endestykker fra oksetyndsteg
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har en del endestykker fra oksetyndsteg efter en familiefest. Kan jeg bruge dem til andet end biksemad?
Bemærkninger   :  


Svar til ellen   :  
Hej Ellen

Du spørger hvad du kan bruge endestykker fra oksetyndsteg til, jeg går ud fra at det er stegt kød det drejer sig om.

Jeg må sige at ud over biksemaden som du selv nævner har jeg ikke rigtig nogle forslag.

Beklager.
Per




2006-03-06
Spørgsmål fra   :  michelle gudhjem
Spørgsmål   :  lungefisk
I opskriften indgår bl.a   :  lungefisk
Bemærkninger   :  
jeg her fået en lungefisk som skulle være en delikatesse, men helt ærligt så aner jeg ikke hvordan man laver den?? Den er ca. 1meter lang med hoved og hale.. Bare lidt hjælp er bedre end ingenting..

Svar til michelle gudhjem   :  
Hej Michelle

Det har ikke været muligt at skaffe oplysninger eller opskrifter til lungefisken som du efterlyste.

Beklager meget
Per




2006-03-05
Spørgsmål fra   :  Birgitte Pedersen
Spørgsmål   :  Sauce til hamburgerryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej vi er en familie fra Haslev, som er blevet uenige om der er nogen opskrift, som skriver at der kan severes hollandaisesovs til hamburgerryg. Min mand siger at jeg selv har opfundet at bruge hollandaisesovs til retten. Jeg har selv fået det som barn, og husker ikke at min mor severet anden sovs dertil.Håber at du vil sende mig et svar. På forhånd tak. Birgitte Pedersen.

Svar til Birgitte Pedersen   :  
Hej Birgitte

Engentlig så kan man bruge forskellige sovse til kogt hamburgerryg, men den rigtige dertil er smørsauce! Men selfølgelig kan man bruge hollandaise, bernaise, aspargessc, m.m. Så du har ligeså meget ret som din mand, men altså smørsauce er det korrekte.

God appetit.
Hilsen Carsten




2006-03-04
Spørgsmål fra   :  Grete Steffensen
Spørgsmål   :  Orangesovs og karamelcreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Peter Qvortrup Geislings middag for bl.a. Mads Christensen og Jeanne Boel 2/3 2006

Svar til Grete Steffensen   :  
Hej Grete

Du kan finde opskriften på DRs hjemmeside.


Med venlig hilsen
Per




2006-03-03
Spørgsmål fra   :  Maria
Spørgsmål   :  Ønskekringle
I opskriften indgår bl.a   :  hvedemel, sukker, gær, mælk eller vand. remonce af smør og sukker evt. marmelade
Bemærkninger   :  
Opskriften dukkede op i nogle bageopskrifter fra amo mel engang i 1970'erne, tror jeg. Enten i bog eller i løsark, som kunne hentes i butikker.

Svar til Maria   :  
Hej Maria

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på ønskekringel.

Beklager meget
Per




2006-03-03
Spørgsmål fra   :  bent hansen
Spørgsmål   :  katrine flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  det må være ribbensteg der er saltet.Retten er meget populær i nordjylland.
Bemærkninger   :  


Svar til bent hansen   :  
Hej Bent

Jeg har fået tilsendt denne opskrift fra Grete som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-03
Spørgsmål fra   :  vibse
Spørgsmål   :  røget laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal serverer franskbrød med røget laks, men ved ikke hvad man pynter det med. håber at der er nogen der kan hjælpe

Svar til vibse   :  
Hej Vibse

Rist franskbrød, læg strimlet salat på, herover røget laks, pynt med tomat, citronvifte, lidt karse mayonnaise i toppe(kan udelades).

Med venlig hilsen
Grete




2006-03-02
Spørgsmål fra   :  Rita Haugaard Jacobsen
Spørgsmål   :  Marinerede løg/skalotte eller vilde løg
I opskriften indgår bl.a   :  Jaeg er interesseret i en opskrift på på marinerede, syltede (skalotte eller vild-)løg som man kan købe på glas eller i løs vægt i specialforretninger.
Bemærkninger   :  


Svar til Rita Haugaard Jacobsen   :  
Hej Rita

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-03-02
Spørgsmål fra   :  Niels Chr Nielsen
Spørgsmål   :  Helt Vildsvin grillet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det skal grilles over bål

Svar til Niels Chr Nielsen   :  
Hej Niels

Den bedst beskrevet opskrift som jeg kan sende dig er en opskrift på lammekød, men jeg vil da mene at du kan bruge den til vildsvin også.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006