Spørgsmål efter opskrift

2006-11-30
Spørgsmål fra   :  P Gilbe
Spørgsmål   :  sancocho
I opskriften indgår bl.a   :  suppe lavet af 7 forskellige typer kød og 7 forskellige grøntsager, specialitet i Rep. de Colombia, S.A.
Bemærkninger   :  


Svar til P Gilbe   :  
Hej P Gilbe

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sancocho.

Beklager meget
Per




2006-11-29
Spørgsmål fra   :  Birthe Doris Hautop
Spørgsmål   :  Salat bar
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger råd om en salt bar vi skal bruge til en 50 år føslsedag vi skal have helestegt pattegris
Bemærkninger   :  
vi bliver 100 hvormaget skal jeg bruge

Svar til Birthe Doris Hautop   :  
Hej Birthe

Det er meget svært at komme med en eksakt mængde da der er meget forskel på hvor meget salat den enkelte spiser, jeg har spurgt min kok, men han havde heller ikke en beregnet mængde på salat, men vi blev enige om ½ salathovede pr næse, og 200 g. andet, her tænker vi på agurk, majs, ærter, tomater osv.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-29
Spørgsmål fra   :  Jytte Christensen
Spørgsmål   :  Grevefedt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrift på grevefedt? Jeg kan ikke finde det nogen steder og vil gerne prøve og lave det. På forhånd tak!

Svar til Jytte Christensen   :  
Hej Jytte

Jeg vil tro at det er fedtet som sies fra fedtegreverne, og der har jeg fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Du kan vente med at tilsætte løgene til du har siet fedtegreverne fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-29
Spørgsmål fra   :  helene holm
Spørgsmål   :  beggenødder
I opskriften indgår bl.a   :  kogende vand, smeltet svinefedt. kardemomme kanel, potaske. ovntørres
Bemærkninger   :  


Svar til helene holm   :  
Hej Helene

Bækkenødder er faktisk bare en fællesbetegnelse for "hårde" kager eller småkager, men ingredienserne på din liste får mig til at tænke på dem, jeg kender som Skrat.

Se opskriften her

Jeg håber, det er den rigtige opskrift.
Hilsen Inge Lise.




2006-11-28
Spørgsmål fra   :  Susanne Hansen
Spørgsmål   :  Godtetoppe
I opskriften indgår bl.a   :  100 g blødt smør 100 g flormelis 2 æg 50 g kartoffelmel (skiftevis med æg for at undgå, at dejen skiller) 100 g mel 75-125 g ialt af hakket chokolade, nøddder og cocktailbær. Sættes som toppe og bages ved god varme (200 gr) i ca. 10 min.
Bemærkninger   :  
Som I kan se, har jeg faktisk opskriften, som stammer fra et ugeblad - jeg ved ikke hvilket. Jeg har bagt disse småkager i årevis, men de bliver aldrig som toppe, men snarere ret flade og bløde. Nu er det så, jeg gerne vil vide, hvad jeg evt. gør galt, siden de ikke kan holde faconen? De smager faktisk ret godt, men jeg ville gerne have dem lidt mere sprøde og som toppe. Mange julehilsener Susanne

Svar til Susanne Hansen   :  
Hej Susanne

At de flyder ud må være fordi der er for meget bløde ingredienser i forhold til melet.

Det jeg vil foreslå er at du enten prøver at skøre ned på smøret, eller at du tilsætter noget mere mel, det behøver ikke være så meget, måske en 10-20 gram.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-28
Spørgsmål fra   :  sussie persson
Spørgsmål   :  Mini vol au vent med mousse
I opskriften indgår bl.a   :  Ved ikke helt hvad dette er og kan ikke finde det på nogle sider, troede det var kogt hane i en sovs, men det er det vist ikke. Ha ri en ide om hvad det, er det står på et tilbud til buffet ved reception
Bemærkninger   :  


Svar til sussie persson   :  
Hej Sussie

Jeg kender ikke vol au vent, men jeg har fundet frem til en opskrift her så du kan se lidt om hvad det er.

Efter hvad jeg kan læse her, er mini vol au vent lidt lig tarteletter, blot de ikke er bagt i en form, og i beskrivelsen bliver de serveret varme.

Men jeg håber du kan bruge det.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-27
Spørgsmål fra   :  Hanne Sørensen
Spørgsmål   :  Gulerodskonfekt
I opskriften indgår bl.a   :  Revet gulerødder, sukker,m.m
Bemærkninger   :  
Det er en konfekt som min mand fik i omkring fra 1955 og frem, som han husker det, jeg har ledt og er ikke rigtig klar om det skulle være det vi laver som frugtflæsk. på forhånd tak VH Hanne Sørensen

Svar til Hanne Sørensen   :  
Hej Hanne

JA det er jo lige det, jeg ved ikke om det er frugtflæsket, men det var måske en prøve værd ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-27
Spørgsmål fra   :  Erik Østergaard
Spørgsmål   :  Granatæblejuice
I opskriften indgår bl.a   :  kan jeg få oplyst ingredienser.
Bemærkninger   :  
hvor kan jeg købe Granatæblejuice ?

Svar til Erik Østergaard   :  
Hej Erik

Jeg har ikke kunnet finde steder hvor du kan købe granatæblejuice.

Beklager meget
Per

Børge oplyser at man kan købe juicen i Matas butikker og koster ca. 87 kr. for 1 liter.




2006-11-27
Spørgsmål fra   :  pernille
Spørgsmål   :  kanelstang (som dem man køber hos en bager)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til pernille   :  
Hej Pernille

Jeg har fundet denne opskrift frem til dig, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-27
Spørgsmål fra   :  Michael Rommedahl
Spørgsmål   :  Stegte ris...
I opskriften indgår bl.a   :  Hjælp !!! Jeg kan ikke lave løse, stegte ris....(De klistrer altid). Når man får det på indisk restaurant klistrer de aldrig. Hvad gør jeg forkert, er det ristypen ???
Bemærkninger   :  


Svar til Michael Rommedahl   :  
Hej Michael

Der er kommet flere gode råd omkring stegte ris, og jeg vil gerne give dem alle videre her, så må du se om ikke de kan hjælpe dig.

Carsten skriver:
Du skal skylle risene godt i koldt vand flere gange. Risene er poleret og det giver støv, dette risstøv er med i posen så et skal skylles bort, så skal det nok lykkes for dig!
Held og lykke
Carsten


Rie skriver:
Risene må ikke være kogt for længe, skær ca 2 min af kogetiden og lad dem hvile. F.eks koges 10 min og står i gryden i 12 min. Når du kommer til stegmingen af risene kræver det meget olie og høj varme.
Håber det kan hjælpe.
Rie


Lissi skriver:
Jeg bruger altid paraboild ris. Til 4 dl. ris bruger jeg 6 dl vand, bring vandet i kog, til ca. 1 tsk. salt og risene,rør lidt til vandet koger igen, skru ned og kog risene i 12 min. tag dem af varmen og lad låget blive på, lad dem stå endnu 12 min. rør dem løse med en gaffel, nu har du kogte løse ris. De skal være kolde før du steger/rister dem.
Lissi


Håber du kan bruge svarene:
Med venlig hilsen
Per




2006-11-26
Spørgsmål fra   :  susanne præst
Spørgsmål   :  Maccaroni and cheese
I opskriften indgår bl.a   :  Maccaroni og ost
Bemærkninger   :  
Meget kendt amerikansk ret jeg har hørt omtalt mange gange men jeg har aldrig smagt det. Jeg har søgt efter en opskrift på flere sites men har ikke haft heldet med mig. Så vidt jeg ved er det en ovnret.Jeg forestiller mig det er en slags gratin med meget ost.

Svar til susanne præst   :  
Hej Susanne

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-26
Spørgsmål fra   :  Else Marie Mogensen
Spørgsmål   :  Mandarinrand med hønsesalat
I opskriften indgår bl.a   :  Mandarinranden er lavet af gele således, at når man vender randen ud, vil mandarinerne stå i række i geleranden.
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser en opskrift på denne forret hvor man kan servere hønsesalat til, også gerne opskriften på hønsesalat

Svar til Else Marie Mogensen   :  
Hej Else

Jeg kunne ikke finde frem til den nøjagtige opskrift, så jeg har lønt lidt fra 2 andre opskrifter her fra kogebogen, og håber jeg er kommet frem til godt resultat.

Randen har jeg taget fra en ananasrand og skiftet ananasen ud med mandarinfiletter, og hønsesalaten er opskriften på luksus hønsesalat, som jeg selv for nyligt har afprøvet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Jeanette Amelung
Spørgsmål   :  Æbleskiver uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanette Amelung   :  
Hej Jeanette

Jeg har fundet en opskrift frem her som er uden æg, og jeg håber du vil syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

Ps:
Det er nu muligt at søge på opskriftens navn i æggefrie opskrifter.




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  jens bryndorf
Spørgsmål   :  Skærbar leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan kan jeg lave en leverpostej der kan skæres. jeg skal bruge den ti l smørrebrød
Bemærkninger   :  
jeg har prøvet med bechemel, men det hjælper ikke

Svar til jens bryndorf   :  
Hej Jens

De fleste leverpostejer er skærbare i afkøldet tilstand, og da jeg ikke har afprøvet alle opskrifter på kogebogen, kan jeg dårligt sige om der er nogle der er bedre end andre.

Jeg har dog en opskrift her som jeg har afprøvet, og som jeg selv syntes er god og fast, måske du kan bruge denne ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Michelle Croudy
Spørgsmål   :  jorbærcreme til fyldte chokolader
I opskriften indgår bl.a   :  jorbæressens
Bemærkninger   :  
med jordbærcreme mener jeg den slags der f.eks. er i en af chokoladerne i quality street. Der er osse en med appelsincreme, men jeg går ud fra at man laver cremen på samme måde, bare med forskellig essens

Svar til Michelle Croudy   :  
Hej Michelle

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på jordbærcreme.

Beklager meget
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Katrine Krohn
Spørgsmål   :  semi dried tomater
I opskriften indgår bl.a   :  tomater
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt at man selv kan fremstille semi dried tomater, det er noget med at de skal bage i lang tid ved lav varme. Men præcis hvordan?

Svar til Katrine Krohn   :  
Hej Katrine

Vi har en beskrivelse af tørring af modne tomater, som måske er det du tænker på?

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Line Breuning
Spørgsmål   :  pizza uden tomat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan mna lave en pizza uden at bruge tomat (mine børn er alllergiske)? Gerne med en "snyde"tomatsauce baseret på andre grøntsager.

Svar til Line Breuning   :  
Hej Line

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger punktet fødevareallergi, så har vi en kategori med tomatallergi hvor vi har sorteret opskrifter med tomater fra, her finder du også opskrifter på pizza som jeg håber du og dine børn vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Leif Hansen
Spørgsmål   :  Juledyr ?
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg husker at vi før som børn kunne købe de såkaldte "juledyr" hos bageren. Det var en lys dej malet med rød frugtfarve så man kunne se havd det var for et dyr.
Bemærkninger   :  
Kan I hjælpe med denne opskrift på juelbag

Svar til Leif Hansen   :  
Hej Leif

Vi har lidt forskellige opskrifter på kagefirgurer, måske du kan bruge en af disse?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-25
Spørgsmål fra   :  Gitte Fuglbjerg
Spørgsmål   :  kæmpeklejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min mor bagte dem, men kan heller ikke huske hvad de indeholder. De var store, ca. 15 cm. lange, og jeg tror de var med gær. De skulle koges, og så smurte vi hvid glasur på dem og spiste dem lune. Det var altså ikke nogle til at gemme eller putte i dåse. Får det jeres klokker til at ringe? Venlig hilsen Gitte

Svar til Gitte Fuglbjerg   :  
Hej Gitte

Det lyder som norske klejner, de bliver i hvert fald dyppet i hvid glasur efter de er kogte, størrelsen bestemmer man jo selv *S*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-23
Spørgsmål fra   :  Åse
Spørgsmål   :  Brezel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Saltkringle, specialitet fra sydtyskland.Sprøde, som saltstænger i tynde områder, lækre bløde indeni, på det tykke stykke, som flækkes og smøres.

Svar til Åse   :  
Hej Åse

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg har oversat fra engelsk, og som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Skulle det ikke være den opskrift du søger, så prøv at brug søgefeltet i øverste højre hjørne, og søg efter salt kringle.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-23
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  busser/rutebiler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Småkagerne er lidt aflange, brune,lidt høje i det, de er rifled på overkanten. Jeg har hørt man selv kan lave dem? Venligst lene

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Jeg har en opskrift her som jeg vil tror er den du søger

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-22
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  dannebrogslagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har engang lavet en lagkage, som blev bagt i bradepanden og dekoreret som et Dannebrog. Nu vil jeg gerne lave den igen til en rund fødselsdag, men kan selvfølgelig ikke finde opskriften. Den blev bragt i et ugeblad i anledning af grundlovsdagen.

Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni

Jeg har fundet denne opskrift fra dr.otker som jo faktisk heder dannebroglagkage, men den er lavet af færdige bunde og med pulvercreme så jeg tænker det ikke er lige den du søger.

Men jeg håber selve sammensætningen er den samme så du evt. selv kan lave de enkelte dele.

Se opskriften her


Se opskrift på lagkagebund her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-21
Spørgsmål fra   :  Hans Henrik Skaanild
Spørgsmål   :  Gullashsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket oksekød, løg, bacon stykker
Bemærkninger   :  
Har smagt suppen som natmad. Den var lavet på hakket oksekød og var stærk som om den var krydret med andet end paprika. Det smagte super godt. Håber i kan hjælpe. På forhånd tak

Svar til Hans Henrik Skaanild   :  
Hej Hans Henrik

Normalt er gullashsuppen lavet på oksebov, men den smager sikkert også godt med hakket oksekød, og det tager ikke så lang tid at tilberede.

Af krydderier er der ud over paprika gerne spidskommen og måske hvidløg i.

Jeg vil sende dig linket til de opskrifter vi har med gullash suppe, så kan du se om der er en opskrift som falder i din smag.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-21
Spørgsmål fra   :  kjeld sørensen
Spørgsmål   :  norsk salat
I opskriften indgår bl.a   :  marinerede sild-løg-eddike-sukker-olie
Bemærkninger   :  


Svar til kjeld sørensen   :  
Hej Keld

Jørgen fra fiskeopskrifter.dk har sendt denne opskrift som han mener passer på det ønskeder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-20
Spørgsmål fra   :  Karina Toftegaard
Spørgsmål   :  spekulatius
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hollandsk tratitionelt bagværk til jul. Det ligner formodentligt vores siropskager??

Svar til Karina Toftegaard   :  
Hej Karina

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber du kan bruge. I følge opskriften skal der bruges små træforme, men mon ikke at kageudstikkere af metal kan bruges ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-20
Spørgsmål fra   :  Jane Vestrup
Spørgsmål   :  lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på noget lagkagefyld, som ikke er proppet med flødeskum. Vil gerne lave en lagkage hvor det eneste flødeskum er det kagen er pyntet med på ydersiden, fordi vi skal have en lidt fed flødesovs til middag, så jeg er bange for, at det hele går op i fløde. Og jeg synes heller ikke bare, at jeg vil plaske kagecreme og hindbærsyltetøj på lagkagebundene og så glasur og fløde udvendig. Kan man evt. lægge syltet frugt (fersken, pære, ananas) ovenpå cremen, måske et tyndt lage flødeskum og så pynte med glasur og flødeskum? V.h. Jane Vestrup
Bemærkninger   :  
Jeg har læst lagkageopskrifterne, men synes ikke der er noget fyld der lige kan bruges i dette tilfælde. Jeg skal bruge lagkagen på søndag den 26.11., så håber på svar inden. På forhånd tak

Svar til Jane Vestrup   :  
Hej Jane

Jeg lægger lagkagen sammen med friske bananer og kiwi i skiver,knuser lidt makroner og drysser over. Evt. lidt kagecreme, men kan også bruge creme af græsk youghurt smagt til med vanilje og flydende sød.

Med venlig hilsen
Åse




2006-11-20
Spørgsmål fra   :  julie
Spørgsmål   :  hjemmelavet kindersnitter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Denne kage har været vist i et TV-program engang. En formkage med krydderier skåret i skiver og lagt sammen med flødeost-creme...

Svar til julie   :  
Hej Julie

Det er ikke lykkedes at finde frem til den ønskede opskrift på hjemmelavede kindersnitter.

Beklager meget
Per




2006-11-20
Spørgsmål fra   :  Gitte S Græsholm
Spørgsmål   :  suassat
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler, løg, evt. gulerødder, sæl, hval, kylling, salt og peber, laurbær, grødris. Jeg mangler de mere nøjagtige mål
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte S Græsholm   :  
Hej Gitte

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg tror er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-20
Spørgsmål fra   :  Susanne Eskelund
Spørgsmål   :  Frysning jordskokker
I opskriften indgår bl.a   :  jordskokker
Bemærkninger   :  
Kan man fryse jordskokker?

Svar til Susanne Eskelund   :  
Hej Susanne

Du kan skrælle jordskokkerne og skære dem i mindre stykker. De blancheres 2 min., emballeres og fryses ned.

Ved optøning koges de ca. 5 min.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-19
Spørgsmål fra   :  elin bendtsen
Spørgsmål   :  rensdyr steg
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har et stk. rensdyrkød ca 2 kg i net hvordan behandler jeg det skal det steges eller koges
Bemærkninger   :  


Svar til elin bendtsen   :  
Hej Elin

Vi har ikke mange opskrifter med rensdyr, men der er da et par stykker som jeg vil sende dig linket til, og håber der er noget du vil syntes om, ellers prøv at kigge i de øvrige opskrifter med klovvildt.

Se rensdyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-19
Spørgsmål fra   :  Monika
Spørgsmål   :  salatsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  salat evt. boullion krydderier
Bemærkninger   :  
suppen er beskrevet i tv3s program: du blir hvad du spiser-england lørdag d. 18/11, der blev ikke sagt hvilke ingredienser der skal bruges, kun at den er god til at sætte forbrændingen i vejret.

Svar til Monika   :  
Hej Monika

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om, jeg kan dog ikke love at det er helt den samme opskrift som du har set på tv.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-18
Spørgsmål fra   :  Birgitte Levin
Spørgsmål   :  TYNDT chokoladeovertræk
I opskriften indgår bl.a   :  Når fx Sarah Bernard kager eller konfekt skal overtrækkes meget tyndt mener jeg, at man kan gøre den smeltede chokolade mere flydende og dermed mulig at overtrække i et meget TYNDT lag ved at tilføje glycering eller noget lignende - Er det rigtigt og i fald hvordan og hvor meget?
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte Levin   :  
Hej Birgitte

Jeg har fundet en opskrift frem her, som jeg godt nok ikke har fået afprøvet, men jeg håber at den svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-16
Spørgsmål fra   :  bruhn
Spørgsmål   :  sauerfleich
I opskriften indgår bl.a   :  svinekød
Bemærkninger   :  
kogt eller sprængt svinekød i noget klart gele, har fået det på en resturan i flensburg serveret koldt med bras kartofler

Svar til bruhn   :  
Hej Bruhn

Jeg har fundet frem til en opskrift her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-16
Spørgsmål fra   :  Asta Sivertsen
Spørgsmål   :  honningkage m/hvidtøl eller øl
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterløser en opskrift en honningkage m/hvidtøl eller øl Mvh Asta Sivertsen

Svar til Asta Sivertsen   :  
Hej Asta

Det har ikke været muligt at finde frem til en honningkageopskrift med hvidtøl eller øl, men jeg vil sende dig vore opskrifter på honningkager som du måske kan bruge i stedet ?

Se honningkageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-16
Spørgsmål fra   :  Henny Lund-Sørensen
Spørgsmål   :  Dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på hvordan man laver dyrekølle På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Henny Lund-Sørensen   :  
Hej Henny

Vi har rigtig mange opskrifter på dyrekølle, og jeg ville være ked af at skulle vælge en ud for dig, så jeg sender linket til dyrekølleopskrifterne her, så har du mulighed for selv at vælde den opskrift du syntes bedst om.

Se dyrekølleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-16
Spørgsmål fra   :  Inger Lindholm
Spørgsmål   :  tilbehør til osteanretning
I opskriften indgår bl.a   :  frugt på en smart måde
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Lindholm   :  
Hej Inger

Du kan bruge mange ting til osteanretning, pia har sendt os nogle forslag her:

ananaskirsebær, tørrede figner svøbt i bacon og grilstegt ca. 2 min. bladselleri (god til camenbert-brie), walnødder i honning (fås i små glas), citronmelisse, karambole skåret i tynde skiver.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-16
Spørgsmål fra   :  julie
Spørgsmål   :  daim
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade sukker ????
Bemærkninger   :  
jeg så en gang at man selv kunne lave daim er der nogen der muligvis har denne opskrift?

Svar til julie   :  
Hej Julie

Jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift på hjemmelavet daim, men en daim er jo en chokoladeovertrukken hård karamel, så måske du kunne prøve dig frem ??

Med venlig hilsen
Per




2006-11-15
Spørgsmål fra   :  fadhila salah
Spørgsmål   :  Frysning ost
I opskriften indgår bl.a   :  hej ,jeg har købt alt for meget ost skiver,og den har kun halv anden maned tilbage,kan man så frys den.svar gerne sa hurtigt muligt,mange tak
Bemærkninger   :  


Svar til fadhila salah   :  
Hej Fadhila

ja du kan sagtens fryse ost, det gør vi ofte, da vi aldrig kan spise en hel ost.

Med venlig hilsen
julie




2006-11-14
Spørgsmål fra   :  isa anning
Spørgsmål   :  krydderi
I opskriften indgår bl.a   :  tomat champions
Bemærkninger   :  
det er krydderi af tørret tomat champions og jeg kan ikke finde den nogle steder men jeg ved at sfk krydderi i viborg laver den men kan i hjælpe med at finde ud af hvor jeg kan få den da den er rigtigt godt til mange ting

Svar til isa anning   :  
Hej Isa

Jeg kender ikke det pågældende krydderi og har ikke kunnet finde hvor det sælges, men måske du kunne spørge SFK?


Med venlig hilsen
Per




2006-11-14
Spørgsmål fra   :  Henny Lauridsen
Spørgsmål   :  cyrus marinade
I opskriften indgår bl.a   :  cyrus marinade (måske staves det anbderledes)
Bemærkninger   :  
Det er som regel Kylling det er marineret i dette.

Svar til Henny Lauridsen   :  
Hej Henny

Mon ikke det er gyros som du tænker på, vi har en hel del forskellige opskrifter som jeg vil sende linket til, så har du mulighed for at vælge den eller de opskrifter du syntes bedst om.

Se gyrosopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-14
Spørgsmål fra   :  Vibeke
Spørgsmål   :  Alkohol i mad
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kan man bruge i stedet for hvidvi. Min familie her i Alanya drikker ikke alkohol og da der findes mange gode opskrifter, hvor der desværre er vin i, vil jeg høre om der findet et alternativ. Eller skal jeg bare udlade det?
Bemærkninger   :  
Håber der er hjælp at hente. På forhånd tak.

Svar til Vibeke   :  
Hej Vibeke

Vi har fået et forslag fra Bente om at hælde vinen til afdampning i et fad, og at alkoholden skulle forsvinde på den måde, men jeg er nu ikke sikker på at alkoholden vil forsvinde, og at din familie ville syntes om det.

Du kan jo godt undlade vinen, men smagen vil blive en anden, men det kunne jo være et forsøg værd.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-14
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Honningbomber
I opskriften indgår bl.a   :  Honning, mel, margarine, æggeblommer, kanel, kardemomme, nellike, potaske, abrikosmarmelade, mørk chokolade
Bemærkninger   :  
Honningbomber fyldt med smørcreme og abrikosmarmelade og overtrukket med mørk chokolade. De kan købes hos bageren op til jul.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Vi har flere forskellige opskrifter på honningbomber, og jeg sender dig linket til dem her, så har du mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se honningbombeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-14
Spørgsmål fra   :  Mie
Spørgsmål   :  dip/sovs til Empanadas
I opskriften indgår bl.a   :  kold dip hvid (klar) med hvidkål tror jeg , ligger nærmest i en mayonaise agtig dip... har i evt navn og opskrift. Den er ikke stærk.
Bemærkninger   :  
Venlig hilsen Mie Larsen.

Svar til Mie   :  
Hej Mie

Det kunne lyde lidt som creme fraiche og mayonaise dip, smagt til med lidt salt og krydderier, men jeg har ikke noget egentlig bud på en opskrift.

Beklager meget
Per




2006-11-13
Spørgsmål fra   :  bente
Spørgsmål   :  Rand
I opskriften indgår bl.a   :  røde caviar
Bemærkninger   :  
det var en rand, der var overtrukket med røget laks. Det lignede caviarmousse

Svar til bente   :  
Hej Bente

Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men da du jo selv mener at de kunne være en kaviarmousse, så vil jeg sende dig opskriften en sådanne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-13
Spørgsmål fra   :  Inger Hultberg Klyver
Spørgsmål   :  Noget med røget ørred, forret
I opskriften indgår bl.a   :  Forret med røget ørred, nærmest plukket - og så med salat og med helt helt helt speciel god krydderi smag.
Bemærkninger   :  
Fik forretten i Nordby Kro i Samsø, - egentlig fået retten ved en fejl , da jeg ikke er fiskespiser. Men det var så lækkert. Vil nu lære at lave noget med fisk.

Svar til Inger Hultberg Klyver   :  
Hej Inger

Det lyder som kroens egen opskrift, jeg har i hvert fald ikke noget bud på en opskrift.

Beklager meget
Per

Efterfølgende har vi fået denne besked fra Nordby Kro:

Hej inger

Det er helt rigtigt at det er vores egen opskrift.. og den smager jo dejligt... kokken plejer at gemme den væk så vi ikke "kommer" til at spise af den.

den bliver lavet på en laks vi ryger i egen ovn. det bliver til en varm røget peber laks. dette skal håndblandes med creme fraiche salt og peber. og så skulle der gerne komme noget rigtig lækkert ud af det.

held og lykke...

Malik Lynge Reiding
Nordby kro




2006-11-13
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  riskager
I opskriften indgår bl.a   :  bliver lavet af resten fra risen grød, jeg ved det er er en gammel opskrift, og at den var i radioen i sidste uge men fik den ikke , vil blive mege glad hvis i kan hjælpe mig da jeg ikke har fået den siden min mor levede vi fik den altid dagen efter når vi havde fået risen grød. På forhånd tak Mette
Bemærkninger   :  


Svar til Mette   :  
Hej Mette

Opskriften du leder efter kaldes for klatkager, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-12
Spørgsmål fra   :  Ida Swahn
Spørgsmål   :  benlose fugle
I opskriften indgår bl.a   :  jeg tror det er oksekod
Bemærkninger   :  
min mor plejede at lave det i Danmark da jeg var lille, jeg har boet her siden 1957. Mor har nu ,desvarre, Alzheimers og kan ikke huske noget. Thank You for your help, Ida

Svar til Ida Swahn   :  
Hej Ida

Søgninger her på kogebogen kan drille lidt når navnet indeholder æ ø og å og man ikke har det på tastaturet, men du kan faktisk undlade de bogstaver og blot lave et ophold i ordet, du får måske lidt flere resultater at gå igennem men det skulle være til.


Jeg har fundet en opskrift på benløse fugle frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-12
Spørgsmål fra   :  Else M Hoffmann
Spørgsmål   :  Kærnemælkgrød
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ved der skal mannagryn i men hvor meget og hvordan ved jeg ikke
Bemærkninger   :  


Svar til Else M Hoffmann   :  
Hej Else

Det nærmeste jeg har kunnet komme den ønskede opskrift er en opskrift på kærnemælksvælling, men jeg håber du kan bruge opskriften og måske tilsætte lidt mindre kærnemælk, eller mere gryn så det bliver en grød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-10
Spørgsmål fra   :  Brian Sørensen
Spørgsmål   :  Marineret andebryst
I opskriften indgår bl.a   :  Ande bryst marineret i grand marnier,med bagte rodfrugter
Bemærkninger   :  
Ikke nogen kendt opskrift bare en ide jeg har

Svar til Brian Sørensen   :  
Hej Brian

Jeg har været inde og se på hvad vi har af opskrifter med andebryst, og evt. marineret i anden spiritus, men jeg har desværre ikke kunnet finde noget.

Men jeg vil nu alligevel sende dig linket til opskrifterne med andebryst her, måske du selv kan finde en opskrift og bruge som inspiration.

Se andebrystopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-10
Spørgsmål fra   :  hindby
Spørgsmål   :  hadary
I opskriften indgår bl.a   :  tyrkisk dressing lavet på tyrkisk jouhgurt, med bredpersille,
Bemærkninger   :  


Svar til hindby   :  
Hej Hindby

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg vil mene er den du søger, til opskriften her er der godt nok brugt dild, men den kan du jo vælge at udskifte med persille.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-10
Spørgsmål fra   :  petrine
Spørgsmål   :  gås
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke
Bemærkninger   :  
kan i hjælpe mig at lave gås,,,til 6kg? og 6 personer

Svar til petrine   :  
Hej Petrine

Vi har en del forskellige opskrifter på gås, og jeg kan ikke lige se hvad du ønsker so jeg vil sende linket til alle opskrifterne her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-09
Spørgsmål fra   :  mgamonse
Spørgsmål   :  gulligt brød, som sandkage. Italiensk
I opskriften indgår bl.a   :  Aner det ikke. Flere steder i Italien fik vi det serveret til et glas køligt hvidvin, og det er alletiders. Datteren har forsøgt sig.Det er lidt hemmeligt,tror jeg. Nu prøver jeg her.tak på forhånd. Mogens
Bemærkninger   :  


Svar til mgamonse   :  
Hej Mgamonse

Jeg keder ikke det brød som du efterlyser her, og har ikke været i stand til at skaffen en opskrift.

Beklager meget
Per




2006-11-09
Spørgsmål fra   :  natasja jørgensen
Spørgsmål   :  æblekage med marings låg..
I opskriften indgår bl.a   :  æbler æg. osv. den servers med creamfreis..
Bemærkninger   :  
den er herrer god

Svar til natasja jørgensen   :  
Hej Natasja

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-08
Spørgsmål fra   :  Elisabeth Jorgensen
Spørgsmål   :  dorada- fisk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
der findes i spanske foretninger- jeg savner opskrifter

Svar til Elisabeth Jorgensen   :  
Hej Elisabeth

Jeg kender ikke fisken du nævner, og har ikke været i stand til at skaffe opskrifter på den.

Beklager meget
Per




2006-11-08
Spørgsmål fra   :  Åse Nielsen
Spørgsmål   :  partering af et rådyr ønskes--->
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne om muligt have en oversigt (billed) hvorledes jeg parterer et rådyr. Jeg er vandt til at partere gris, ko m.v., men det er første gang jeg skal partere et rådyr - på forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Åse Nielsen   :  
Hej Åse

Skitse over parteringen har jeg desværre ikke, men jeg har en beskrivelse her som jeg håber du kan bruge.

Beskrivelse partering af rådyr

Med venlig hilsen
Per




2006-11-07
Spørgsmål fra   :  kristensen
Spørgsmål   :  Stegt and og kamsteg
I opskriften indgår bl.a   :  stegepose
Bemærkninger   :  
hvordan steger man and og flæskesteg i stegepose og samtidig får sprød svær samt fond til sovsen

Svar til kristensen   :  
hej Kristensen

Jeg har med held stegt and i stegepose ved at klippe to huller i samme side.

Hilsen
Sanne




2006-11-07
Spørgsmål fra   :  inger heidemann gregersen
Spørgsmål   :  julemad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
opskrifter til vegetar julemad

Svar til inger heidemann gregersen   :  
Hej Inger

Det er meget forskelligt, hvad vegetarer vælger at spise juleaften. Mange vælger at lave en julemiddag, der meget ligner den traditionelle, hvor flæske- eller andestegen blot er skiftet ud med f.eks. en nødde- eller linsesteg, og hvor der er lavet en vegetarisk sovs istedet for den sædvanlige brune sovs. I sådan en julemenu kan der jo snildt indgå rødkål, brunede kartofler, ris alamande og andre almindelige juleretter, som ikke indeholder kød.

Andre vælger at gå helt andre veje og f.eks. lave lasagne eller noget andet, som kræver lidt ekstra arbejde og dermed bliver lidt specielt.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-06
Spørgsmål fra   :  Tove Kristensen
Spørgsmål   :  løgtærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Der står, at tærten ikke er fryseegnet, men er det umuligt og hvilke konsekvenser har det, hvis man fryser den.

Svar til Tove Kristensen   :  
Hej Tove

Jeg kan forestille mig at man har skrevet ikke fryseegnet fordi at den ikke bliver så sprød og lækker efter en tur i fryseren, der skulle ikke være noget galt i at fryse tærter ellers.

Man fraråder at genopvarme spinat og persille pga. jordbakterier, men hvis der er det i opskriften kan du jo vælge at drysse det over når du har tøet den op.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-05
Spørgsmål fra   :  jette nydahl
Spørgsmål   :  gammeldags brune fedtkager
I opskriften indgår bl.a   :  svinefedt?
Bemærkninger   :  
ved faktisk ikke rigtigt hvad dejen består af men ved de skal prikkes med en finger i bunden inden bagning

Svar til jette nydahl   :  
Hej Jette

Vi har lidt forskellige opskrifter på fedtkager. Jeg vil sende dig linket til dem her, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se fedtkageopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-05
Spørgsmål fra   :  patricia søndergaard
Spørgsmål   :  diabetes 2
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min mand har diabetes 2 og for højt blodtryk og for højt kolesteroltal. Vil gerne lave mad til os - så han ikke behøver at tage sin medicin

Svar til patricia søndergaard   :  
Hej Patricia

Jeg er ikke nok inde i den næringsmæssige del til at jeg tør råde dig til hvilken mad som i skal spise, det skal være grønt, fedtfattig og uden for meget sukker, men lige hvad og hvorfor.


Jeg vil råde dig til at kontakte en diatist, måske jeres læge kan henvise til en?

Med venlig hilsen
Per




2006-11-05
Spørgsmål fra   :  Bodil Jacobsen
Spørgsmål   :  vildgåsebryst og vildgåselår
I opskriften indgår bl.a   :  vildgåsebryst og vildgåselår uden skind
Bemærkninger   :  
Jeg har adskillige stykker vildgåsebryst i min fryser og mangler nogle opskrifter. Kan i hjælpe mig?

Svar til Bodil Jacobsen   :  
Hej Bodil

Vi har desværre ikke nogen opskrifter med vildgåesbryster eller vildgåselår, men måske du kan bruge de øvrige vildtfugleopskrifter til inspiration ?

Se svømmefugleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-05
Spørgsmål fra   :  Anne Henriksen
Spørgsmål   :  stegt brunet lammemørbnrad
I opskriften indgår bl.a   :  Lammemørbrad
Bemærkninger   :  
I fredags d. 3.nov. var der en udsendelse fra "Kanal Købenmhavn" kl. 20:00, hvor der i Madmagasinet blev vist en stegt "brunet" lammemørbnrad, der derefter blev marineret i en lage. Jeg så den desværre ikke, -men det gjorde min mand, og han har ikke (næsten) talt om andet siden. Kan I hjælpe???

Svar til Anne Henriksen   :  
Hej Anne

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift fra kanal københavn.

Beklager meget
Per




2006-11-05
Spørgsmål fra   :  bente furland
Spørgsmål   :  forloren hare
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved kun at det er John Prices opskrift på forloren hare.Skal være nem,lækker og ende i ovnen

Svar til bente furland   :  
Hej Bente

Jeg ved ikke hvordan John Prices opskrift er anderledes fra vore andre opskrifter på forloren hare, men måske du kan bruge en af dem?

Se opskrifter på forloren hare her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-04
Spørgsmål fra   :  Anette winther pedersen
Spørgsmål   :  Rosinbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kan huske at min mormor tit købte rosinbrød som vi fik med smør på. Der er drysset sukker på topen. Jeg har set dem i forretninger men jeg har dog ikke kunne finde nogen opskrift på det. Jeg håber i kan hjælpe. På forhånd tak. Venlig hilsen Anette

Svar til Anette winther pedersen   :  
Hej Anette

Jette har sendt os en opskrift på julekløben som hun mener er den som du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-03
Spørgsmål fra   :  Henning Bak Isaksen
Spørgsmål   :  donnerwetter
I opskriften indgår bl.a   :  Hamburgryg Champignon Rødvin
Bemærkninger   :  


Svar til Henning Bak Isaksen   :  
Hej Henning

Donnerwetter betyder vist tordenvejr på tysk, men det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ved det navn.

Beklager meget
Per




2006-11-03
Spørgsmål fra   :  yvonne dideriksen
Spørgsmål   :  bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  I min opskriftebog for min nye bagemskine stå, 405 type mel,og der stå også 550 type mel hvad betyder det?? jeg tro ikke der var forskelle typer mel?? med venlig hilsen yvonne
Bemærkninger   :  


Svar til yvonne dideriksen   :  
Hej Yvonne

Det skulle være i tyskland man bruger de numre.
405=pastry flour, 550=all-purpose flour, 812=high gluten flour, 1050= first clear flour, 1600= white whole wheat.

Mit engelske er desværre ikke godt nok til at kunne finde frem til de danske meltyper, men måske du selv kan det?

Med venlig hilsen
Per




2006-11-03
Spørgsmål fra   :  vinnie laursen
Spørgsmål   :  skovhusets oksefad
I opskriften indgår bl.a   :   der er hakket oksekød i, blandet med løg feberfrugter, champion og andet grønt tror jeg, der er ost iblandet og ovenpå... det smager bare mega godt.
Bemærkninger   :  
De laver det på Middelfart sygehus eller har ihvertfald gjort

Svar til vinnie laursen   :  
Hej Vinnie

Jeg har prøvet at søge på de ingredienser som du nævner, men der dukker desværre ingen opskrifter op som minder om det du beskriver her.

Måske du kunne spørge på sygehuset hvor du har fået serveret retten? Det er jo sikkert egen opfindelse.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-02
Spørgsmål fra   :  Orla Olsen
Spørgsmål   :  Sauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har diabetes 2.Og skal tabe mig 25 kg.Jeg vil gerne have en opskrift på en ikke opbagt sov, heller ikke maisenapulver. Da jeg gerne vil have sovs til maden.

Svar til Orla Olsen   :  
Hej Orla

Det at det ikke må være maizenapulver forstår jeg ikke helt, for der er jo ikke den store forskel på om du jævner en sauce med maizena, kartoffelmel eller alm. hvedemel.

Men jeg har fundet en opskrift frem til dig her, på en blendet grønsagssauce, der er helt sikkert mange variationsmuligheder ud fra denne sauce, men efter min mening så må det være blendede saucer, hvis de ikke må jævnes med en form for mel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-11-01
Spørgsmål fra   :  Mette Bloch
Spørgsmål   :  røget ribbensteg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået købt mig en røget ribbensteg, men så er jeg kørt fast i søgningen på hvordan man tilbereder en sådan, håber I kan hjælpe mig. Mvh. Mette
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Bloch   :  
Hej Mette

Vi kender ikke røget ribbenssteg, men det er vel nærmest et stykke bacon og burde kunne bruges som sådan.

Beklager at vi ikke kan være til mere hjælp.

Med venlig hilsen
Per




2006-11-01
Spørgsmål fra   :  annette pedersen
Spørgsmål   :  francilites
I opskriften indgår bl.a   :  æggehvider flormelis
Bemærkninger   :  
hej jeg ved ikke hvordan det staves rigtigt men det er en meget sød og sprød kage og den er helt hvid og så er der vist noget cremeagtigt i den også.

Svar til annette pedersen   :  
Hej Annette

Det første som jeg tænker på er fragelitte, og jeg har taget en søgning her som jeg vil sende til dig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006