Spørgsmål efter opskrift

2005-06-30
Spørgsmål fra   :  Martin Nielsen
Spørgsmål   :  Walouska
I opskriften indgår bl.a   :  Er der nogle der kender en russisk madopskrift der hedder " Walouska " ? ( Det er måske stavet forkert)
Bemærkninger   :  


Svar til Martin Nielsen   :  
Hej Martin

Navnet siger mig ikke rigtig noget, og jeg har da heller ikke kunnet finde en opskrift hvor navnet minder om Walouska.

Beklager meget
Per




2005-06-30
Spørgsmål fra   :  Pernille L.
Spørgsmål   :  Bryst ben
I opskriften indgår bl.a   :  Bryst ben
Bemærkninger   :  
Har fået en del af en ko og har en del pakker der står brystben på. Kan de grilles lige som revelsben? - der står på posen at de skal koges i en gryde, men synes det er lidt kedelig.. De ligner nemlig ikke "gode ben".

Svar til Pernille L.   :  
Hej Pernille

Der findes jo forskellige måder at partere på, og brystben kan jo være flere ting, så jeg sender lige en planche over oksen med, så kan det være at du derpå bedre kan se hvad du står med.

Se planche over udskæring af ko her

Herefter kan du gå ind på linket her, hvor vi har opdelt opskrifterne til okse efter udskæringer, så det er nemt at finde opskrifter med det stykke kød man står med.

Se okseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-30
Spørgsmål fra   :  SØREN P. CHRISTENSEN
Spørgsmål   :  Thyringer meet
I opskriften indgår bl.a   :  Rå hakket skinkekød Nitritsalt
Bemærkninger   :  
Thyringer meet er en form tartar som bliver meget brugt i tyskland den er lavet af rå hakket skinkekød nitritsalt er for at giver den røde farve, men jeg ved ikke hvad der elles er i denne opskrift.

Svar til SØREN P. CHRISTENSEN   :  
Hej Søren

Det er desværre ikke en opskrift jeg kender, og det har ikke været muligt at finde noget omkring den ej heller en opskrift.

Jeg beklager meget.
Per




2005-06-29
Spørgsmål fra   :  Peter Kjer
Spørgsmål   :  Svinemørbrad med urtelåg
I opskriften indgår bl.a   :  der var 4 forslellige urter der blev hakket.men tilbehør og den videre behandling er dersværre væk,men godt smagte det.jeg skal lave den til 20 personer Hilsen peter
Bemærkninger   :  


Svar til Peter Kjer   :  
Hej Peter

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift som svarer til din beskrivelse, men derfor kan den jo godt findes i kogebogen trods alt. Derfor vil jeg sende dig linket til hel svinemørbrad, så kan du jo prøve at se om ikke du kan finde den.

Se hele mørbradopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-28
Spørgsmål fra   :  Pernille
Spørgsmål   :  Kylling med orginal mexicansk salsa
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, flåed tomater, peberfrugt, koriander, chilli, hvidløg, løg, fløde,
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift i en bog til trangiamad..

Svar til Pernille   :  
Hej Pernille

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-28
Spørgsmål fra   :  Inga L Kleist
Spørgsmål   :  Jordbær Romanoff
I opskriften indgår bl.a   :  Friske jordbær Appelsinsaft Sukker Grand Manier el. anden appelsinlikør Appelsinskral
Bemærkninger   :  


Svar til Inga L Kleist   :  
Hej Inga

Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-28
Spørgsmål fra   :  Helle V Nielsen
Spørgsmål   :  Gorgonzola sauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Helle V Nielsen   :  
Hej Helle

Du skriver ikke hvad du skal bruge saucen til, så jeg vil sende dig de forskellige saucer som findes i kogebogen, og håber du kan bruge en af disse.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-26
Spørgsmål fra   :  Lizzy Nielsen
Spørgsmål   :  puffede ris
I opskriften indgår bl.a   :  ????? ris
Bemærkninger   :  
kan ikke finde ud af hvordan man laver puffede ris, noget man spiser som morgenmad, (kan ikke tåle majs) tror det er i smag med popkorn, på forhånd tak.

Svar til Lizzy Nielsen   :  
Hej Lizzy

Jeg har ikke prøvet, men jeg vil mene at du kan puffe ris på samme måde som du puffer majs, enten i gryde eller i microovn.

Med venlig hilsen
Per




2005-06-23
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Abrikosris
I opskriften indgår bl.a   :  abrikoser + ris fløde ?
Bemærkninger   :  
minder meget om risalamande

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Jeg har fundet en opskrift frem til dig, som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-23
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Kirkegaard
Spørgsmål   :  Schopska salat
I opskriften indgår bl.a   :  Bulgarsk salat som forret Bl.a. Tomater agurker fåreost
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth Kirkegaard   :  
Hej Lisbeth

Jeg har fundet en opskrift på Bulgarsk salat (Schopska salat)
som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften
Hilsen Jytte




2005-06-22
Spørgsmål fra   :  else ernst
Spørgsmål   :  hyldeblomstbeignet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til else ernst   :  
Hej Else

Her er en opskrifter på hyldeblomstbeignet.

Se opskriften her

God fornøjelse.
Hilsen Jytte




2005-06-22
Spørgsmål fra   :  Trine Schmidt
Spørgsmål   :  Frøsnapper med pikantost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er IKKE lavet med butterdej, men af en slags "franskbrøds-agtig" dej

Svar til Trine Schmidt   :  
Hej Trine

Frøsnappere skulle være næsten det samme som tebirkes, frøsnapperene er så blot blevet vredet en gang.

Jeg har ikke selv prøvet at bage frøsnappere så jeg kan ikke hjælpe dig så meget, men du kunne jo evt. kigge på opskrifterne til tebirkes?

Se tebirkesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-21
Spørgsmål fra   :  Kara Didriksen
Spørgsmål   :  Banansild
I opskriften indgår bl.a   :  sildesalat m. kryddersild/ eller marineret sild, dressing, krydderier m.m. og selvf. med banan.
Bemærkninger   :  


Svar til Kara Didriksen   :  
Hej Kara

Jeg har oversat en opskrift fra min norske samarbejdspartner som jeg mener er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-21
Spørgsmål fra   :  Kirsten Juul Andersen
Spørgsmål   :  Squashkage
I opskriften indgår bl.a   :  Squash
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Juul Andersen   :  
Hej Kirsten

Der findes en hel del opskrifter på squashkager på kogebogen, og jeg har lige gjort en søgning som jeg her vil sende til dig, så har du lidt forskelligt at vælge imellem.

Se squashkageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-21
Spørgsmål fra   :  Vibeke
Spørgsmål   :  Jordbærtærte/-lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Purerede jordbær, marengsbunde med kant(købte), friske jordbær samt flødeskum til pynt
Bemærkninger   :  
Jeg mener at kunne huske, at der blev brugt 2 marengsbunde til kagen. Herimellem blev lagt en lidt tyk jordbærpure - på den øverste bund blev ligeledes lagt jordbærpure samt friske jordbær som pynt - endvidere mener jeg også, der blev brugt flødeskum til pynten. Håber I kan hjælpe. På forhånd tak Vibeke

Svar til Vibeke   :  
Hej Vibeke

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener godt kunne være den som du søger, men prøv lige at kig på den, og så er du velkommen til at vende tilbage hvis det ikke er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-21
Spørgsmål fra   :  Ole Schwebs
Spørgsmål   :  osmansk gryderet (oesmatis gryde)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har fået til opgave at finde opskrift på den tyrkiske gryderet. Jeg aner ikke hvad retten består af. Håber i kan hjælpe. På forhånd tak

Svar til Ole Schwebs   :  
Hej Ole.

Der er i kogebogen, en opskriften på Tyrkisk kartoffelgryde, som skulle være den du efterlyser (osmansk gryderet).

Se opskriften herBR>
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-06-20
Spørgsmål fra   :  Elisabeth Rasmussen
Spørgsmål   :  boller bagt i en gryde
I opskriften indgår bl.a   :  mel - gær - salt - sukker - fedtstof - væske
Bemærkninger   :  
skal bruges til til tur med telt og trangia.

Svar til Elisabeth Rasmussen   :  
Hej Elisabeth

Jeg har lidt forskellige opskrifter til trangia, men desværre ingen på boller i gryde.

Men der er et par opskrifter på brød som jeg vil mene du kan prøve at forme som boller i stedet.

Se trangiaopskrifter her


Der findes en bog med trangiaopskrifter som jeg er sikker på at du vil kunne få god glæde af. Den heder de 100 bedste Trangia opskrifter og forhandles af spejdersport.

Med venlig hilsen
Per




2005-06-20
Spørgsmål fra   :  Natalie
Spørgsmål   :  Yoghurt
I opskriften indgår bl.a   :  mælk?
Bemærkninger   :  
Hvordan laver man yoghurt selv?

Svar til Natalie   :  
Hej Natalie

Jeg har en opskrift her på hjemmelavet yoghurt som jeg håber du vil syntes om.

Se yoghurtopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-19
Spørgsmål fra   :  Line Munk
Spørgsmål   :  Kyllinge salat med kokos
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg fik for nylig en sandwich med kylling/kokos salat på en cafe. Det var ikke en almindelig salat, men kyllinge stykker i en form for kokoscreme - mindede mest af alt om en eksotisk hønsesalat. Om ikke så længe skal vi fejre barnedåb, og i den forbindelse vil jeg gerne servere en linende salat som del af en buffet. Måske kan I hjælpe mig med at finde en opskrift???
Bemærkninger   :  


Svar til Line Munk   :  
Hej Line.

Jeg har fundet en opskrift på kyllinge salat med kokos som jeg håber
du kan bruge ellers er du velkommen til at skrive igen.

Se opskriften her

Håber I får en dejlig dag.
Hilsen Jytte





2005-06-18
Spørgsmål fra   :  Nana
Spørgsmål   :  Missiipimoudcake
I opskriften indgår bl.a   :  Chokoladekage med lækket fyld på toppen ,mener at der er skumfiduser i fyldet, som er chokolade farvet
Bemærkninger   :  


Svar til Nana   :  
Hej Nana

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg har fået oversat fra engelsk og som jeg mener passer på det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-17
Spørgsmål fra   :  Baltzar
Spørgsmål   :  Fleisch kase /leber kase
I opskriften indgår bl.a   :  svinelever, svinebug, spæk, løg, salt, pebber, muskat,æg,nelliker
Bemærkninger   :  
Jeg har fået det flerer stæder i tyskland, det bliver bagt i en bageform serveret i 1,5 - 2 cm tykke skiver i et rundstykke

Svar til Baltzar   :  
Hej Baltzar

Jeg har en enkelt opskrift på Leberkaese, men jeg kender ikke selv retten så jeg ved ikke om det er den helt rigtige, men måske.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-17
Spørgsmål fra   :  Charlotte Wedell
Spørgsmål   :  Kartoffelflødeskumskage
I opskriften indgår bl.a   :  Med Evt. lagkagebund og marcipan overtrukket. flødeskum og en form for creme. tilsidst drysses der cacao hend over
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Wedell   :  
Hej Charlotte

Jeg misforstår måske noget, men flødeskumskager med kartofler det har jeg nu aldrig hørt om før.

Jeg ved ikke om du har skrevet forkert når du skriver Kartoffelflødeskumskage, men jeg kunne virkelig godt bruge nogle yderligger informationer om hvor kartoflerne indgår.

Med venlig hilsen
Per


Svar fra Charlotte

Det er de kartoffel kager som man køber hos en bager og der er ingen kartofler i.

Hej Charlotte

Så havde jeg misforstået noget.

Jeg har nu fundet en opskrift frem på "kartofler" som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-16
Spørgsmål fra   :  heidi
Spørgsmål   :  dresing
I opskriften indgår bl.a   :  har ikke så meget at sige bare det har et nogenlunde lavt fedt indhold
Bemærkninger   :  


Svar til heidi   :  
Hej Heidi

Jeg har fundet en opskrift på en fedtfattig Thousand Island der
kun indeholder omkring 0.5 g fedt pr. 100 g.

Hvis du ikke har kunstig sødestof så kan du bruge lidt sukke i stedet
for.

Se opskriften her

Du kan finde andre fedtfattige opskrifter her.

Se flere opskriften her

Held og lykke
Hilsen Jytte




2005-06-16
Spørgsmål fra   :  Eva Jensen
Spørgsmål   :  kræmmerhuse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Disse kræmmerhuse, fik man før i tiden med flødeskum og syltetøj i. håber at I har en god opskrift m.v.h. Eva jensen

Svar til Eva Jensen   :  
Hej Eva

Vi har et par forskellige opskrifter som jeg vil sende til dig her, så har du jo mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se kræmmerhusopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-15
Spørgsmål fra   :  Jesper
Spørgsmål   :  Hyldeblomstdrik uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan man evt. lave hyldeblostdrik med sødemiddel i stedet for sukker ?

Svar til Jesper   :  
Hej Jesper I stedet for sukker kan du anvende et flydende sødemidel.
Her er en opskrift på hyldeblomst saft hvor jeg har
erstattet sukker med flydende sødemidel

Se Hyldeblomstdrik opskriften her

Held og lykke
Hilsen Jytte




2005-06-15
Spørgsmål fra   :  susanne skjødt
Spørgsmål   :  julekage
I opskriften indgår bl.a   :  appelsinskal, appelsinsaft, nødder, chokolade. glassur lavet med appelsinsaft
Bemærkninger   :  
jeg mener den bliver bagt i randform, jeg har opskriften fra en af de samle kort kasser, man kunne få engang og jeg mener den var under udenlanske opskrifter. Men den er blevet væk for mig. Med Venlig hilsen susanne skjødt. (kassen var rød med gennemsigtig låg, der var kniv og gaffel og ske udenpå)

Svar til susanne skjødt   :  
Hej Susanne

Selve opskriftssamlingen siger mig ikke rigtig noget, men jeg har da fundet et par opskrifter frem til dig som jeg syntes passer meget godt på det som du beskriver.

Se opskrift på engelsk julekage her

Se opskrift på jule appelsinkage her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-15
Spørgsmål fra   :  Majbritt Deleuran
Spørgsmål   :  hyldeblomst saft
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Jeg vil meget gerne lave hyldeblomst saft, men jeg er i tvivel , hvornår jeg ska plukke blomsterne. Håber I ka hjælpe mig. På forhånd tak Sommer hilsen Majbritt
Bemærkninger   :  


Svar til Majbritt Deleuran   :  
Hej Majbritt

Hyldeblomster til hyldeblomstdrikken skal plukkes når
blomsterskærmene er sprunget ud.

Se opskriften på hyldeblomstdrik her Held og lykke med saften.

Hilsen Jytte




2005-06-14
Spørgsmål fra   :  Lilli Pedersen
Spørgsmål   :  provencekrydderi
I opskriften indgår bl.a   :  Provencekrydderiet er jo et blandingskrydderi - er der mon een eller anden der har opskriften ??
Bemærkninger   :  


Svar til Lilli Pedersen   :  
Hej Lilli

Provencekrydderiet skulle bestå af basilikum, laurbærblad, rosmarin, sar og timian.

Jeg har desværre ikke noget blandingsforhold, men måske du har mod på at prøve dig frem

Med venlig hilsen
Per




2005-06-14
Spørgsmål fra   :  Linda Zumbach
Spørgsmål   :  krondyr
I opskriften indgår bl.a   :  krondyr forben og hals
Bemærkninger   :  
hvad kan disse bruges til, jeg havde evt. tænkt noget til sankt hans aften. Men kan ikke finde nogle opskrifter.

Svar til Linda Zumbach   :  
Hej Linda

Krondyr er jo flere forskellige dyr, hvoraf dårdyr og krondyr er de to jeg har flest opskrifter med, der er jo ikke størrer forskel end at du godt kan skifte dårdyr ud med hjort og omvendt, men altså to forskellige kategorier du skal kigge under.


Se dådyropskrifter her

Se hjorteopskrifter her


Jeg mener at halsen af krondyr egner sig bedst til gryderetter, enten som hel hals eller som småkød, jeg har fundet en opskrift frem her som måske var noget.

Se opskriften her


Krondyrforben kaldes også for krondyrbov og hertil kan du finde et par opskrifter under hjortebov, men du finder også nogle flere opskrifter under dådyr.

Se opskrifter på hjortebov her

Se opskrifter på dådyrbov her


Jeg håber du kan finde rundt i de forskellige links og finder noget du bliver glad for.

Med venlig hilsen
Per




2005-06-13
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Fuldkornsbrød med mange kærner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er blevet vild med Fuldkornbrød, håber en eller anden kan hjælpe mig at finde en god opskrift

Svar til   :  
Hejsa

Jeg har gjort en søgning efter fuldkorn og brød, og der kommer en del forskellige opskrifter frem som jeg håber du kan få glæde af.

Se fuldkornbrødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-12
Spørgsmål fra   :  Palle Michelsen
Spørgsmål   :  Oksefilet på gril
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Oksefileten vejer 1350g og det er tanken at den skal steges i en kuglegril.

Svar til Palle Michelsen   :  
Hej Palle

Vi har en enket opskrift på helstegt oksefilet i kuglegrill så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Er opskriften ikke lige dig, så prøv at kig lidt på de øvrige opskrifter som findes til kuglegrill, måske der er noget der som du kan bruge til oksefiletten.

Se kuglegrillopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-11
Spørgsmål fra   :  Bitten Jensen
Spørgsmål   :  Brødfejl
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Per. Mon du kan hjælpe mig igen? Jeg synes, at når jeg bager rugbrød, så allerede dagen efter begynder det ligesom at "smuldre". Har du en ide til dette problem? Hilsen Bitten

Svar til Bitten Jensen   :  
Hej Bitten

Der kan være flere årsager til at brødet smuldrer.

Der kan være for meget groft mel i for hold til hvedemel, eller brødet bliver bagt ved for høj varme, eller også er dejen ikke er æltet nok.

Håber det lykkedes for dig

Med venlig hilsen
Per




2005-06-11
Spørgsmål fra   :  Diana Andersen
Spørgsmål   :  sojamalt?
I opskriften indgår bl.a   :  sojamalt
Bemærkninger   :  
Min søde gamle mor var så glad for Hattings Rugfler til sin frokost, men de er nu udgået af produktionen. Derfor ville jeg så bage nogle til hende, men flere af de opskrifter jeg finder, står der at man skal bruge "sojamalt". Hvad er det? Hvad gør/gavner det ved brødet? Hvor købes det? Kan det erstattes af noget andet? Håber I kan hjælpe? Venlig hilsen Diana

Svar til Diana Andersen   :  
Hej Diana

Jeg har ikke kunnet finde nogen oplysninger omkring sojamalt, men malt er noget sødt, og måske er sojamalt det samme som maltsirup, som skulle kunne købes i helsekostbutikker.

I stedet for maltsirup kan du også bruge alm sirup, honning eller rørsukker.

Med venlig hilsen
Per




2005-06-11
Spørgsmål fra   :  Anette Fjelding-Larsen
Spørgsmål   :  Peking suppe
I opskriften indgår bl.a   :  Ved det ikke helt da det svært at se da det er meget finthakket
Bemærkninger   :  
Det er en suppe man får på mange kineser restauranter håber det lykkes

Svar til Anette Fjelding-Larsen   :  
Hej Anette

Jeg har en opskrift på pekingsuppe her som jeg håber svarer nogen lunde til dit ønske.

Se pekingsuppeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-09
Spørgsmål fra   :  ann-britt nielsen
Spørgsmål   :  kyllingelår i røgovn
I opskriften indgår bl.a   :  ferske kyllingelår
Bemærkninger   :  
vi har købt 1 røgovn og vil prøve at ryge hele kyllinelår, men hvor længe skal de have og skal de koges/steges efter rygnin

Svar til ann-britt nielsen   :  
Hej Ann_Britt

Hej Ann_Britt Jeg må jo tilstå at jeg ikke ved så meget om røgning, men hvis kødet er røget tilstrækkeligt så skulle det ikke behøve yderligger kogning eller stegning.

Der er en hjemmeside som heder røgeovnens venner som indeholder en masse nyttige oplysninger omkring røgning, og den side vil jeg foreslå at du besøger for yderligere information.
Se hjemmesiden her

Held og lykke med røgeovnen.

Med venlig hilsen
Per




2005-06-08
Spørgsmål fra   :  Kristine
Spørgsmål   :  bare noget egyptisk mad
I opskriften indgår bl.a   :  lige meget
Bemærkninger   :  
jamen det er helt lige meget, bare det er noget enkelt

Svar til Kristine   :  
Hej Kristine

Der findes nogle få opskrifter fra egypten i kogebogen som jeg vil sende dig her.

Se Egyptiske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-08
Spørgsmål fra   :  Mary Vestergaard
Spørgsmål   :  Tyrkisk madbrød med yougurt
I opskriften indgår bl.a   :  Det er alm. gærbrød.Ligner meget den opskrift som I kalder tyrkisk madbrød. Men ovenpå var penslet en fed blanding af yougurt, æggeblomme, olie og krydderier. Dernæst i ovnen ved heftig varme. 250g tror jeg..
Bemærkninger   :  


Svar til Mary Vestergaard   :  
Hej Mary

Tror det er den her opskrift du tænker på.

Se opskriften her

Held og lykke med brødet.

Venlig hilsen Jytte






2005-06-08
Spørgsmål fra   :  Martin Himmelstrup
Spørgsmål   :  Florentinsk rejeroulade
I opskriften indgår bl.a   :  dild, spinat, rejer, vist nok creme fraiche,
Bemærkninger   :  
dej laves med spinat, bages og rulles om fyldet til en roulade.

Svar til Martin Himmelstrup   :  
Hej Martin

Jeg har fundet en opskrift som jeg håber du kan bruge,
ellers er du velkommen til at skrive igen.

Se opskriften her Held og lykke
Jytte




2005-06-08
Spørgsmål fra   :  Lis Bjerregaard
Spørgsmål   :  råsyltede rabarber
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Bjerregaard   :  
Hej Lis

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-06
Spørgsmål fra   :  Jan Hansen
Spørgsmål   :  Morgenmad og frokost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg søger nogle typiske morgenmads og frokostretter fra Amerika, Asien, Australien og Syd Europa, til brug på en spejderlejr

Svar til Jan Hansen   :  
Hej Jan

Fra Amerika vil jeg sige at det er amerikanske pandekager.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-06
Spørgsmål fra   :  Dorthe Heidtmann
Spørgsmål   :  Glutenfrie rugboller
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på rugboller som ikke indeholder hvedemel og gluten, gerne en opskrift som er egnet til sandwith Med venlig hilsen Dorthe
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Heidtmann   :  
Hej Dorthe

Hvis du vælger opskrifter i menuen, og derefter allergi, så finder du en kategori for glutenallergi, her er kan du så vælge den opskriftskategori du leder efter f.eks. brød boller og kiks som findes lidt nede på listen.

Se glutenfrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-05
Spørgsmål fra   :  Grete Nielsen
Spørgsmål   :  marinerede hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg kunne godt tænke mig en opskrift på marinerede hvidløg, da jeg har mange hvidløg i haven. venlig hilsen grete nielsen

Svar til Grete Nielsen   :  
Hej Grete

Dejligt med friske hvidløg i haven.

Du kan finde opskriften på marinerede hvidløg i kogebogen.

Se marinerede hvidløg her

Held og lykke med hvidløgene
Venlig hilsen
Jytte




2005-06-04
Spørgsmål fra   :  elmo
Spørgsmål   :  rachlette
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har en ubrugt rachlette stående, opskrifter under emnet siger ikke så meget om hvad man gør med de små portions pander osv. Mangler simpelthen viden om hvordan den bruges.

Svar til elmo   :  
Hej Elmo

Du kan tilberede mange forskellige ting i din rachlette.
Principet er det samme som til fondue selv om den minder mere om en grill.

Se forskellige opskrifter til rachlette her

Held og lykke med din rachlette
Venlig hilsen
Jytte




2005-06-03
Spørgsmål fra   :  Lone og Matilda
Spørgsmål   :  madeira cake
I opskriften indgår bl.a   :  Mangler
Bemærkninger   :  
Engelsk kage brugt til at lave fødselsdags kage med. Læser om den, men kan ikke finde selve opskriften noget sted. KH Lone og Matilda

Svar til Lone og Matilda   :  
Hej Lone og Matilda

Jeg har fået oversat en opskrift som jeg håber er den som i leder efter og som jeg vil sende til jer her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-02
Spørgsmål fra   :  Pia Royberg
Spørgsmål   :  Stegt griseskank
I opskriften indgår bl.a   :  bl.a øl
Bemærkninger   :  
Først koges griseskanken og derefter i ovnen

Svar til Pia Royberg   :  
Hej Pia

Jeg har desværre ikke kunnet finde den helt eksakte opskrift til dig, men jeg har et par opskrifter her som jeg mener, kommer meget tæt på, så måske du kan bruge en af disse?

Se opskrifterne her
Jeg har dog en opskrift som først koges og derefter kommer en tur i ovnen som du beskriver, så måske du selv kan komme frem til det helt rigtige ved at kombinere de to opskrifter.

Se kogt/stegt svineskank her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-01
Spørgsmål fra   :  Katja Nielsen
Spørgsmål   :  Daimkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
man laver en chokoladekage hvor der bl.indgår vanilie i og bagefter laver man en glassur af flormelis smeltet smør og kaffe og pynter kagen med knust daim jeg har desvære smidt min opskrift væk og kan kun huske dette håber du kan hjælpe da kagen er et kæmpe hit hos mine børn

Svar til Katja Nielsen   :  
Hej Katja

Der findes en del forskellige opskrifter på daimkage på kogebogen, og jeg vil gøre det at jeg sender dig linket til dem, så har du mulighed for at vælge den der kommer tættest på din gamle opskrift, eller måske tage lidt fra nogle forskellige opskrifter så det kommer til at passe.

Se daimkageopskrift'er her

Med venlig hilsen
Per




2005-06-01
Spørgsmål fra   :  Aage Willumsen
Spørgsmål   :  Sprængt gåsebryst
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har føselsdag grundlovsdagen 5 juni 05,og vil gerne servere sprængt gåsebryst som jeg har i fryseren. på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Aage Willumsen   :  
Hej Aage

Ja jeg nåede det jo desværre ikke inden Grundlovsdag, men jeg vil alligevel sende dig opskriften på sprængt gåsebryst, som jeg håber du måske kan bruge en anden dag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2005

Se spørgsmålene for februar 2005

Se spørgsmålene for marts 2005

Se spørgsmålene for april 2005

Se spørgsmålene for maj 2005

Se spørgsmålene for juni 2005

Se spørgsmålene for juli 2005

Se spørgsmålene for august 2005

Se spørgsmålene for september 2005

Se spørgsmålene for oktober 2005

Se spørgsmålene for november 2005

Se spørgsmålene for december 2005