Spørgsmål efter opskrift

2004-08-31
Spørgsmål fra   :  fatima
Spørgsmål   :  hvor mange tsk. KUZU svarer 1 husblas til???
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej igen,jeg er muslim og kan desværre ikke bruge husblas i mine opskrifter, derfor har jeg fra en helsekost forretning spurgt efter noget der giver samme effekt men bare er vegatabilsk og ikke animalsk. Jeg har fået det der hedder KUZU og er udvundet af tang??? jeg har ik brugt det endnu da jeg ik er særlig sikker på hvordan og hvor meget jeg skal bruge???der står at jævning er 1 tsk.KUZU til 1 kop væske. Det jeg ikke forstår er i mine opskrifter står der feks. 8 husblas i en given opskrift men altså hvor mange tsk. KUZU svarer 1 husblas til??? er KUZU ligeså godt som agar agar som jeg ik kunne finde i helsekostforretning???hvad er forskellen ml. KUZU og agar agar???hjælp mig PLEASE.

Svar til fatima   :  
Hej Fatima

Jeg må jo erkende at jeg ikke har hørt om kuzu før, og efter hvad jeg har kunnet læse mig til så minder det om maizenamel, men vil selvfølgelig ikke påstå at det ikke kan bruges i stedet for husblas, når jeg ikke ved mere om det.

Jeg har desværre heller ikke kunnet finde en formel for hvor meget husblas svare til i forhold til kuzu.


Derimod kan jeg fortælle dig at netbutikken Shop Asia sælger Agar Agar, så det skulle du have mulighed for at skaffe.



Med venlig hilsen
Per




2004-08-31
Spørgsmål fra   :  anni
Spørgsmål   :  Hvad er: mornaysauce?
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad er: mornaysauce?
Bemærkninger   :  
Det kan man ikke få i Østrig, men er det en art ostesauce, som man selv kan lave?

Svar til anni   :  
Hej Anni

Mornaysauce er en lys ostesauce som tit bruges til lasagne.

Du kan godt lave saucen selv, og jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-29
Spørgsmål fra   :  jytte
Spørgsmål   :  rødbeder bøffer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jytte   :  
Hej Jytte

Jeg har en opskrift på rødbedebøffer her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-28
Spørgsmål fra   :  Lis Gomes
Spørgsmål   :  Chicken a`` la Kiev
I opskriften indgår bl.a   :  Kyllinge lår stykke?
Bemærkninger   :  
Så vidt jeg kan huske var kylling kødet fyldt op med smør og rullet i rasp og "deep fried" (= "fritur stegt. Når man så skar i kødet løb det smeltede smør ud. Der var et stykke ben i den ene ende.

Svar til Lis Gomes   :  
Hej Lis

Jeg har gravet denne opskrift frem fra gemmerne, så håber jeg bare det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-28
Spørgsmål fra   :  Lis Gomes
Spørgsmål   :  tilberedning af hel gåselever
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Gåseleveren er p.t. frosset. Jeg har i sinde at stege den i skiver, hvordan gør jeg det? Og hvilke grøntsager anbefales til? Der kommer meget fedt fra gåseleveren når man steger den, hvad gør man med fedtet?

Svar til Lis Gomes   :  
Hej Lis

Jeg har desværre ingen erfaringer med gåselever, så dette spørgsmål kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Beklager meget
Per




2004-08-28
Spørgsmål fra   :  Lis Gomes
Spørgsmål   :  kalveleverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  Kalvelever (ca. 1 kilo)
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Gomes   :  
Hej Lis

Jeg har en enkelt opskrift på kalveleverpostej, som jeg så håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-26
Spørgsmål fra   :  Rikke Hansen
Spørgsmål   :  kage uden sødemidel og kun speltmel
I opskriften indgår bl.a   :  Der må ikke være noget form for søde midel i kagen og kun spelt mel da drengen ikke kan tåle nogle af delene men er glad for kage håber på hjælp
Bemærkninger   :  


Svar til Rikke Hansen   :  
Hej Rikke

Jeg syntes ikke rigtigt jeg har noget godt bud på sådan en kage.

De nærmeste jeg kan komme på er kategorien for glutenfrie opskrifter, men mange af dem indeholder jo bare sukker.

Men når du skriver sødemidler, så har jeg lidt svært ved at se om det også gælder sukkererstatninger, for det ville jo være muligt at skifte sukkeret i opskrifterne ud med sukkererstatning.

Se glutenfrie opskrifter her

Opskrifterne på kager er et stykke nede på siden.

Med venlig hilsen
Per




2004-08-26
Spørgsmål fra   :  Diana Asbæk
Spørgsmål   :  civaptiti
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Diana Asbæk   :  
Hej Dina

Jeg har ingen opskrift ved dette navn, men der er en opskrift der heder Cevapcici, og som jeg tror måske er det du søger ??

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-26
Spørgsmål fra   :  peter jede
Spørgsmål   :  torske filer
I opskriften indgår bl.a   :  torske filer
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne have en opskrift hvor der er muligt at lave en mild diong sennep sovs til, der kan bruges hvad man har af grønsager eller alle gode forslag er velkomne.

Svar til peter jede   :  
Hej Peter

Jeg har en del opskrifter på torskefileter her som jeg håber du har lyst til at kigge i.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-26
Spørgsmål fra   :  Hanne Poulsen
Spørgsmål   :  paradisæblegelé
I opskriften indgår bl.a   :  Paradisæbler
Bemærkninger   :  
Har tidligere (for mindst 20 år siden)kogt æblerne i saftkoger - og fået meget fin gelé ud af det. Kan ikke finde opskrift, der angiver sukkermængde til æblemængde (ikke i liter saft)? Kogetid i saftkogeren? Der var et opskriftshæfte til saftkogeren. Jeg mener, saften var klar til at komme på glas - direkte fra saftkogeren. Saftkogeren og opskriftshæftet er for længst borte - men nu har jeg en ny saftkoger, men vejledning med hensyn til sukker, tid osv. Saftkogeren hed tutti-frutti.

Svar til Hanne Poulsen   :  
Hej Hanne

Opskriften specielt til saftkogeren kan jeg desværre ikke finde til dig, men jeg har en opskrift her som du måske kan bruge i stedet ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-25
Spørgsmål fra   :  Klaus Banke
Spørgsmål   :  Grillstegt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad og bacon
Bemærkninger   :  
Jeg kunne tænke mig at stege en hel oksemørbrad svøbt i bacon i en kuglegrill. Har I nogen opskrift/forslag til det

Svar til Klaus Banke   :  
Hej Klaus

Der er desværre ikke så mange opskrifter med hele stege tilberedt i koglegrill på kogebogen, og ingen der helt passer på dit ønske.

Men jeg vil sende dig linket til kuglegrillen, så kan det jo være du kan hente inspiration fra nogle af de opskrifter der er trods alt.

Se opskrifter til kuglegrill her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-25
Spørgsmål fra   :  Helle Hejlsvig
Spørgsmål   :  Squashkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Hejlsvig   :  
Hej Helle

Jeg har en del forskellige opskrifter på squashkager som jeg her vil sende til dig, men resultatet viser ikke opskrifterne på tærter så hvis du ønsker at se disse (3 stk) så skriv squash tærte i søgefeltet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-23
Spørgsmål fra   :  Marianne Andersen
Spørgsmål   :  En eller anden slags bolle der bages i muffinsforme
I opskriften indgår bl.a   :  En eller anden slags bolle der bages i muffinsforme
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Andersen   :  
Hej Marianne

Jeg har desværre ikke nogen opskrifter på boller specielt til muffinsforme, men jeg vil da mene at du kan bage de fleste boller i en form.

Med venlig hilsen
Per




2004-08-22
Spørgsmål fra   :  Birgitte Laursen Brændgaard
Spørgsmål   :  chilimarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte Laursen Brændgaard   :  
Hej Birgitte

Du skriver ikke hvad marmeladen ellers skal bestå af, men jeg går ud fra at det ikke skal være ren chili, så jeg har fundet nogle forskellige opskrifter frem til dig her som jeg håber svare til dit ønske.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-22
Spørgsmål fra   :  Tina Carlson Hansen
Spørgsmål   :  Mangokoldskål
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  


Svar til Tina Carlson Hansen   :  
Hej Tina

Lige netop mangokoldskål har jeg ikke nogen opskrift på, men jeg har en del andre opskrifter som du måske kunne bruge som inspiration til en mangokoldskål.

Se koldskålopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-21
Spørgsmål fra   :  Inger Juhler
Spørgsmål   :  Fennikel cruditè med safran fløde
I opskriften indgår bl.a   :  Det var en meget lækker gul sovs, som jeg fik serveret til rimet laks, jeg ved heller ikke hvad "rimet" er.
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Juhler   :  
Hej Inger

Jeg er heller ikke helt sikker på hvad rimet laks er, men jeg har en opskrift her som du kan prøve.

Rimet laks

Saucen dertil har jeg et bud på her, blot med fennikelstykker i stedet for asparges.

Safransauce

Med venlig hilsen
Per




2004-08-20
Spørgsmål fra   :  annette nielsen
Spørgsmål   :  tørring af chili
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annette nielsen   :  
Hej Annette

Jeg har ikke en egentlig beskrivelse af processen for tørring af chili, men på voms madleksikon kan du finde en god beskrivelse af tørring som jeg mener du kan gå ud fra.

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-20
Spørgsmål fra   :  Birgit Hansen
Spørgsmål   :  glutenfri kage uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
trænger et forslag til en kage (gerne en formkage)uden æg eller glutenholdig mel.

Svar til Birgit Hansen   :  
Hej Birgit

Jeg har under allergi en kategori for glutenfrie opskrifter, men desværre er der æg i alle opskrifterne her.

Men hvis du har mod på at eksperimentere med æggeerstatning kan det være du alligevel kan bruge opskrifterne uden gluten.

Se glutenfrie opskrifter her

Jeg har så et par opskrifter på æggeerstatning her.

Sagomasse (Æg erstatninger)

Hørfrøskum - Hørfrøslim (Æggehvide erstatning)

Med venlig hilsen
Per




2004-08-20
Spørgsmål fra   :  Debba
Spørgsmål   :  Bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hejsa, jeg er "kommet til" at købe en bagemaskine (det sidste fjols er jo som bekendt ikke født endnu)... Du skulle vel ikke have nogle opskrifter til det vidunder? Mange hilsner, og tak for en helt forrygende god side som jeg bruger flittigt. Debba

Svar til Debba   :  
Hej Dbba

Jeg må beklage at jeg intet kender til bagemaskiner.

Beklager meget
Per




2004-08-19
Spørgsmål fra   :  Søren
Spørgsmål   :  Persillesovs
I opskriften indgår bl.a   :  persille ??????
Bemærkninger   :  


Svar til Søren   :  
Hej Søren.

Du får da lige lidt opskrifter her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-18
Spørgsmål fra   :  Susanne Pedersen
Spørgsmål   :  svensk pølseret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Pedersen   :  
Hej Susanne

Jeg har flere opskrifter på svensk pølseret som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-18
Spørgsmål fra   :  Lene Dahlmann
Spørgsmål   :  fiskefad med mulde
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt en mulde - (har aldrig smagt denne fisk før) og vil gerne have en opskrift ????
Bemærkninger   :  


Svar til Lene Dahlmann   :  
Hej Lene

Jeg har nogle enkelte opskrifter med denne fisk som du kan prøve at kigge i og se om der er nogen der passer dig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-17
Spørgsmål fra   :  ole hansen
Spørgsmål   :  halàszlè
I opskriften indgår bl.a   :  fiskesuppe med paprika
Bemærkninger   :  


Svar til ole hansen   :  
Hej Ole

Jeg har fundet en opskrift på suppen på engelsk som jeg så har oversat efter bedste evne, og som jeg så håber du kan bruge.

Se opskriften på halàszlè her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-16
Spørgsmål fra   :  Erik Andersen
Spørgsmål   :  krydderkage med mayonase
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Andersen   :  
Hej Erik

Der er flere opskrifter på krydderkage her på kogebogen, men desværre ingen med mayonnaise.

Jeg sender dig opskrifterne på krydderkage, da det jo kunne være du kunne bruge en af disse i stedet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-16
Spørgsmål fra   :  Ole Stanley
Spørgsmål   :  Marmelade af bær fra Havtorn. Det skal være en original, gammel opskrift.
I opskriften indgår bl.a   :  Marmelade af bær fra Havtorn. Det skal være en original, gammel opskrift.
Bemærkninger   :  
De er ved at modne nu, er orange og vokser på en to-tre meter høj busk, med grålige blade og store torne. Blev meget brugt i "gamle dage". Men selv i Tørsleffs grønne syltebog, står den ikke i.

Svar til Ole Stanley   :  
Hej Ole

Jeg kender ikke meget til havtorn, men det lykkedes mig at finde nogle svenske opskrifter som jeg har oversat efter bedste evne.

At dømme efter opskrifterne er det et ret specielt bær, men utrolig rig på c vitamin og andre gode sager.

De skulle være nemmest at høste bærrene ved at klippe små stykker af planten (med bær) af og lægge dem i fryseren, hvorefter bærrene nemt skulle kunne pilles af.

Det anbefales at bruge handsker.

Se opskrifter med havtorn her

Havtorn kaldes også for:
Havtidse, Havtorn,Havtidse, Klintepil, Klittorn, Sandtidse, Sandtidsel, Sandtorn.

På engelsk heder den Sea Buckthorn

På tysk Gemeiner Sanddorn / Seedorn / Stranddorn

På norsk Tindved

Med venlig hilsen
Per




2004-08-15
Spørgsmål fra   :  Ditte Jacobsen
Spørgsmål   :  billig, nem en, med skaldyr
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal snarligt have barnedåb men mangler en lækker men ikke for tung opskrift til (muslinge) tateleter noget fyld som jeg kan lave dagen før. Som måske blot skal opvarmes ...kan i hjælpe mig...med hurtigt svar...???
Bemærkninger   :  
Den skal helst værer en billig, nem en, med skaldyr og med gode krydderier samt smage som en drøm og ligne en 1/2 million.

Svar til Ditte Jacobsen   :  
Hej Ditte

Jeg har en hel del opskrifter på tarteletter med forskelligt fyld, heraf nogle stykker med muslingetarteletter.

Jeg sender dig alle opskrifterne her så kan du selv vælge den du syntes bedst om.

Se tarteletopskrifter her

Jeg vil dog mene at du IKKE kan lave det dagen før da skaldyr har nemt ved at blive fordærvet.

Med venlig hilsen
Per




2004-08-15
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  paprikagryde
I opskriften indgår bl.a   :  jeg efterlyser hvordan den laves, jeg ved oksekød og paprika kryderri
Bemærkninger   :  


Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Jeg har lidt forskellige opskrifter på paprikagryde som jeg vil sende dig, så har du lidt at vælge imellem.

Se opskrifterne på paprikagryde her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-13
Spørgsmål fra   :  Fatima
Spørgsmål   :  chilisovs
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mener det der er det røde chilipulver(ligner pallietter) olie måske flåedetomat??? salt???
Bemærkninger   :  
I schawarma house på strøget i KBH finder man det lækreste chili(sovs) man spiser til schawarma man hvordan laver man det, da jeg godt kunne tænke mig at lave det selv også.kærligst

Svar til Fatima   :  
Hej Fatima

Jeg kan jo ikke love dig den helt samme opskrift, men der er flere opskrifter på chilisauce her i kogebogen som jeg vil sende til dig, så kan du selv vælge, eller måske prøve flere af dem for at finde den helt rigtige ??

Chilisauce

Med venlig hilsen
Per




2004-08-13
Spørgsmål fra   :  mille girt
Spørgsmål   :  tomatsauce
I opskriften indgår bl.a   :  friske tomater fra mit drivhus, frisk cili og grønne pebber, lidt rodselleri, hvidløg. osv.
Bemærkninger   :  
jeg leder efter en god opskrift, opskrifter på de friske ting fra drivhuset. tomater har jeg mange af. noget som kan holde sig vinteren igennem

Svar til mille girt   :  
Hej Mille

En sauce der kan holde hele vinteren har jeg nu ikke, men jeg har nogle opskrifter på tomatketchup og -pure som burde kunne holde, specielt hvis du putter lidt atamon i.

Hjemmelavet tomatketchup og -pure

Chilierne kan du så eventuelt sylte.

Syltning af chili

Med venlig hilsen
Per




2004-08-13
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Søger en kage som hedder Hermand
I opskriften indgår bl.a   :  Der skal blandes en del i kagen over en nogle dage eller over en hel uge.
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Da der ikke er skrevet nogen mailadresse til dette spørgsmål kan jeg desværre ikke sende svaret til dig, men du kan jo læse det her.

FruB har skrevet og fortalt at kagen heder Herman - Amish friendship cake.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-12
Spørgsmål fra   :  Helle Auken Rasmussen
Spørgsmål   :  Grillet auberginer i lage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Auken Rasmussen   :  
Hej Helle

Jeg har desværre ingen opskrift på Grillet auberginer i lage.

Beklager meget.
Per




2004-08-12
Spørgsmål fra   :  Charlotte Gillesberg
Spørgsmål   :  Mælkebøttehonning
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg fik på et tidspunkt en dejlig honning af nogle venner - det viste sig at være mælkebøttehonning....har I nogen som helst idé om, hvordan det er lavet? - Jeg ved, de har fremstillet det af mælkebøttehoveder, men hvad mere, og hvordan gør man?
Bemærkninger   :  
På forhånd tak for hjælpen - endnu engang *s*!

Svar til Charlotte Gillesberg   :  
Hej Charlotte

Jeg vil tro at der er tale om bihonning der er samlet hovedsaligt på mælkebøtter.
Lidt som lynghonning.

Det er noget med at der i en vis radius fra bistadet hovedsalig er en bestemt type blomster, lyng, rasp eller som du skriver mælkebøtte.

Mælkebøttehonnig har jeg dog ikke hørt om før.

Men jeg har nu altså en opskrift på mælkebøttesyltetøj som vist nok skulle smage lidt som mælkebøttehonning, og som du måske kunne prøve ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-11
Spørgsmål fra   :  Pia Asvig Iversen
Spørgsmål   :  mad man spiste omkring 1980
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg savner opskrifter på mad man spiste omkring 1980. Gerne mad til festlige lejligheder
Bemærkninger   :  


Svar til Pia Asvig Iversen   :  
Hej Pia

Jeg har desværre ikke noget eksakt bud på retter fra 1980.

De fleste retter er jo svære at sætte et årstal på.

Beklager meget
Per




2004-08-11
Spørgsmål fra   :  harriet
Spørgsmål   :  spiselige tragantmasse
I opskriften indgår bl.a   :  består af flormelis, flydende glykose og en eller to ting mere.
Bemærkninger   :  
kan bruges istedet for marcipanomslag til bryllupskage. er ligeså nem at rulle ud og modellere med.

Svar til harriet   :  
Hej Harriet

Det lyder som det der heder sugarpaste så det vil jeg sende dig et par opskrifter på.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-11
Spørgsmål fra   :  ukendt
Spørgsmål   :  hvidkålskuren
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej kan I skaffe mig hvidkålskuren og er det noget der virker eller er det noget skidt ?

Svar til ukendt   :  
Hejsa

Jeg er desværre ikke i besiddelse af hvidkålskuren, og kender desværre ikke noget til denne kur.

Med venlig hilsen
Per




2004-08-11
Spørgsmål fra   :  Vinnie Birch
Spørgsmål   :  Masala Dosa
I opskriften indgår bl.a   :  Rispandekage med karryfyld
Bemærkninger   :  


Svar til Vinnie Birch   :  
Hej Vinnie

Jeg har fået oversat en opskrift fra engelsk som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-10
Spørgsmål fra   :  Karine
Spørgsmål   :  Brød uden gær
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på grovbrød, rugbrød, grovboller m.m. UDEN GÆR
Bemærkninger   :  


Svar til Karine   :  
Hej Karine

Jeg har nogle forskellige opskrifter på både brød og boller som jeg vil mene du kan få glæde af.

Jeg sender her den samlede oversigt over brød boller og kiks, og så kan du der vælge brød eller boller uden gær.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-10
Spørgsmål fra   :  katrine jensen
Spørgsmål   :  ice tee
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til katrine jensen   :  
Hej Katrine

Jeg har fundet nogle opskrifter frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-09
Spørgsmål fra   :  hans mikkelsen
Spørgsmål   :  mad til lakto vegetar
I opskriften indgår bl.a   :  ingen særlige, dog helst sæsonaktuelle råvarer
Bemærkninger   :  
jeg er kokkeelev og skal lave en 5 retters menu til en lakto-vegetar jeg har trukket som opgave, sæsonvarer er at foretrække, måske kan i hjælpe mig..? hilsen Hans

Svar til hans mikkelsen   :  
Hej Hans

Så har jeg fået sorteret opskrifterne således at dem der er tilbage nu burde kunne bruges af lactovegetarer. Der er lige godt 4.000 opskrifter at vælge imellem.

Jeg er ikke god til at sammensætte menuer, men håber at det er nemmere at finde nogle brugbare opskrifter på denne måde.

Se lactovegetar opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-09
Spørgsmål fra   :  mia larsen
Spørgsmål   :  monte carlosalat
I opskriften indgår bl.a   :  ris, rejer,mandler
Bemærkninger   :  


Svar til mia larsen   :  
Hej Mia

Jeg kan desværre ikke finde nogen salat der indeholder de ingredienser du nævner.

Beklager meget
Per




2004-08-06
Spørgsmål fra   :  E. Nielsen
Spørgsmål   :  lakseforret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på en forret med kold Laks og evt.med Hummerhaler.

Svar til E. Nielsen   :  
Hej Erling

Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du syntes om.

Fiskecocktail

Lakseroser

Med venlig hilsen
Per




2004-08-04
Spørgsmål fra   :  ulla jørgensen
Spørgsmål   :  figensauce
I opskriften indgår bl.a   :  Til stegt andebryst fik jeg i Frankrig en figensauce. Den virkede cremet og havde lidt rødlig farve. Den smagte mildt, men alligevel lidt stærk. Jeg har svært ved at definere den yderligere. Måske kan I hjælpe.
Bemærkninger   :  


Svar til ulla jørgensen   :  
Hej Ulla

Jeg har kun kunnet skaffe en enkelt opskrift på figensauce, og den er faktisk brugt som en dessertsauce så jeg ved ikke helt om den kan bruges, men du kunne jo prøve.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-03
Spørgsmål fra   :  Anette Nielsen
Spørgsmål   :  helstegt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  oksemørbrad røget/lufttørret skinke
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskriften (eller stegetiden i ovn) på en oksemørbrad som omvikles med lufttørret skinke/ røget skinke og derefter steger i ovn. På denne måde kan den jo ikke først brunes i gryde. Opskriften er muligvis fra Jamie Olivier?

Svar til Anette Nielsen   :  
Hej Anette

Jeg kan ikke finde den eksagte opskrift, men jeg har en opskrift på ovnstegt oksemørbrad hvor jeg mener du kan hente temperature og stegetider fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-03
Spørgsmål fra   :  Eva
Spørgsmål   :  Pastasalat
I opskriften indgår bl.a   :  Pastasalat til 30 personer med kylling, bacon og kan jeg hertil også bruge pinjekerner? Hvilken pesto eller dressing kan jeg lave? Ligeledes en pastasalat til 30 personer med røget laks og forårsløg samt? Også her hvilken pesto eller dressing kan jeg lave. Skal serveres kold, - hvor meget før servering kan jeg lave salaterne
Bemærkninger   :  


Svar til Eva   :  
Hej Eva

Jeg forstår sådan set godt dit spørgsmål, men jeg har svært ved at se hvad det er for opskrifter du henviser til, om det er opskrifter her på siden eller om det er dine egne hjemme ???

Med venlig hilsen
Per




2004-08-03
Spørgsmål fra   :  Dorte Bøttcher
Spørgsmål   :  Brunch
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil bare gerne have en idé til brunch. Jeg har svært ved at sætte tingene sammen så det bliver lækkert. Vi er ca. 20 til brunchen (fødselsdagsbrunch) hjælp-hjælp-hjælp. Håber I har nogle gode ideer.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Bøttcher   :  
Hej Dorte

Der er en del brunchopskrifter her på kogebogen som jeg vil sende dig og håber du syntes om.

Brunchopskrifter

Med venlig hilsen
Per




2004-08-02
Spørgsmål fra   :  ukendt
Spørgsmål   :  hvad kan man af erstate vin med i opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ville spørger hvad kan man af erstate vin med? for på mange opskrifter står der at man skal brug et eller andet vin men jeg er muslim derfor ville jeg spørger hvad jeg kan erstate det med,
Bemærkninger   :  


Svar til ukendt   :  
Hej Ukendte

Det bliver jo aldrig helt det samme når man skifter en ingrediens ud, men det kan da selvfølgelig lade sig gøre.

Alt efter opskriften mener jeg du kan skifte vinen ud med bouillon eller vand, og så måske smage retten til med lidt ekstra krydderier.

Med venlig hilsen
Per




2004-08-02
Spørgsmål fra   :  henrik carlsen
Spørgsmål   :  lette retter der er til at spise stående og som kan laves dagen før
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg og min forlovede skal giftes næste sommer og har besluttet at holde en reception i stedet for en uoverskuelig og dyr fest. Derfor mangler vi forslag til lette retter der er til at spise stående og som kan laves dagen før selve festen.

Svar til henrik carlsen   :  
Hej Henrik

Jeg har nogle opskrifter som jeg har valgt at lægge ind under buffet og som jeg vil mene at i kan hente en del inspiration fra.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-02
Spørgsmål fra   :  Yvonne Bjørling
Spørgsmål   :  Tapasruller
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået nogle vidunderlige Tapas ruller i Spanien - de er på størrelse med en lille tommelfinger. Måske er der noget ost, kartoffel el. fisk der er paneret i rasp - og stegt i friture - de er ikke stærke. Hvad kan det være - og findes der en oskrift Med venlig hilsen Yvonne
Bemærkninger   :  


Svar til Yvonne Bjørling   :  
Hej Yvonne

Jeg kender desværre ikke til opskriften, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-08-01
Spørgsmål fra   :  Trine
Spørgsmål   :  Pindemadder eller lignende let, evt også en opskrift på en punch med lav alcohol procent
I opskriften indgår bl.a   :  frugt og lignende som ikke ligger for tungt i maven
Bemærkninger   :  
Da jeg skal have fødselsdags gæster til aftenskaffe (i min lille lejlighed uden mulighed for udendøres grill) her i august månede søger jeg et nemt alternativ til boller og lagkage da jeg ikke rigtig synes det hører sig til om sommeren. håber i kan hjælpe

Svar til Trine   :  
Hej Trine

Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-01
Spørgsmål fra   :  Lene K
Spørgsmål   :  Svensk makronroulade
I opskriften indgår bl.a   :  Nødder, sukker osv. Flødeskum og mandarinbåde fra dåse
Bemærkninger   :  
I Sverige har jeg et par steder (et spisested og et konditori) fået en sprød roulade af noget nødde-makron-agtigt noget med et fyld af flødeskum. Vildt godt, men jeg ved ikke hvad den hedder så jeg har ikke kunnet finde en opskrift nogen steder. Kan du hjælpe?

Svar til Lene K   :  
Hej Lene

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener lyder lidt som det du beskriver.

Se opskriften her

Er det ikke denne opskrift så kunne du prøve at kigge i de øvrige opskrifter på roulader der findes på kogebogen.

Se rouladeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-08-01
Spørgsmål fra   :  susanne Kaagh-Larsen
Spørgsmål   :  orange/gulerodsmuffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Disse muffins kan man købe hos bageren i føtex. De er helt fantastisk luftige og indeholder både revet gulerod samt appelsin.

Svar til susanne Kaagh-Larsen   :  
Hej Susanne

Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men jeg har to forskellige opskrifter på gulerodsmuffins her, som du måske kan bruge som udgangspunkt, og så selv prøve dig frem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004