Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild

Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kuller

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild, billede 4 Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild, billede 1 Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild, billede 2 Skindstegt kullerfilet med varm kartoffelsalat med dild, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kullerfilet med skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Begynd med at koge kartofler eller brug evt. kartofler fra dagen før.

Krydder kullerfileterne med salt og lidt peber (eller andre krydderurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

Varm kartoffelsalat med dild:
De kogte kartofler skæres i skiver.
Løg og dild hakkes fint. Varm lidt olie i en gryde ved svag varme. Tilsæt kartofler og løg og vend det i olien i ca. 1-2 min. Tilsæt fløden og lad retten koge ind til fløden får en cremet konsistens. Smag til med hvidløg, salt og peber og tilsæt til sidst det hakket dild.

Kullerfilet:
Skindsiden ridses med en skarp kniv. Man undgår af fileten buer på midten under stegning og man opnår derfor en mere sprød skindside. Steges i olie på en varm pande i ca. 2 min. Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.

Servér retten med en grøn salat og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 62755 gange,
og udskrevet 878 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8052 (1917 kcal)
KJ pr. Pers. 2684 (639 kcal)
Vægt ialt 1506 gram
Vægt pr. Pers. 502 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Især kartoffelsalaten er god