| 
							
						
      					| 500 | 
      					gram | 
      					Svinekød, hakket ca. 10 % fedt500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
     						 | 
    						 
								
      					| 1.5 | 
      					tsk. | 
      					      									
      									Salt1.5 tsk. Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 0.5 | 
      					tsk. | 
      					      									
      									Peber0.5 tsk. Peber             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 8 gram  
1 dl. 55 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					 | 
      					      									
      									Løg, pillet vægt1  Løg, pillet vægt             						1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					 | 
      					      									
      									Æg M/L, hele1  Æg M/L, hele             						1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1.5 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Letmælk1.5 dl. Letmælk             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Hvedemel1 dl. Hvedemel             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 9 gram  
1 dl. 60 gram  
 
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 25 | 
      					gram | 
      					      									
      									Smør25 gram Smør             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 14 gram  
1 dl. 90 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					 | 
      					      									
      									Blomkål, rå1  Blomkål, rå             						1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 15 | 
      					gram | 
      					      									
      									Smør15 gram Smør             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 14 gram  
1 dl. 90 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 2 | 
      					spsk. | 
      					      									
      									Hvedemel2 spsk. Hvedemel             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 9 gram  
1 dl. 60 gram  
 
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 5 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Svinebouillon5 dl. Svinebouillon             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Muskatnød, stødt  Muskatnød, stødt             						1 tsk. 2.5 gram  
1 spsk. 7.5 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Salt  Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Peber  Peber             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 8 gram  
1 dl. 55 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					bdt. | 
      					      									
      									Persille, frisk1 bdt. Persille, frisk             						Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					Tilbehør 
     						 | 
    						 
								
      					| 1000 | 
      					gram | 
      					      									
      									Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt             						1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								 
 |  | 
 Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.  
 
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter. Rør melet i og spæd med bouillon eller vand. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt. Smag til med muskat, salt og peber. Drys hakket persille på ved servering.  
 
Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller. Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
 
  
 
 |