Frikadeller med stuvet blomkål

Frikadeller med stuvet blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Frikadeller med stuvet blomkål, billede 4 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 1 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 2 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.

Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter. Rør melet i og spæd med bouillon eller vand. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt. Smag til med muskat, salt og peber. Drys hakket persille på ved servering.

Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller. Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Frikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 128559 gange,
og udskrevet 7311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11250 (2678 kcal)
KJ pr. Pers. 2812 (669 kcal)
Vægt ialt 3095 gram
Vægt pr. Pers. 773 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 363 KJ (86 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-24 14:59:48
God måde at lave stuvet blomkål på. Dejlig sprøde blomkål. Vil bruge opskriften på blomkålen herefter.