Fransk nakkefilet

Fransk nakkefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksenakkefilet

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.nakkefilet
1 løg
3 gulerødder
2 storekartofler
200 g.miniløg
20 g.smør/margarine
1 l.sødmælk
1 krydderbuket af persille
1 fedhvidløg
 timian
 laurbærblad
Opskrift:
Pil løget, skræl gulerødder og kartofler. Skær det hele i mindre stykker.

Pil miniløgene og svits dem hele i fedtstoffet i en gryde. Tag dem op.

Brun nakkefileten på alle sider og hæld den kogende mælk ved. Tilsæt de udskårne grøntsager, krydderbuket, hvidløg, salt og peber. Bring blandingen i kog, dæmp varmen og lad retten simre 1-1 1/4. Skum et par gange.

Vend kødet efter ca. 30 min. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer. Viser det 65.°C, er stegen færdig. Dæk den let til og lad den hvile ca. 20 min., før den skæres for.

Fjern krydderbuketten, kog suppen ind uden låg i 5-10 min.

Tag grøntsagerne op af suppen og blend eller purer dem med noget at suppen, til saucen har en cremet konsistens.

Tilsæt de svitsede miniløg til saucen og kog den igennem i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere suppe og smag saucen til.

Serveres med Dampet broccoli og gulerødder samt kartofler eller brød.





karakterer:
Opskriften er vist 24984 gange,
og udskrevet 516 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
smager udmærket men n ret kedelig ret

  -   2005-01-01 01:01:01
Kødet er bare så det smelter på tungen, og den sovs... den smager virkelig godt og er ikke fed.