Lammemoussaka

Lammemoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Lammemoussaka, billede 4 Lammemoussaka, billede 1 Lammemoussaka, billede 2 Lammemoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
3 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
8 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 store Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
750 gram Lammekød, hakket
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Til fadet
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Courgetter og auberginer vaskes, tørres godt og skæres i 1 cm. tykke skiver på langs. Kom olien på en stor stegepande og steg courgette- og aubergineskiver lysebrune på begge sider. Læg dem til afdrypning på køkkenpapir og drys dem let med salt.

Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Persillen skylles og hakkes groft.

Lad smørret blive lysebrunt på stegepanden og brun løg, hvidløg og det hakkede kød godt for kraftig varme. Rør tomater og persille i og krydr med salt og peber, hvorefter der lægges låg over panden, og blandingen simrer for svag varme i 20 minutter.

Et ovnfast fad smøres og drysses med rasp. Læg et lag stegte auberginerskiver i bunden af fadet, herover halvdelen af kødblandingen, så courgetteskiver og derefter resten af kødblandingen og resten af grøntsagerne lagvis.

Pisk fløden godt sammen med æggene, rør den revne ost i og smag til med salt og peber Hæld denne blanding over gratinen og stil den i en 200-225 grader C. alm. ovn på midterste ribbe i ca 45 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 35756 gange,
og udskrevet 1137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19236 (4580 kcal)
KJ pr. Pers. 3206 (763 kcal)
Vægt ialt 3542 gram
Vægt pr. Pers. 590 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 543 KJ (129 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
en meget lækker opskrift på græsk moussaka kan varmt anbefales