Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler

Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalkun - Hakket kalkunkød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 4 Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 1 Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 2 Kalkunfrikadeller med tzatziki og krydderkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
40 gram Feta. 40+
4 kviste Timian, frisk
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
20 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Kalkunkød. hakket
0.8 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tzatziki:
4 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Krydderkartofler:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. græsk krydderiblanding
   
Opskrift:
Hak feta med timian, hvidløg, soltørrede tomater og løg.

Ingredienserne røres godt sammen, tilsættes æg og mælk, salt og peber og formes som frikadeller og steges på panden.

Salaten tilberedes ved at agurk deles og befris for kerner, skæres i tern og blandes med hvidløg og ymer eller A38.

Krydderkartofler:
Kartoflerne skrælles og deles i kvarte, lægges i en skål og de øvrige ingredienser drysses over, og det hele rystes godt sammen. Hældes i en bradepande beklædt med bagepapir og bager 45-60 minutter ved 200 grader C alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 77503 gange,
og udskrevet 7972 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15619 (3719 kcal)
KJ pr. Pers. 3904 (929 kcal)
Vægt ialt 2933 gram
Vægt pr. Pers. 733 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 532 KJ (126 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-30 20:46:34
Til Johnny: (Ingredienserne røres godt sammen) og hakket kalkun er en af disse ingredienser

  -   2021-07-25 14:44:00
Køb et kalkunbryst .så vej det antal gram af og hak det selv. Resten kan blive tern, skiver til andet. Det gør jeg med kylling, så ved man også det er den rene vare man får

  -   2020-06-25 08:06:11
Mangler der ikke kalkun i vejledning

  -   2011-06-16 15:59:19
jeg kunne ik få kalkunfars, så prøvede med kyllingfars. Det var rigtigt godt også.

  -   2010-11-27 17:46:31
Kæresten var fuldstændig vild med frikadellerne - han spiste 12 stk:D Kan varmt anbefales!

  -   2010-03-29 18:29:23
Rigtig dejlige frikadeller :-) God frisk smag. Passer perfekt med kartofler og tzatziki.