Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fastelavnsboller med cacaoglasur

Antal:
stk. 18 stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Indsendt :

Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 4 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 1 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 2 Fastelavnsboller med cacaoglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Glasur: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
    1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram


Opskrift:

Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.

Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.

Kagecremen laves mens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)

Dejen slås ned og deles i to kugler.

Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.

Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (245 stemmer)

Opskriften er vist 264594 gange,
og udskrevet 12371 gange.


Energi:
KJ total 17010 (4050 kcal)
KJ pr. stk. 945 (225 kcal)
Vægt ialt 1634 gram
Vægt pr. stk. 90 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1041 KJ (247 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 34.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Camel  -  2017-02-28 08:41:09
Jeg lavede de her fastelavnsboller til mine amerikanske venner i går og de var vilde med dem. De sagde at de aldrig havde smagt noget lignende. Jeg var også selv ganske tilfreds. Super lækker og blød dej :-)

Malene  -  2017-02-13 12:31:06
Kan de fryses ?

Jonathan  -  2017-02-09 18:07:49
Ikke særlig god dej, ville ikke hæve ordenligt samt resultatet efter endt bagen ikke godt..

Dorte  -  2017-02-07 16:36:36
Fantastiske!

  -  2017-02-07 16:35:56
Nemt og lækkert!😋

  -  2017-01-25 17:36:57
Super god dej, lavede nogle med nutella og andre med remons med marcipan i

Murwarid  -  2016-02-07 11:15:11
Mine klassekammerater og min familie syntes at de var de bedste fastelavnsboller

Vicky   -  2016-02-06 08:36:27
Perfekte boller.... Prøvede med sampiskede æg i kanten - men det var noget være sjask 🙈.... uden æggene i kanterne fungerede det meget bedre!!! jeg nippede/trykkede bare enderne godt sammen og virkede 👍🏻

  -  2016-01-27 13:27:39
De smager så fantastisk!😉og jeg synes det var de bedste fastelavnsboldee nogensinde😂

Karina  -  2016-01-17 20:18:05
Super opskrift, har gjort som Kichi skriver, pisket et æg med en spsk vand og smurt kanterne inden jeg foldede dem, så blev al cremen inden i bollerne. De fik dog lidt længere tid i ovnen end de 15 min.

Christina  -  2015-02-01 18:29:04
Super god dej.. jeg benytter dog vaniliebudding, da det ikke har tendens til at flyde ud af bollerne som kagecreme nemt kan gøre. Og det er VIGTIGT at gøren røres ud i lunken mælk, og IKKE sukker, da dejen ellers ikke vil hæve korrekt. Men en super god opskrift og den bliver flittigt brugt.

Lone  -  2013-02-10 13:31:26
Som fyld bruger jeg vanillebudding - den flyder ikke ligeså nemt ud som almindelig kagecreme og når først bollerne er bagte, så kan man alligevel ikke smage forskel.

  -  2013-02-02 12:46:58
De smager rigtig godt!... Dog skete der for mig, som et par andre, at størstedelen af fyldet havnede på bagepladen. Jeg synes ellers lige jeg havde trykket lukningerne rigtig godt sammen. :)

jacob  -  2013-01-16 16:12:39
super god opskrift. jeg har prøvet at lave med pulver kagecreme og at lave den fra bunden. at lave den fra bunden er 1000 gange bedre

Jakob  -  2012-02-22 18:08:32
Super god opskrift. Og var rigtig nem, selvom jeg ellers er en kegle til at bage. Men ½ gang creme ekstra kan måske anbefales, hvis man er lige så tosset med det som mig

Bethina  -  2012-02-06 08:06:57
Øv. Er det kun mig der er skuffet? Synes de var tørre og smagsløse. Især cremen og havde endda "peppet" dem op med revet marzinpan i også!!

Elvira  -  2012-01-22 16:14:14
Mmmm... Rigtig god opskrift... Jeg prøver næste gang med en anelse mere creme, da jeg bedst kan lide, at de er godt fyldt... :) Og jeg putter en anelse mindre salt i dejen...

mia  -  2011-02-27 03:28:18
Øv alt cremen flød bare ud på pladen!! jeg havde ellers klemt alle kanter godt sammen, men de åbenede sig da de hævede i ovnen :(

--  -  2011-02-24 22:59:57
Rigtige gode fastelavnsboller. Vi brugte også alm. kagecreme, men dette løb ud selv om vi lukkede dem godt. vil ikke anbefale dette.

Grete  -  2011-02-12 17:14:13
Gode boller, men dejen kræver en del mere mel. Jeg lavede noglem med creme og nougat samt nogle med creme og marmelade nam nam. Cremen er bare SÅÅÅÅÅ god

a-m  -  2011-01-26 16:43:38
dette er verdens bedste opskrift på fastelavnsboller!! dejen kan også bruges som en meget lækker fødselsdags bolle eller til kanelsnegle.

Manja Madsen  -  2011-01-21 16:09:39
Dejlig opskrift. Jeg tilføjede 2 tsk. kardemomme til dejen.. Til cremen brugte jeg en anden opskrift. Men bolledejen er dejlig luftig :D

lina.  -  2010-02-27 16:46:51
de er sværre at forme, men nu ligger de i ovnen og de ser lækre ude, hold kæft de smager godt, men der kan godt komme karadomme i så smager det bedre, og så er det en bedre opskrift. jeg lagde: lyserød, og chokolae glasur på,,:D

M  -  2010-02-19 15:33:08
ØVØVØV! For det første var dejen rigtig klistret og nu da de er kommet ud af ovnen ser de lækre ud, bare ærgeligt at alt fyldet er faldet ud! Men de smager okay.

signe og emma den merklige  -  2010-02-18 17:12:19
nam nam!!!!! lækkert! en super god dej det er de bedste jeg har smagt! mmmmmmmmm lækkert!!!!

Anne Lise  -  2010-02-16 19:33:35
Dejlige nemme fastelavnsboller,smager skønt.

michael  -  2010-02-11 20:25:09
ja så prøvede man lige og laver fastelavnsboller alt cremen er så lige løbet ud af dem alle sammen ... øv øv

kichi  -  2010-01-29 10:38:00
Hvis du har svært ved at få cremen til at blive i bollerne kan du folde kanterne ind og pensle med æggestrygelse (1 æg pisket med 1 spsk vand)Lad det tørre et minut eller to og pres alle kanter og hjørner godt sammen og vend bollerne med samlingen ned.

michael  -  2010-01-15 15:20:42
en kanon dej at arbejd med og ja de bliver også gode ;-)

Louise  -  2009-03-23 17:58:41
Denne opskrift mislykkedes fuldstændig for mig :/ Cremen ville ikke blive i bollerne, så bagepladen var fuld af creme. Ærgeligt. Måske det bare er mig der er uheldig ;)

  -  2009-02-22 18:38:59
Syntes ikke det var de lækreste fastelavnsboller jeg har smagt - min kæreste var dog ret glad for dem.

Mette  -  2009-02-18 10:03:26
Kan fastelavnsbollerne fryses ???

Sette87  -  2009-02-16 23:48:31
Rigtig god opskrift:-) Bollerne er nemme at lave og smager rigtig godt.. Mums mums

Anna  -  2009-02-14 00:46:52
Har lige fået dem ud af ovnen, og de er super lækre! Jeg har dog brugt pulvercreme som en lidt nemmere løsning men det fungerer fint. Ligesom flere andre gør opmærksom på: der skal bruges mere mel end der står i opskriften, men det er nemt at føle sig frem. Og husk at pensle (evt bare med lidt mælk). Tak for den gode opskrift!

  -  2009-02-12 18:58:29
Go dej, men ka ikke få cremen til at blive indeni...

Susanne  -  2009-02-11 10:38:03
Virkelig gode fastelavnsboller, og de er nemme at få fyldet til at blive inden i. Jeg kom lidt kardemomme i dejen, og en klat remonce inden i sammen med kagecremen, i nogle af dem kom jeg også en lille klat syltetøj i sammen med, det var faktisk også godt.

  -  2009-01-24 13:17:46
lille opskrift, men ellers god. men de er umulig at lave så pæne som på opskriften..,/ sådan tegnes Nicolai

susan  -  2008-04-12 19:03:30
meget nemt at lave og de er super gode også. men der skal helt sikkert mere mel i end de nævnte...

Linsa  -  2008-02-19 09:31:56
Super gode.. Det eneste "negative" jeg har at sige er at 500 gram mel ikke er nok, alt for kliseret, så i med noget mere mel.

M; p  -  2008-02-06 18:05:51
Boller ser virkelig lækre ud, og nu da jeg har hørt alt så meget godt om dem, får jeg helt lyst til selv at smage dem.. Derfor bager jeg nogen her i Vinterferien.

Pernille.  -  2008-02-04 14:10:09
Mums...så enkelt kan det siges:-) Jeg puttede både creme og lidt marmelade i nogle af bollerne. Det var også rigtig godt...Mums.

Rikke  -  2008-01-25 14:39:36
Tip: Prøv at smelte mørkchokolade med lidt fløde og brug som glasur - det er en helt anden oplevelse.....Jeg bruger lidt mindre salt og lidt mere sukker - men de smager rigtig godt ;)

Noon  -  2008-01-18 21:35:08
De er ret salte, så 1 tsk salt er nok - eller 2 spsk sukker. Og som nævnt før HUSK AT PENSLE

Christina  -  2008-01-14 19:05:28
Husk at pensle bollerne. Penslede ikke de første 9 boller og de blev desværre ret tørre. Ellers er de super lækre! =)

  -  2007-07-16 12:01:51
ingredienserne er noget man kan finde i huset. Dejligt

Ragnhild  -  2007-02-21 12:02:30
God opskrift

Selma & Neslihan  -  2007-02-18 19:44:26
Det er rigtig nemt at bage :) .. Og de ser bare super lækre og smadder dejlige ud :p .. også smager de bare KANON DEJLIGT ..

ditte  -  2007-02-17 13:04:43
de er bare vildt gode!!!!!!!!

Miig  -  2007-02-16 11:56:48
De ser lækre ud

Mandal  -  2007-02-02 10:26:53
Super gode fastelavnsboller. Prøv også og lav alm boller af dejen, jeg har brugt vanillie i stedet for sukker. Meget lækkert.

Rob  -  0000-00-00 00:00:00
Kan være det var mig, men min dej blev for tynd. det var dog ikke værre and at man kan spæde lidt mere til. Jeg sidder og vnter på dem lige nu - de lugter godt

NAWF  -  0000-00-00 00:00:00
AMMMMMMMMM.DET SMAGER FANTASTISK TAK FOR OPSKRIVTEN

Lou  -  0000-00-00 00:00:00
det gik lidt galt med kagecremen, hvis man vil være sikker er det nemmere at købe pulverkagecreme

Lise  -  0000-00-00 00:00:00
uhmm. dejlige boller. kagecremen smager 1000 gange bedre end pulvercreme, og den er superlet at lave.PRØV DET

Emilie og Anne  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig gode boller nem og lave tager ik lang tid nem dej at arbejde med - ergo en rigtig god opskrift hvis børnene skal være med

Line  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode... et hit for børn..

meyer  -  0000-00-00 00:00:00
Hej- det er en rigtig god opskrift, med hensyn til det med gæren, så kan gær opløses i sukker. Når jeg laver bollerne, så fryser jeg dem ned i rå tilstand, inden de har fået lov til at hæve. Så er det nemt at tage nogle op af fryseren, lad dem tø op samt hæve ogderefter bages. Så har man altid nybagte boller til uventede gæster.;o)

Hans Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis du skal røre gæren ud i mælken før man tilsætter det smeltede smør, er du da nødt til at lune den.

Emilie  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode boller....de smager også godt med chokolade eller hindbærmarmelade ( inden i )

dorte  -  0000-00-00 00:00:00
skær bollerne over og kom flødeskum med lidt vanille i.

Mathias og Sabrina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode fastelavnsboller, vi brugte bare almindelig pulver(kage)creme og så skal man lige huske at lukke bollerne rigtig ellers løber alt det gode ud.. Vi puttede både vanille- og cacao glasur og dryssede krymmel ovenpå, de så rigtig flotte ud og smagte formidabelt!!

  -  0000-00-00 00:00:00
det er ikke nødvendigt at lune mælken. Det smeltede smør luner mælken!

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
det er en rigtig god opskift, den er nem at lave - dejen er til at arbejde med.I stedet for at lave fyldet fra bunden kan man bruge pulver creme