Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Frikedeller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsIndsendt :

Frikedeller, billede 4 Frikedeller, billede 1 Frikedeller, billede 2 Frikedeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
80 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram



Opskrift:

Rør kødet sejt med salt, 2-3 min. Tilsæt revne løg og alle øvrige ingredienser, og rør til farsen har en ensartet konsistens. Hold evt. en del af mælken tilbage. Lad farsen hvile i køleskab mindst en halv time.

Tilsæt lidt mere mælk, hvis farsen er for fast. Steg frikadellerne på panden i det varme fedtstof, ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.

Tips:

Tilsæt lidt mindre mælk, hvis farsen laves af frosset kød, af kød med højere fedtindhold eller kalkunkød.

Melet kan eventuelt erstattes af 1 1/2 dl havregryn.
Når farsen røres sej med salt, før de øvrige ingredienser tilsættes, bliver den bedre til at binde mælken. På den måde opnår man en bedre konsistens af farsen og de færdige frikadeller.

Hvis man laver en stor portion frikadeller, kan de steges færdig i ovnen. Efter bruning skal de have ca. 10 min. ved 200 C.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (173 stemmer)

Opskriften er vist 35716 gange,
og udskrevet 964 gange.


Energi:
KJ total 6893 (1641 kcal)
KJ pr. Pers. 1723 (410 kcal)
Vægt ialt 1035 gram
Vægt pr. Pers. 258 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 665 KJ (158 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Frikedeller

Ea og Cille  -  2012-09-26 19:11:24
Så er vi lige blevet færdige, de smager lååååååågsus!

Ea og Cille  -  2012-09-26 18:32:53
Vi har lige lavet farsen, og vi skal til at stege dem. Det se rmeget godt ud vil vi sige :) Håber det smager lige så godt som det ser ud? ;D

mig  -  2009-11-29 16:52:09
det er gode opskrifter i har. men jeg har et råd: det er måske lidt kedeligt at læse sådan en lang tekst, som der står ved hver eneste opskrift. i kunne lave et lille resyme og en "læs mere" man kan klikke på hvis man vil læse det hele.:0)

louise  -  0000-00-00 00:00:00
syntes det er e kanon god opskrift det smager kanon

Nannah  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder meget mærkeligt at det hele bare skal i......og at saltet skal blandes i med kødet!!!.....men okaiii....