Kinesisk Risret

Kinesisk Risret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kinesisk Risret, billede 4 Kinesisk Risret, billede 1 Kinesisk Risret, billede 2 Kinesisk Risret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
200 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Perleløg, eddikesyltede 1 glas eddikesyltede perleløg vejer 320 gram., 190 gram. drænet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Karry, mild
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
250 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kød og karry brunes i smørret. Champignon og løg tilsættes kødet, sammen med vand og tomatpure.

Når kødet er mørt tilsætter du ærter og cocktailpølser. Smages til med salt.

Server med ris og lune flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 130236 gange,
og udskrevet 2681 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12027 (2863 kcal)
KJ pr. Pers. 3006 (715 kcal)
Vægt ialt 2950 gram
Vægt pr. Pers. 737 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 407 KJ (97 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-31 08:52:10
Husker denne opskrift. ' Kinesisk Risret'; den er fra 80'erne da vi i Danmark begyndte at interessere os for asiatisk mad og kryderier; fra slagterens serie; 'Gris På Gaflen'. Som årene er gået, har vi fået mere indblik i Kinesisk mad; Måske er den ikke så Kinesisk ;)- men det er stadig min søns Ynglingsret. Som jeg husker opskriften og stadig laver retten..500 gr. Skinkekød i tern (ikke kalkun), svitset i Paprika og Karry, tilsæt champignon, herefter tilsættes 1 - 2 dl.boullion og Tomatpure eller tomat koncentrat..+ perleløg og champignon..lad simre. Smag til med salt og peber, tilføj tilsidst cocktailpølserne og et par dl.fine grønne ærter. server med kogte ris.... Uhm! smager godt...Kinesisk eller ej!

  -   2018-09-08 20:56:52
Dette var en klar skuffelse. Vi fulgte opskriften men med 900 g kalkunbryst, og cocktailpølserne blev udskiftet med Langelænder grillpølser. Og udover resten af ingredienserne tilføjede vi 3 porrer for yderligere smag. I stedet for salt brugte vi soyasauce til at opnå den rette saltbalance. På trods af alt dette var resultatet en skuffelse.

  -   2018-03-01 13:00:28
Denne ret smager sikkert godt - men den har absolut intet med kinesisk mad at gøre

  -   2012-11-05 19:17:55
Normalt er der altså hverken cocktailpølser, perleløg eller margarine i en kinesisk opskrift, så hvorfor skulle der ikke kunne sauce til? Denne ret er ikke mere kinesisk end jeg er

  -   2012-08-19 12:01:10
Det er en kinesisk ret, der skal ikke være sovs, forvendte danskere.! og ja jeg er selv dansk.!

  -   2008-02-03 22:59:28
Smager rigtig godt - ungerne elsker det, bruger dog 3 dl vand og 3 dl tomatpure

  -   2007-10-28 12:40:53
Tomatpure kan erstattes af en dåse flåede tomater - så undgås samtidig problemet med manglende sov. God ret :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Hurra, så fandt jeg opskriften igen. Det er en herregod ret . Prøv at tilsætte lidt piskefløde. Det er mums

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager lækkert, synes bare der mangler lidt sovs.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god og velsmagende.