Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Thai-marineret havørred

Antal: 4-5 

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk

HavØrredOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt :




Ingredienser:
 Havørred, min. 1 kg (renset vægt)
3-5 limefrugter
2-6 smårøde og stærke chili (friske eller tørrede)
2-4 fedhvidløg
1 bundtkoriander (gerne med rod)
 Olivenolie
 Fiskesovs
 Havsalt
 Lidt sukker
 


Opskrift:

Skrab fisken fri for slim og skæl. Med en skarp kniv lægges en række snit på tværs af fisken (begge sider, med ca. 2-3 cm mellemrum, ca. ½ cm dybe), så marinaden kan trænge godt ind i kødet. Placér den hele fisk (inkl. hoved og hale) i et ildfast fad.

Følgende ingredienser kommes i blenderen.
Riv limefrugterne på et rivejern (kun det grønne fra skallen). Skær dem derefter i halve og pres saften (sørg evt. for at mase limefrugterne godt før de gennemskæres, hvorved mest mulig saft kan presses ud). Smid chili i: To stk. i den milde udgave, seks stk. i den stærke udgave. Husk, at frøene skal med (det er her, al chili-smagen sidder). Smid hvidløg i: To fed i den milde udgave, fire (mindst) fed i den stærke udgave. Kom koriander i, men gem lidt af toppene til at hakke og drysse med senere. Har du fået fat i den rigtige koriander, benytter du selvfølgelig også rødderne. Slut af med et ordentligt skvæt af den gode (jomfru-)olivenolie (mindst samme mængde som limesaften) og afrund smagen med et lille skvæt fiskesovs samt lidt havsalt. Smag evt. til med en smule sukker. Blendes kort, så der stadig er lidt struktur i massen.

Marinaden hældes forsigtigt over fisken. Du kan nu lade fisken stå lidt tid i marinaden, så den trænger ind, eller du kan fortsætte med tilberedningen med det samme.

Fadet overdækkes og lukkes godt til med gennemvædet madpapir og placeres i en 200 grader varm ovn. Fisken dampes herefter i ca. 20-25 min.

Serveres med nye danske kartofler eller ris. Husk at drysse finthakkket, frisk koriander over retten lige inden den serveres. Brug væden fra fadet som sauce. Spis også gerne skindet (forudsat at du har skrabet skællene af), der smager pragtfuldt af marinaden.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11513 gange,
og udskrevet 393 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Stampe  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk god med alle fede fisk