Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Shepherds pie

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød

Lammefars - Hakket lammekødOprindelsesland : England - Engelsk - Engelske

Indsendt :

Shepherds pie, billede 4 Shepherds pie, billede 1 Shepherds pie, billede 2 Shepherds pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Fyld: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Lammekød, hakket
1 spsk. Karry
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Kartoflerne skrælles og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene. Mosen smages til med salt og peber.

Fyld:
Løg og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i margarinen sammen med kød og karry. Vand og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.

Fyldet fordeles i bunden af et ovnfast fad. Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp, Lidt smørklatter fordeles øverst.

Stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 minutter ved 200 grader C alm. ovn , til overfladen er gylden.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (34 stemmer)

Opskriften er vist 175577 gange,
og udskrevet 3468 gange.


Energi:
KJ total 9634 (2293 kcal)
KJ pr. Pers. 2408 (573 kcal)
Vægt ialt 2070 gram
Vægt pr. Pers. 517 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 465 KJ (110 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Iben  -  2016-12-09 16:58:33
Den er fantastisk, selv om vi bare brugt hakket Oksekød.

Majken  -  2015-10-28 17:49:02
Lammekødet gør det til en Shepards Pie. Shepard, altså en fårehyrde, ikke svinehyrde eller kodriver. Selvfølgelig skal man ikke følge en opskrift slavisk, men at servere Shepards Pie uden lammekød, er det samme som at servere Gås, og kalde det Kalkun.

Bettina.1965  -  2014-04-09 12:15:50
Em opskrift er i mine øjne bare en slags ide / ledetråd. man behøver jo ikke følge den slavisk. Når jeg laver Sheppes pie, er det altid med fedt fattigt oksekød, da ingen her i huset kan lide lammekød. Jeg benytter også lidt tomat ketchup eller hvad der nu er i skabene og kryder den efter behag, dog aldrig med karry. Og på toppen er der jo kartoffelmos og ost og det smager altså himmelsk.

Kurt Berg  -  2013-08-13 12:51:31
Det er et spørgsmål om at bruge godt magert lammekød og det smager himmelsk især når det hele er hjemmeavlet/lavet og kartoflerne er kogte med løvstikke yammi yammi

  -  2012-08-29 11:43:33
ægte ramsay stil siger du? han bruger hakket lammekød som den oprindeligt er lavet med

  -  2012-01-26 17:08:33
Jeg anvendte hakket oksekød til denne ret, og i stedet for karry krydrede jeg med timian og rosmarin. Derudover tilsatte jeg et par spsk HP sovs. I kartoffelmosen blandede jeg noget revet parmesan ost i, og i stedet for rasp på toppen kop med igen revet parmesan over :-) MUMS - ægte Ramsey stil!

rabatskat  -  2011-06-19 18:35:47
Det skal lige siges at der ikke noget sted i opskriften står svinekød som der bliver nævnt i en af kommentarene....

  -  2011-01-04 15:45:09
Hvad fanden er foskellen på fårekød og lammekød, tror i ikke det er det de har ment??

  -  2010-02-01 16:24:10
Det er ikke traditionelt at få den med tomatpuré i, men alle retter fortolkes naturligvis.

  -  2009-07-26 16:18:52
jeg er sikker på din opskrift smager godt men det er ikke sheperds pie. Sheperds pie laves med hakket lam(eller til nød hakket okse) men aldrig svin. og for all del skift karry ud med rosmarin! skal også lidt god bullion eller rødvin i. og ps ruth det er meget vanlig i england at ha lidt tomatpurre i.

Randi  -  2007-04-19 08:20:18
Jeg har brugt hakket lammekød til denne pie. Det var en succes hos familien. Den smager fuldstændig som da vi spiste den i England. Dejlig!!!

Ruth  -  2007-01-22 00:09:57
Til Helene. Opskriften er også helt forkert. Det er ikke Shepherds Pie. Der skal hverken fårekød elle tomatpuré i. Jeg vil finde den rigtige opskrift og sende den ind, for den er nemlig rigtig god.

Helenes kilde  -  0000-00-00 00:00:00
Disideret uappetitvækkende ret, klæbrig og tyk i smagen. Kan ikke andbefales