Elskovsbrød

Elskovsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidValentinesdag

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
3 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

600 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Gæren opøses i kærnemælken. Hvidtøl, olie, salt og 3/4 af melet blandes i. Først rugmel til dejen er som havregrød, derefter fortsættes med hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time. Ventetiden bruges evt. til elskov efter behag. Jo mere elskov, des bedre brød! Derefter æltes mere hvedemel i til passende fast konsistens, inden dejen formes til et stort brød. Brødet lægges i bagepapir på en plade mellem to omvendte bageforme (så bliver det ikke fladt). Lad brødet efterhæve tildækket i 20 min.

Pensles med olie og drysses med rugmel.

Ovnen varmes op til 290 grader. Brødet sættes ind.
Efter 10 min. skrues ned for varmen og brødet bages herefter i ca. 50 min. ved 200 grader til skorpen er næsten sort.





karakterer:
Opskriften er vist 28384 gange,
og udskrevet 485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20925 (4982 kcal)
KJ pr. Brød 20925 (4982 kcal)
Vægt ialt 1964 gram
Vægt pr. Brød 1964 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1065 KJ (253 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-16 23:30:51
det er da bare almindeligt brød? er det ikke?

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor "Elskovsbrød?"