Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Æbleringe i beignetdej

Antal: 4 Pers.

Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Frugt

ÆblerHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Æbleringe i beignetdej 4 Æbleringe i beignetdej 1 Æbleringe i beignetdej 2 Æbleringe i beignetdej 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 æbler
1 spsk.citronsaft
 
 Beignetdej:
125 g.hvedemel
1/8 tsk.bagepulver
1/4 tsk.salt
1 tsk.sukker
1 1/2 dl.mælk
1 æg
1 spsk.olie
1 spsk.øl
 
 Olie, palmin eller raffinol til kogningen
 
50 g.flormelis
 


Opskrift:

De skyllede, skrællede æbler befries for blomst og stilk. Kernehuset bores ud. Æblerne skæres i 1 cm tykke skiver og pensles med citronsaft for ikke at blive mørke.


Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres til jævning med mælken. Et sammenpisket æg, olie og øl røres i.

Olien varmes til 185 grader C.

Æbleringene dyppes i dejen og kommes umiddelbart efter i fedtstoffet. De koges lysebrune på begge sider, affedtes på gråt papir.

Serveres varme, drysset med flormelis. Hvis dejen glider af æblerne, før de kommer i fedtet, må æblerne vendes i lidt tørt hvedemel, før de dyppes i dejen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 22257 gange,
og udskrevet 516 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2015-11-27 16:48:24
1 spsk øl er alt, alt for lidt. Det meste af væden i dejen bør være øl. En julehvidtøl kan mange gange være en rigtig god smagsgiver. Ellers en almindelig pilsner. :-) P.S.: Et par inddampede julehvidtøl, med noget ekstra sukker til det bliver en sirup, er lækkert tilbehør til pandekager, æbleskiver, risklatter, æbleringe m.m. God Jul 2015!

John  -  2015-01-19 18:05:47
Det er slet ikke nødvendigt at skrælle æblerne. - Der meget smag i, og lige under, skrællen. :-)

zorana  -  2014-08-13 15:02:11
smager godt :) men de smager bedre hvis der kommer kanel i :)

  -  2012-04-08 22:35:53
Mums siger jeg er du singel<3 <3

Tessa  -  2011-10-01 09:53:37
Retten bliver spist i Nederlandene til nytårsaften og hedder "appelflappen"

asta  -  2010-10-04 19:21:58
vi har lavet dem i hjemkundskab (jeg elskede dem!) og de var sjove at lave :)

Mic..  -  2009-10-19 17:33:18
jeg prøvede opskriften, den er super lækker, ingen minusser!

Per  -  2008-11-03 22:36:41
De smager godt, men de bliver desværre hurtigt bløde

Køge  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet denne opskrift selv, og de er bare gode. Smager godt alene, men kan også smage godt til is eller noget frugt.