Kirsebæris

Kirsebæris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kirsebæris, billede 4 Kirsebæris, billede 1 Kirsebæris, billede 2 Kirsebæris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kirsebær
100 g.sukker
0.5 dl.vand
 
4 Æggeblommer, pasteuriseret
1 spsk.majsstivelse
 
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Tag ca. 100 g kirsebær fra til pynt og udsten resten. Kom dem i en gryde med sukker og vand og kog dem igennem i 5 min.

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelsen i en tykbundet gryde. Tilsæt kirsebærkompotten og pisk over svag varme, til cremen er let og fyldig og netop når kogepunktet. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.

Pisk fløden til skum og vend den i kirsebærcremen.

Fyld parfaiten i en form og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.

Anret isen og pynt med friske kirsebær.





karakterer:
Opskriften er vist 21987 gange,
og udskrevet 525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-13 10:41:45
Kan man bruge kirsebærsovs i stedet for at fremstille kirsebærkompot som beskrevet her?