Mazarintærte

Mazarintærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mazarintærte, billede 4 Mazarintærte, billede 1 Mazarintærte, billede 2 Mazarintærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl.hvedemel
2 spsk.sukker
100 g.smør
1 æggeblomme
 
 Fyld:
300 g.ren rå marcipan
75 g.smør
2 æg
3 bitre mandler
 
 Pynt:
1 spsk.punch
5 spsk.flormelis
 kirsebær
 
Opskrift:
Kom hvedemel og sukker i en køkkenmaskine. Tilsæt smør i mindre stykker samt æggeblommen. Kør til en smidig dej.
Læg dejen op på et melet bord og arbejd den sammen. Tryk den ud på et stykke plastfolie til en tynd plade.
Dæk dejen med plastfolie og lad den stå koldt i 15 minutter.

Mal de bitre mandler.

Skær marcipanen og koldt smør i bidder. Kom det i køkkenmaskinen og kør et par gange. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og kør til det er en jævn masse. Smag til med de bitre mandler.

Beklæd en form, helst en springform, med dejen. Lad dejen gå et stykke op ad kanten. Hæld fyldet i og bag ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Lad kagen køle et øjeblik. Løsn derefter kanten på formen og lad kagen køle. Rør punch og flormelis sammen. Bred glasuren over kagen og pynt med halve kirsebær.





karakterer:
Opskriften er vist 61752 gange,
og udskrevet 847 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-11 14:47:22
Det er en meget autentisk opskrift. Især de bitre mandler. Som dog kan erstattes af almindelige mandler, hvis man ikke lige kan finde bitre mandler. Det er strukturen i de knuste mandler, som giver effekt

  -   2005-01-01 01:01:01
Drop pynten og put fint hakket mørk chokolade på lige når den tages ud af ovnen