Risbudding, kold

Risbudding, kold, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Risbudding, kold, billede 4 Risbudding, kold, billede 1 Risbudding, kold, billede 2 Risbudding, kold, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Risengrød, kogt kold 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
   
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 blade Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Husblas sættes i blød i koldt vand.
Æggehvider piskes stive med sukker.

Æggeblomme, sukker og Vanilje piskes hvidt. Husblas smeltes i en lille gryde i det vand som hænger ved og tilsættes de piskede æggeblommer. Den kogte kolde risengrøden røres i lidt ad gangen.

Den stiftpiskede æggehvide blandes forsigtigt i.

Buddingen hældes i en skål eller portionsskåle og stilles i køleskab 2 timer eller natten over.

Serveres med karamelsauce eller saftsauce til.





karakterer:
Opskriften er vist 27750 gange,
og udskrevet 305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3322 (790 kcal)
KJ pr. Pers. 830 (197 kcal)
Vægt ialt 711 gram
Vægt pr. Pers. 177 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 466 KJ (111 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 15.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-19 13:35:34
Mandelessens og hakkede mandler vendes i og serveres med kirsebærsauce så er det en ok fedtfattig risalamande efter min mening, og den kan bedre tåle at stå i køleskabet nogle dage.