Verdens Bedste Fastelavnsboller 02

Verdens Bedste Fastelavnsboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Ulrikke

Indsendt :      Red :
Verdens Bedste Fastelavnsboller 02, billede 4 Verdens Bedste Fastelavnsboller 02, billede 1 Verdens Bedste Fastelavnsboller 02, billede 2 Verdens Bedste Fastelavnsboller 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Smørret hakkes i melet. Derefter tilsættes sukker og salt.
Gæren opløses i den lunede mælk. Blandes i melblandingen sammen med ægget. Dejen æltes og hæver 30 minutter.
Imens laves fyldet:
Æg, vaniliesukker, mælk og sukker piskes sammen i en gryde og varmes op. Når det næsten koger tilsættes melet og det koger godt igennem under piskning.

Dejen deles i 16 stykker som rulles ud til firkanter. Herpå lægges lidt creme og dejen trykkes sammen herom. Bollerne lægges med sammenføjningen nedad, på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæver 40-45 minutter!
Skal IKKE pensles!!
Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter.

Serveres gerne lune, pyntet med glasur eller hvad man nu ønsker at putte på:)





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 20131 gange,
og udskrevet 346 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12800 (3047 kcal)
KJ pr. stk. 800 (190 kcal)
Vægt ialt 1163 gram
Vægt pr. stk. 72 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1100 KJ (262 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 30.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-08 16:39:37
De er godkendt!👍