Katalansk lammekølle

Katalansk lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Katalansk lammekølle, billede 4 Katalansk lammekølle, billede 1 Katalansk lammekølle, billede 2 Katalansk lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
1 spsk.frisk hakket rosmarin
1 spsk.citronsaft
 peber
 
 Fond:
 ben fra lammekøllen
1 spsk.olivenolie
1 porre
1 løg
1 gulerod
2 kvistetimian
5 stilkepersille
5 peberkorn
3 dl.tør hvidvin
7 dl.vand
 
 Sauce:
2 spsk.olivenolie
10 fedhvidløg
4 dl.fond
70 g.tomatpure, konc.
4 modne tomater
1 spsk.hvedemel
 
 Tilbehør:
 kartofler
 gulerødder
 broccoli
 evt.oliven
 
Opskrift:
Lammekøllen udbenes og snøres. Gnides med hakket rosmarin, citronsaft og peber. Trækker 2 timer i køleskab.

Fonden:
Lammebenet brunes i olivenolie. Grøntsagerne deles i mindre stykker og svitses med. Krydderurter, peber, vin og vand tilsættes. Snurrer under låg i 1 time. Sies og koges ind til 4 dl.

Saucen:
Lammekødet brunes på alle sider i olivenolie. Drysses med salt og peber. Hvidløgsfedene svitses med. 2 dl fond og tomatpuré tilsættes. Tomaterne skoldes, flås og kernerne fjernes. Tomatkødet hakkes og tilsættes. Snurrer under låg ca. 1 1/4 time.

Undervejs tilsættes resten af fonden. Kødet tages op og trækker under folie 20 min. Saucen jævnes med hvedemel udrørt i lidt vand og koges igennem nogle minutter.

Tilbehør:
Kartoffelbådene dryppes med olie, salt og peber og bages i ovnen ca. 1 time ved 200°. Gulerødder og broccoli dampes.

Lammekøllen skæres i skiver og serveres med saucen, kartoffelbådene og de dampede grøntsager. Evt. kan der også serveres en skål sorte oliven som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 43171 gange,
og udskrevet 843 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-02 21:00:07
Lavet utallige gange for forskellige gæster og står nu på menuen igen til et 20 mands selskab. Det er altid en succes, for det er en godt solidt måltid samtidig med det ikke er en almindelig hverdagsret. Vi serverer kartoffelbåde drysset med timian til samt en rødkålssalat af rå rødkål, appelsinstykker, ristede pinjekerner og ristet bacontern. Og hold da op hvor de guffer i sig - børn som voksne :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Brugt til konfirmation med stor succes

  -   2005-01-01 01:01:01
meget lækker, rimeligt nem