Gullashsuppe - i særklasse

Gullashsuppe - i særklasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Fruttivup

Indsendt :      Red :
Gullashsuppe - i særklasse, billede 4 Gullashsuppe - i særklasse, billede 1 Gullashsuppe - i særklasse, billede 2 Gullashsuppe - i særklasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
15 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Paprika, edelsuss
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i mindre tern og svitses tilsæt grofthakkede løg og svits dem med i 3 minutter.

Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og creme fraiche)
Bring suppen i kog og skum den
Kog suppen ved svag varme 1 time (eller til kødet er næsten mørt)

tilsæt kartofler i tern og creme fraiche
kog suppen videre til kartoflerne er møre og smag suppen til

Jeg legerer gerne suppen med lidt maizena oprørt i vand - så den bliver lidt tyk i det

Ved servering - drys med persille og en klat cremefraiche

Den bliver rigtig god, hvis du laver den én eller to dage i forvejen og lade det stå og trække smag.

Lun flutes serveres til

Tips:

Er suppen blevet for tyk så kan der tilsættes mere vand eller oksebouillon.





karakterer:
Opskriften er vist 486224 gange,
og udskrevet 11220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (184 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10123 (2410 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 3870 gram
Vægt pr. Pers. 645 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 261 KJ (62 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 5.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-11-28 10:25:18
Lige i skabet, nu hvor deter koldt og fugtigt

  -   2023-01-17 09:44:19
Jeg bruger altid Philadelphia med hvidløg og urter, i stedet for creme fraiche

  -   2021-12-16 17:57:52
Vil Anbefale røget paprika og evt. Lidt Cayennepeber, for at give det lidt ekstra varme/ kick hvis man er til det! Rigtig god opskrift at lege videre med. Smag og behag :-)

  -   2021-11-05 14:51:59
Hvor stor skal gryden være til 20 personer

  -   2020-10-16 19:38:05
Laver efter forskellige opskrifter men kommer altid rødvin i

  -   2020-10-16 15:00:49
Der mangler ægte ungarsk paprikapure😀så er den hjemme

  -   2020-09-29 17:13:08
Jeg vil også gerne vide om man kan fryse suppen, evt uden gulerødder?????

  -   2020-05-24 17:11:59
Jeg bruger en bøtte Philadelphia neutral ost i stedet for creme fraiche. Desuden serverer jeg også pasta suppehorn til.

  -   2020-02-19 17:23:49
Lidt bacon så er der 5 stjerner

  -   2017-04-29 16:58:13
Nogen der ved om den kan fryses?

  -   2017-01-07 18:15:54
Super mad. 5 herfra

  -   2016-12-16 17:31:34
Der står 70 g tomatpure, menes der ikke tomatkoncentrat, som er lidt noget andet end purerede tomater..

  -   2016-10-20 14:13:28
Vi har tænkt os at servere suppen i vores restaurant, serveret i et rundt bondebrød, man udhuler og skærer toppen af, som man så bruger som låg. Vi har prøvet det i Prag, og det er en flot og speciel anretning, og ganske smart med brødet lige ved hånden. Vi glæder os.

  -   2016-07-18 18:40:17
lækker supper - jeg har suppleret med ekstra krydderier i form af Chili, oregano og basilikum. krydderierne bruner jeg af i gryden inden bruner oksekødet, løgene får lov til at koge i suppen, men måske i alle kender disse små fif. konsistensen på suppen var lige som en suppe skal være, 5 stjerner for en god opskrift.

  -   2016-04-06 21:53:02
Fuldkommen lækkert.

  -   2016-01-30 16:35:23
Dejlig suppe, puttede dog lidt chilipulver i og undlød flødeosten

  -   2016-01-20 10:54:37
Var skeptisk da jeg så opskriften. Men hvor blev det lækkert :-) Skiftede dog flødeosten ud med creme fraiche. Og lidt meljævning, da det ellers er tarveligt tyndt. Men så er den perfekt :-)

  -   2016-01-03 18:36:40
God er lige som jeg kan lide den BW

  -   2015-10-17 11:41:03
Hvad sker der med paprikaen ? Skal den ikke i under svitsningen ?

  -   2015-10-07 14:38:07
Mangler lidt i forhold til ungars opskrift.. Hvor svinefedt og spidskommen og gullash creame. Er en vigtig del

  -   2015-03-10 23:43:17
Var skeptisk da jeg så opskriften. Men hvor blev det lækkert :-) Skiftede dog flødeosten ud med creme fraiche

  -   2015-01-05 16:42:03
Jeg koger et par bagekartofler i en gryde for sig selv med lidt af suppen. Blender det og hælder det tilbage til suppen. Så er den lidt tykkere. Det virker hver gang.

  -   2014-10-22 16:20:40
IStedet for at jævneden med mariza hvis den er for tynd så prøv at mose Lidt af kartoflerne

  -   2014-10-10 11:49:41
Jeg legere suppen med majzena ??? så hedder det jeg Jævner suppen med majzena !!! en legering er en fortykning med æg.

  -   2013-03-03 11:10:59
Super suppe - utrolig den kan være så smagsfuld!!! Lavede den to dage på forhånd og det gjorde den helt PERFEKT!!!

  -   2012-12-11 16:15:15
Den skal jeg til at trylle med om lidt :)

  -   2012-10-02 15:17:48
Velsmagende suppe. Brugte en rest (steg) stegt skært oksekød. Kom også champignon i.

  -   2012-09-11 10:34:22
WOW sikke en oplevelse. Jeg puttede en chili i og smagte den til hele tiden så den ikke blev for hot. lækkert lækkert. ( Lidl har en flødeost med hvidløg )

  -   2012-04-17 16:54:39
Denne suppe smager rigtig godt!

  -   2012-02-25 18:09:54
jeg kan normalt ikke li gullash men den her gullash suppe er HIMMELSK

  -   2012-02-14 10:28:50
Tror det blir aftensmaden her i huset :) Tak for opskriften..

  -   2011-05-26 16:47:56
Den er jeg ved at give mig ud i at lave i aften ... Glæder mig allerede ...

  -   2011-04-04 05:35:05
Det er helt klart den bedste Gullashsuppe jeg har fået udenfor Ungarn! Helt fantastisk, og rigtig nok bliver den kun bedre efter en dag eller to.

  -   2011-01-29 16:24:35
den bedste suppe den er helt fantastisk

  -   2009-03-03 07:50:23
Super opskrift. Serverer den gerne for gæster.