Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Banan kage (med chokolade stykker)

Antal:
Pers. 12 Pers.
Ret : Kager i form

Hovedingrediens : Frugt

BananIndsendt af : Lotte

Indsendt :

Banan kage (med chokolade stykker), billede 4 Banan kage (med chokolade stykker), billede 1 Banan kage (med chokolade stykker), billede 2 Banan kage (med chokolade stykker), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
315 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Smelt smørret i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen. Mos bananerne med en gaffel. Hak chokoladen.

Kom æg, sukker og vanillesukker i en skål og pisk det godt med en håndmixer ca. 3-4 min. Kom smør banan, chokolade, mel og bagepulver i. Pisk i ca. 1 minut.

Kom bagepapir i en bradepande ca. 23x33cm og hæld dejen i

Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader C.

Lad kagen afkøle og skær i 20 stk.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1029 stemmer)

Opskriften er vist 1425424 gange,
og udskrevet 26887 gange.


Energi:
KJ total 20707 (4930 kcal)
KJ pr. Pers. 1725 (410 kcal)
Vægt ialt 1728 gram
Vægt pr. Pers. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1198 KJ (285 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 39.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kageglad  -  2017-06-29 15:52:55
Min kage er i ovnen lige nu, og den ser dælen dulme god ud. Nu venter jeg bare på hvordan den kommer til at smage.

Melanie  -  2017-05-21 20:21:49
Mums.. Smager pisse godt :)

Banan kage smølfen  -  2017-05-15 20:19:34
Dejlig og luftig kage, som altid er et hit. Husk!. At bage tiden er forskellig om du bruger varmluft eller ovn, samt hvilket fad du bruger, tag evt. En stol og sæt dig ud til ovnen efter ca. 20min. Så kan det ikke gå galt medmindre du vipper på stolen. 😊 Mængden på kagen passer fint!.

Katharina  -  2017-05-11 11:51:33
Lidt lime, og den flyver!

  -  2017-05-07 18:49:40
Hvis den bages i en springform skal den have længere tid.

Katrine  -  2017-04-09 19:15:00
super lækker banankage,den rigtig god med smeltet mørk chokolade over👌🍰🍌

Lucca  -  2017-03-29 17:45:29
Fantastisk lækker kage :)

Astrid  -  2017-03-19 16:26:13
Lavede kagen til min familie den var på 4 3 timer det er 2 gang i weekenden jeg bager den kun ros her fra

Tage  -  2017-03-05 19:07:25
Den smager rigtig godt, er luftig og smager af banan

Kathe  -  2017-01-29 16:51:15
Den smager fantastisk har fået en ny yndlings kage!

MajaXD  -  2017-01-25 15:05:15
Den er fabelagtig!

Tobias larsen  -  2017-01-24 16:24:29
Super lækre😘🍰

Emma  -  2017-01-17 13:54:37
God opskrift, Vaniljesukker er stavet forkert.

Lærke  -  2017-01-11 11:59:24
Mega god! Absolut ikke sidste gang jeg laver denne fabelagtige opskrift! Så læks.

Mathilde  -  2017-01-10 14:29:20
Den er super nem at lave - skal dog have en del længere tid i ovnen, end beskrevet her :3

Drin  -  2016-12-11 09:55:30
Er den svær at lave??

Sille ti år  -  2016-11-30 16:02:25
Kagen er god og drejelige at forstå

Mulle  -  2016-11-23 09:35:03
Rigtig lækker kage. Jeg bagte opskriften til 6 personer, den fik 180 grader i 25 min. Jeg piskede kun æg og sukker sammen og derefter sigtede jeg mel, vaniliesukker og bagepulver og vendte det forsigtigt i med en dejskraber så luften ikke forsvandt, så smeltet margarine og blandede 1/2 dk kokosmel i og banan og over i en springform. Til sidst kom jeg den hakkede chokolade op i dejen og tog dejskraberen og rørte det forsigtig ud i dejen. Kagen blev mega god og chokoladen faldt ikke ned i bunden af kagen. Det er absolut ikke sidste gang jeg bager denne kage.

Maja   -  2016-11-19 00:33:36
Super god skal bare have noget længere tid i ovnen :)

Inas  -  2016-11-06 15:17:00
Meget lækkert, tak for det ❤

Thomas-Emil   -  2016-10-25 12:53:02
Den skal kun ha 20 min ellers risikere den at blive brandt

CBFL  -  2016-10-23 08:52:05
Hvis chokoladen falder til bunds i kagen kan man vende det i mel først

Magnus  -  2016-09-16 12:43:57
God kage - den er en dejlig svampet og samtidig luftig. Til dem der synes at der er for meget æg i, så er jeg ikke enig - man skal huske og piske æg og sukker forholdsvis længe så det får noget volumen. Derefter kan man forsigtig vende de andre ingredienser i (ikke piske) - som også Ditte nævner i kommentaren (14/7-16), for ikke at slå luften ud af massen. Jeg vender først mel i, så banan, smeltet smør og tilsidst chokolade. Det plejer at give et godt resultat.

Bodil  -  2016-09-04 19:20:47
Fantastisk kage! Kom til at glemme at komme magarine i, men det gjorde slet ikke spor! Super godt og let og luftig!

Jannie  -  2016-08-31 01:08:15
Jeg brugte kun 200g sukker og puttede en ekstra dl mel i i stedet. Brugte 200 g chokolade. Blev PERFEKT!

  -  2016-08-08 23:16:56
Kagen var total våd efter 30 min ... Og skær i 20 sek ? Sidste linje

Niko  -  2016-08-06 15:55:52
Super lækker kage👍🏻

Emma lisa  -  2016-07-21 11:23:01
God kage

Ditte  -  2016-07-14 21:01:40
Hvis man har problemer med at kagen ikke hæver, kan man med fordel piske æg og sukker og så vende resten af indgradienserene i, på den måde holder dejen på så meget luft som muligt og den bliver mindre kompakt,

Skawboen  -  2016-07-13 13:43:39
fantastisk kage, bruger dog en ekstra banan, da kagen bliver mere svampet....5 Store stjerner fra Skagen ;)

Karina  -  2016-07-10 15:29:18
Fantastisk, luftig og samtidig svampet kage. Erstattede smøret med flydende margarine og kom mindre sukker i end angivet - alligevel et super godt resultat! Har gemt opskriften som min foretrukne. 5 stjerner!

Louise  -  2016-07-06 20:46:52
Fulgte opskriften til punkt og prikke. Blev super lækker og luftig. Brugte en lidt større bradepande. Så 25 min ved 200 grader var perfekt. Vil bestemt lave den igen 👍....

  -  2016-06-22 16:10:33
Er bare super lækker 😀

ingelise  -  2016-05-18 12:13:51
Virkelig løkker og luftig kage har puttet lidt flere baner og chokolade i og den blir så god

Vibeke  -  2016-05-06 10:52:59
Virkelig lækker kage. Men hvordan får man den til at hæve? Har bagt den tre gange, og den er lige flad hver gang. Men smager fantastisk ☺

Henrik  -  2016-04-24 19:00:51
Super lækker den skal bare have til den slipper kødnålen tiden er jo forskellige fra ovn til ovn..

Michelle  -  2016-04-21 12:27:07
Bagetiden her var perfekt, kagen var super lækker! Fulgte opskriften til punkt og prikke, og alt var som det skulle være! Min mor elsker den her kage, hun kan normalt ikke lide banankage, men denne her er hun helt tosset med! :-) så tusind tak for en fantastisk lækker opskrift! 5 ud af 5!

Christina   -  2016-04-06 14:58:10
Super lækker kage. Har bagt den flere gange, den eneste banankage jeg spiser 😉 Og jeg tænker personligt når jeg læser de andre kommentare, at i er nogen små brok hoveder. Bage tiden er jo altid vejledende, og man skal holde øje med det man laver. Og kende sin oven. Fx min oven er så uregelmæssig, og jeg giver kan kagen 20 min på 200 grader og den er perfekt. Jeg har kun positive meldinger når jeg bager den til forskellige adledninger. Tak for kage!

Jacob  -  2016-04-04 11:05:27
Klasse kage, der går rent ind hos de fleste af vores gæster

Susanne  -  2016-04-01 17:21:34
Den smager så vidunderlig. Bruger denne opskrift hver gang. Den er mums ;)

Rasmus Kristensen   -  2016-03-21 22:43:15
Man pisker ikke mel i en pisket dej! Kagen falder totalt sammen! Så dårlig vejledning for en uerfaren bager!

Michael Teck  -  2016-03-13 11:37:14
Undgå motoriseret pisker. Brug håndpisker i stedet, der er markant forskel i lufttigheden/svampet. Husk dog at røre godt igennem. Ligeledes, bananer skal gerne være brune... Spørg evt supermarked efter kasserede. Mørke bananer giver kraftigere smag. Prøv, jeg garanterer at i kan smage forskel.

Nivine A.  -  2016-03-12 17:26:07
Super nem og smager fantastisk.

  -  2016-02-13 09:04:38
Rigtig dejlig kage. Jeg fulgte den og puttede de æg i, der skulle :-) Den fik dog kun 25 min. i ovnen. Opskrift til 8 personer...

Esvagt  -  2016-02-10 10:30:42
Nem og hurtig, Resultat blev godt.Der kom kun ros fra besætningen.

renè  -  2016-02-04 10:10:45
Fin opskrift... forkert temp ... ikke 200.... men 180

Lasse  -  2016-02-03 12:34:58
Efter 40 minutter ved 180 grader er kagen flydende inde i midten. Det er vist kun min skraldespand der får banankage i dag...

  -  2016-01-15 20:07:43
Meget fjollet opskrift. Vi brugte kun 4 æg af frygt for at den ellers skulle smage af æg. Viskositeten blev lidt alternativ. Vi dyppede chokoladen ned med fast tempo. Nu må vi se hvordan det bliver. Venter her ved ovnen...

Sanne   -  2015-12-30 00:35:23
Jeg brugte kun 4 æg og lidt marcipan i stedet for en banan. Bagte den i en form med præcis de mål opskriften sagde, dog i 40 min på 180 grader på alm. ovn. Den smager fantastisk

Hajnika   -  2015-12-09 18:02:14
Jeg puttet nogle rosiner og magsinpan i også :) og revet kokos nu må vi se synes den så pæn kedelig ud.

Dennis Bostrøm  -  2015-12-06 08:46:17
Jeg kiggede kommentarerne igennem, og justerede lidt.. Brugte de halve æg, og lagde +50% vanilie sukker til. Bagte den ved 180 grader, i ca 50 minutter. Min kage var høj - det er jo noget som påvirker tiden. NØJ en himmerigs mundfuld :)

sami  -  2015-11-14 20:57:54
Virklige god kage, men tiden passer slet ikke

Lars Udby  -  2015-11-05 21:30:42
lavde en portion til 30 p og gav den nøjagtig 30 minutter i en stor alm bradepande . Resultatet blev super godt og den det smager hammer godt 👍👍👍

Nhung  -  2015-11-01 15:22:21
Der er lidt for meget varme ved 200 grader. Af egen erfaring passer det bedre med 40 min ved 180 grader

  -  2015-11-01 15:18:25
200 grad det er for warmt, 180 grad det passer fint ved 40 minutter

tanja  -  2015-10-22 13:45:05
der er alt for mange æg i...den smager af æggekage!!!!....det halve er nok.

  -  2015-10-20 23:47:38
vi gav den 40 minutter. den var stadig lidt rå efter 30. men rigtig god.

  -  2015-09-08 20:47:02
Virkelig lækker kage! Havde den med til en sportsturnering, og alle absolut elskede den. Kan klart anbefales :) Gav den 5-10 min. mere end opskriften foreskriver.

Angla  -  2015-09-08 15:08:27
Vi gave den 20 minutter her hjem og den blive rigtigt god på 200.gr

  -  2015-08-31 12:21:19
Her fik kagen 40 min. Tror det varierer fra ovn til ovn, og hvor stort fad man har den i, min var i et fad og ikke en bradepande, som der er skrevet i opskriften. Men god opskrift 👍🏼

Simon  -  2015-08-26 13:40:25
Kagen var ved at blive brændt allerede efter 16 minutter! Hold godt øje!

Mette  -  2015-08-26 12:38:00
Superlækker banankage. Jeg bagte en halv portion i en springform i 40 min, og den var helt perfekt. Al chokoladen faldt dog til bunds (man skal måske ikke bruge chokoladeknapper, men det var lige det, jeg havde).

Sandra  -  2015-08-18 21:48:34
Bagetiden passer slet ikke. Jeg har to gange måtte give den 50 min.

Mig  -  2015-08-04 16:07:59
Virkelig god, nem og lækker opskrift :-)

Mariann  -  2015-07-14 15:43:12
bagetiden passer slet ikke indtil videre har den fået 40 min. Og er slet ikke færdig

Mathilde  -  2015-06-18 14:29:12
Den er rigtig god😋

Susanne  -  2015-04-29 12:27:56
God kage, nem at bage. Havde ikke nok bananer, men brugte 70 g revet marcipan i stedet for en ekstra banan, det går sagtens. Brugte i øvrigt også en 60 % mørk chokolade, det fungerer også fint.

anne  -  2015-04-22 16:29:27
når der er billige bananer (10 for 10 kr ) der bruges ca 5 bananer godt modne god opskrift