Ingrids svenske chokoladekage

Ingrids svenske chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Mona

Indsendt :      Red :
Ingrids svenske chokoladekage, billede 4 Ingrids svenske chokoladekage, billede 1 Ingrids svenske chokoladekage, billede 2 Ingrids svenske chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker, kakao, vaniljesukker, mel og bagepulver blandes sammen.

Æg og smeltet smør blandes sammen med det tørre.
Kogende vand blandes hurtigt i.

Bages på nederste rille ved 175 grader C. alm. ovn i 50 minutter.

Tips:

Dejen kan godt være tynd men det gør ikke noget.

Er bedst dagen efter.






karakterer:
Opskriften er vist 30357 gange,
og udskrevet 598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12756 (3037 kcal)
KJ pr. Pers. 1594 (379 kcal)
Vægt ialt 921 gram
Vægt pr. Pers. 115 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1385 KJ (329 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 15.4 gram
Kulhydrat 44.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2025-04-05 14:07:46
Vi bagte kagen i en 23 cm. diameter springform.

  -   2015-05-12 21:21:23
Bruger den som dessertkage, bager den et par dage i forvejen wrapper den og stiller den i køleskabet. Serverer med rørt is, frisk frugt og hindbær croulis 😊 mums PS jeg smører formen med smeltet smør og kommer rasp i formen

  -   2012-05-21 19:01:04
Det kage smager bare så godt, og jeg har opgradet den: jeg bager en ingrid sveske chokoladekage, og så skarer jeg den midt over, og lægger nuogatcremé indeni og klapper dem sammen igen, så putter jeg marcipanovertræk på og laver nougatcremékant og jordbær ovenpå kanten og så laver jeg en marcipanrose og marcipanblade, og så skriver man noget med chokoladesaus

  -   2011-04-29 17:11:08
er den stor nok til en bradepande?

  -   2011-03-08 11:10:12
SUPER lækker kage. Jeg kom nogle knuste Malthesers i bunden og på toppen af den. og kom ingen glasur på den. Det blev super godt. Og det giver et godt "knas" i kagen. Der er en del der har smagt den. Og den er SUPER god. Helt klart til et 10 tal :)

  -   2011-02-19 15:01:46
Jeg er igang med at bage den :) jeg har tilsat lidt daim.. bare for at prøve det. nu må vi håbe den bliver god. :)

  -   2010-03-30 07:05:04
helt fantastisk, super god sammen med is

  -   2010-01-16 13:37:44
HUSK at formen smøres med smør og derefter drysses med rasp

  -   2009-06-18 14:31:43
Bedste chokoladekage jeg nogen sind har bagt

  -   2008-03-01 16:06:47
Rigtig lækker, har kommet lidt hakket mørk marabou chokolade i også. har bagt den to gange :-)