Frisk Lasagne

Frisk Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christina

Indsendt :      Red :
Frisk Lasagne, billede 4 Frisk Lasagne, billede 1 Frisk Lasagne, billede 2 Frisk Lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 olie til stegning
 
 Kødsovs:
250 g.oksekød
2 peberfrugter
5 store champignon
1 stort løg
2 fedhvidløg
2 gulerødder
1 ds.hakkede tomater
140 g.tomatpuré konc.
 salt
 peber
 cayennepeber
 paprika
 herbes de provence (oregano eller timian kan også bruges)
 Lidt sukker
 
 Bechamelsovs:
25 g.smør/margarine
25 g.hvedemel
4 dl.mælk
1 frisk mozzarella skåret i små stykker
1 tsk.Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
 En pakke friske lasagne plader
 Revet mozzarella
 Lidt rasp
 
 Evt:
50 g.brune linser
 lidt sukker
1 lille løg
 paprika
 Karry
 Tørred koriander
1 fedhvidløg
 
Opskrift:
Løget hakkes og steges i lidt sukker (for senere at fremhæve smagen af det andet).

Kødet tilsættes og brunes. Der tilsættes tomat (hakkede og puré), hvidløg og de forskellige krydderier. Der skal måske tilsættes noget vand, for det blir bedst, hvis sovsen nu får lov at stå og simre lidt.

Imens skæres peberfrugterne i mindre stykker, gulerødderne skæres i tern, champignonerne skives. Gulerødderne og peberfrugterne koges med, mens bechamelsovsen laves.

Smøret smeltes, og melet tilsættes. Der omrøres nu kraftigt mens mælken hældes i. Muskatnøden tilsættes. Sovsen koges op, og når forhåbentligt en passende konsistens (må godt være lidt for tynd, men ikke meget), ellers tilsættes lidt mel eller mælk. Nu tilsættes de små stykker mozzarella, der gennemvarmes, og der er klar til lasagnebygningen.

(Evt. Lidt olie varmes på en pande og sukkeret brunes heri med paprika. Løget i halve skiver steges med, hvorefter linserne tilsættes. Karry, knust koriander og hvidløg tilsættes, og der smages til med salt. Det må gerne smage lidt kraftigt.)

Nederst et lag lasagneplade, så 1/2 af kødsovsen og et lag skivede champignoner og et lag af 1/2 af bechamelsovsen. Det samme en gang til, hvor linserne kommer med, og så et lag lasagneplader, hvorpå der drysses revet mozzarella og lidt rasp for at gøre den sprød.

Lasagnen bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 40 min til den er lysebrun på overfladen.

Tips:

Serveres fra fad og gerne med en grøn salat til, som kan bestå af salat, tomat, oliven, rødløg, og hvad man nu har lyst til





karakterer:
Opskriften er vist 71579 gange,
og udskrevet 1542 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-28 17:05:34
det er jo latterlit med alle de ting det ødelægger smagen!

  -   2009-01-04 16:54:42
Har jeg forstået det rigtigt at der kun er 3 lag lasagneplader? Det lyder som en spændende opskrift. Kan man evt bruge røde linser i stedet?

  -   2007-05-08 20:50:03
Vi laved den uden evt. og sikke ne succes. Man kan godt undre sig over at der skal lasagneplader i toppen og så ost og rasp på. Virker somom det måtte blive tørt. Men mums, det smager godt. Det bliver dejlig sprødt. Kan varmt anbefales