Torsk med kartoffelmos

Torsk med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Torsk med kartoffelmos, billede 4 Torsk med kartoffelmos, billede 1 Torsk med kartoffelmos, billede 2 Torsk med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund
100 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
600 gram Torskefilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kartoffelmos:
400 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kapserssauce:
3 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
Opskrift:
Bund af løg og porre:
Snit løg og porre, og svits grønsagerne i olie et par minutter. Krydr med salt og peber. Lægges i bunden af et ildfast fad.

Torskefileter:
Torskefileterne foldes, så de er ensartede i tykkelse. Placér dem på grønsagerne, og krydr med salt og peber.

Kartoffelmos:
Start med at koge 400 g kartofler i usaltet vand (så er de lettere at mose). Mos kartoflerne med æg, friske, hakkede krydderurter, salt og peber samt lidt af kogevandet fra kartoflerne. Mosen må ikke blive for tynd.

Kartoffelmosen fordeles over fileterne, og retten bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Skru helt op for varmen ca 250 grader C. alm. ovn og flyt evt. fadet op på øverste ovnrille og giv retten ca. 5 minutter til kartoffelmosen er gylden.

Kaperssauce:
Fiskefond og fløde koges ind, til saucen får en passende konsistens. Den smages til med sennep og hele kapers.

Retten serveres med brød og en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 85203 gange,
og udskrevet 3046 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5933 (1412 kcal)
KJ pr. Pers. 1483 (353 kcal)
Vægt ialt 1745 gram
Vægt pr. Pers. 436 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 340 KJ (80 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 6.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-17 21:03:42
overraskende lækker ret. Jeg lavede saucen som opbagt med smør og Den må de prøve i letmælk, tilsatte en fiskebouillonterning, kapers og rørte en blid fiskesennup i, hvilket var ganske vellykket i sammensætningen. Brugte i øvrigt alm løg. Den må gutterne prøve i ædeklubben. Tak for en spændende fiskevariant.

  -   2009-01-10 13:18:59
Rødløgene fik en lidt kedelig farve, så jeg ville vælge almindelige hvide løg næste gang. Manglede også lidt fylde, man kunne jo gange kartoffelmosen op og sætte den på bagepapir som toppe og bage samme med fisken.