Grøntsagsmoussaka

Grøntsagsmoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christensen

Indsendt :      Red :
Grøntsagsmoussaka, billede 4 Grøntsagsmoussaka, billede 1 Grøntsagsmoussaka, billede 2 Grøntsagsmoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Bechamel:
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Grøntsagssauce:
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
0.5 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
0.5 tsk. Oregano, tørret
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
   
Opskrift:
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt og lad dem stå i 10 min. Dup i køkkenrulle, pensl med olie og steg dem på begge sider i ovnen ved 250 grader C alm. ovn ca. 20 minutter til de er let gyldne.

Grøntsagssauce:
Hak alle grøntsagerne groft i foodprocessoren og hæld dem i en gryde med 2 spsk olie. Svits til næsten al væde er fordampet. Tilsæt hakket tomat og krydderier og lad saucen koge i ca. 10 min. Smag den til.

Bechamel:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med mælk. Smag bechamelsaucen til med salt, peber og muskat.

Læg auberginerne i lag med grøntsagssaucen. Det sidste lag skal være auberginer. Hæld bechamelsauchen over.

Bag moussakaen i ovnen ved 200 grader C. alm ovn i ca. 20 min., til den er gyldenbrun.

Servér den med salat.





karakterer:
Opskriften er vist 47972 gange,
og udskrevet 950 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4885 (1163 kcal)
KJ pr. Pers. 1221 (290 kcal)
Vægt ialt 3021 gram
Vægt pr. Pers. 755 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 161 KJ (38 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-10-06 16:36:45
Kan man mon erstatte auberginerne med kartofler?