Flødestuvet spidskål

Flødestuvet spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Spidskål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødestuvet spidskål, billede 4 Flødestuvet spidskål, billede 1 Flødestuvet spidskål, billede 2 Flødestuvet spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
lidt Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Skær spidskålen i kvarte på langs og fjern stokken del den så i mindre stykke og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med fløde og evt lidt af væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem.

Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Server med nye kogte kartofler.

Tips:

Hertil kan serveres mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst.





karakterer:
Opskriften er vist 111353 gange,
og udskrevet 2085 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9271 (2207 kcal)
KJ pr. Pers. 2317 (551 kcal)
Vægt ialt 1334 gram
Vægt pr. Pers. 333 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 695 KJ (165 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-10 17:04:28
Vi plejer at give den et nip kanel - ikke så meget at det smager af kanel, bare så man lige kan fornemme kanelen

  -   2012-02-22 16:09:52
God opskrift. DIREKTØR GYLDENSPJÆTS ABSOLUTTE ETTER! Recepten bør ikke, men kan varieres efter behov og tarv med lidt oppeppende krydderier alt efter smag eller blot ved hjælp af kokkens fantasi. Absolut en opskrift, Rasmine ville have dikteret ud til køkkenmusene nede i kælderkøkkenet... Server med kartofler og sprængt/kogt oksebryst. Lidt reven peberrod ved siden af? Direktør Gyldenspjæt would love you! Vi bruger den som tilbehør, når Gyldenspjæts livret skal serveres: Oksebryst med spidskål til!

  -   2009-08-22 08:35:23
Fint nok, men brug nu ALT kogevandet til sovsen. Smagen er jo netop i kogevandet og fløden giver blot den cremede lækre afrunding af sovsen. Altså måske kun 1 - 2 del fløde, rsten skal være vandet. Jeg vil foreslå en dejlig dansk frikadelle som tilbehør og hele syltede agurker som garniture.