Rosenkålsgratin

Rosenkålsgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hans

Indsendt :      Red :
Rosenkålsgratin, billede 4 Rosenkålsgratin, billede 1 Rosenkålsgratin, billede 2 Rosenkålsgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rosenkål, renset vægt renset vægt
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Gratinsovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Endvidere:
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skær rodskiven af rosenkålen og befri dem for visne blade og skyl dem godt. Kog dem 5 min. i letsaltet vand og hæld vandet fra.

Rør kød med mel - mælk - æg og salt og peber.

Læg farsen i et smurt ovnfast fad og fordel rosenkålen ovenpå. Smelt fedtstoffet til gratinsovsen - rør mel i og spæd med mælken. Kog sovsen godt igennem og krydr med salt og peber. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt inden æggene røres i ét ad gangen.
Bred gratinsovsen ud over rosenkålene. Sigt et tyndt lag rasp over og kom smør eller margarineklatter øverst. Sæt fadet i ovnen 50-60 min. ved 175 grader.

Server gratinen med smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 87424 gange,
og udskrevet 1790 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12754 (3036 kcal)
KJ pr. Pers. 3188 (759 kcal)
Vægt ialt 2683 gram
Vægt pr. Pers. 670 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 475 KJ (113 kcal)
Protein 8.7 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-11-18 23:27:49
Glimrende grundopskrift. Jeg har brugt den til at lave gratin af bl.a. blomkål og den er bare super alsidig.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager rigtig godt, der kan også bruges mange andre grønsager