40 boller

40 boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Teboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
40 boller, billede 4 40 boller, billede 1 40 boller, billede 2 40 boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Opskrift:
Gæret smuldres i det fingervarme vand og der røres til gæret er opløst.
Tilsæt æggene, sukker, salt og rør det godt sammen.
Mel tilsættes lidt efter lidt. Når det ikke er til at røre sammen i skålen længer så hældes dejen ud på et meldrysset bord. Nu ældes resten af melet i dejen. Dejes skal være blød og smidig så pas på med at komme for meget mel i.
Når dejen er æltet godt igennem puttes den tilbage i skålen og stilles til hævning ½ time et lunt sted, med et viskestykke over skålen. Dejen tåler ikke træk.

Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, æltes den igen.
Del dejen i 40 lige store portioner og tril så 40 boller. Bollerne hæver meget så de skal ikke være ret store.
Læg dem på to plade med bagepapir og dæk dem igen med viskestykker. Nu skal de hæve 20 min.

Inden bagningen pensles de med lunken vand eller æg.
De bages i ca. 8 min ved 220 grader eller 200 g i varmluftovn.

Tips:

Det er en god ide at tilsætte en håndfuld grahamsmel i dejen. Dejen kan også bruges til franskbrød, pølsehorn og pizzasnegle.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Teboller

karakterer:
Opskriften er vist 398028 gange,
og udskrevet 14531 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (352 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16158 (3847 kcal)
KJ pr. stk. 403 (96 kcal)
Vægt ialt 1692 gram
Vægt pr. stk. 42 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 954 KJ (227 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-07 20:31:56
FY for da fanden! Der er jo ALT for meget sukker i! Her ville jeg gøre arbejdet lettere om en uge og lave boller til gæster og så lune dem på dagen. Jeg prøvesmagte naturligvis... FØJ!

  -   2017-10-21 11:56:56
Jeg har valgt at ændre lidt i opskriften efter at ha brugt den utallige gange 😉 og læst andres erfaring Vandet byttes ud med mælk. Mælken lunes så den er ca 37 grader og der hældes en halv dl. Olie i. Og sikre mig at den ikke er for varm til gæren. Gær dør ved temperatur over 37 grader. Sukkeret reducer jeg til mellem 50 og 60 gram og det sker tit at jeg bruger lidt mere mel. Men har altid fået stor ros og succes med dem. Og 40 stk får jeg nok ikke ud af den nok mere 32 😁

  -   2017-06-07 13:01:01
Rigtig gode boller :-) Jeg kom en rest skyr i, det gør dem ikke ringere.

  -   2016-10-10 11:02:43
Har med stor succes, brugt denne opskrift sikkert 100 gange. Lav blot rigeligt, gæsterne spiser mange! Kan laves i god tid, da de sagtens kan fryses. Efter bagning kommer de så i frostposer, når de er knap afkølet!! og straks i fryseren. Når de skal bruges, tages de ud af fryser og ud af posen ca 30min før opvarmning. Ovn opvarmes til 150 grader og boller varmes ca. 4 min.. Jeg bruger kun 60 gram sukker til denne portion. Lad være med at tildække bollerne når de hæver, giv dem evt. lidt fugt med forstøver hvis de ser tørre ud under hævningen. Tip! Giv bollerne lidt perlesukker på overfladen, når de er penslet med æg, inden de bages. Usundt, tja, men falder i god smag hos mange. God fornøjelse. Er en super nem og god opskrift.

  -   2016-10-10 10:42:22
Brugt denne opskrift, nok 100 gange, og laver altid dobb. portion da gæsterne spiser rigtig mange. Kan sagtens fryses! Ud af fryser 30min før opvarmning. Sæt ovn på 150 grader varmluft. I ovnen ca. 4 min. og de er næsten som friskbagte. Bruger kun 60g sukker til denne portion. Skal de bruges samme dag som de bages, kan jeg anbefale, at drysse nogle af bollerne med perlesukker (når de er penslet med æg).Usundt, tja, men det falder i god smag hos mange. NB! Lad være med at dække bollerne til når de sættes til hævning! Giv dem evt. et pust vand med en forstøver i løbet af hævningstiden. God fornøjelse.

  -   2015-09-13 11:08:03
Hej jeg er stor fan da denne opskrift, jeg bruger den hvergang jeg skal lave boller, franskbrød eller snobrød og det sker tit, da jeg ikke vil bruge penge på at købe det, da jeg syntes at dem jeg selv laver bliver meget bedre, lige nu står mine rosinboller og efter hæver, har dog aldrig lavet dem med rosiner før

  -   2015-08-15 16:17:54
Jeg ved ikke hvad der er gået galt med jeres... Men jeg lavede dobbelt portion og de hævede ud på bordet selv om jeg brugte min næst største gryde og jeg fik i alt 70 normale boller😁😁

  -   2015-06-23 19:24:04
Dejen gider overhovedet ikke at hæve og jeg fik kun 15 ud af 40 boller, jeg kommer ALDRIG til at lave de her boller igen.:-[

  -   2014-10-07 11:11:41
Har prøvet at lave dem med halv manitoba og halv durum de blev super gode og rigtig dejlig bløde

  -   2014-10-05 14:10:59
Hvis der skal blive 40 så er de meget små, jeg fik 15 ud af det og de havde en pæn størrelse

  -   2014-03-17 19:52:09
De er slet ikke hævet noget som helst! Hverken som boller eller i skålen. Og jeg satte til der skulle være til 25 og der blev til 18 små boller! Laver aldrig den opskrift igen!

  -   2014-02-28 18:31:48
Jeg skal lave dem til en svendegilde, men vil lige høre man kan lave dem dagen før og om de bliver lige så lækre?

  -   2014-02-26 11:22:42
Jeg skal lave dem til en svendegilde, men vil lige høre man kan lave dem dagen før og om de bliver lige så lækre?

  -   2013-05-24 15:59:30
Elsker de her boller! Jeg har efterhånden lavet dem et par gange, nogle gange plain, men har også prøvet med grahamsmel, havregryn, gullerøder, nødder og rosiner, og alle variationer kan varmt anbefales! Jeg deler dog for det meste dejen i 30 giver stadig mange men lidt større boller!

  -   2013-04-13 13:54:27
Laver altid denne dej til boller. De er lækre og luftige. Nem opskrift.

  -   2013-01-06 19:09:55
super lækre boller, mine brødre syntes de en 10,de fantastiske selv min baby gumler på livet løs. skulle dog have den del mere mel end der stod. men helt sikkert top karekter herfra ;D

  -   2012-12-02 18:56:36
Gode, Kan også laves med noget grovt mel, hvis man er til det. Det smager i hvert fald også helt fantastisk :)

  -   2012-11-22 13:35:21
de smager lidt bedre når hjemme laver dem men også når putter pepernødder i hilsen bente

  -   2012-11-06 14:23:14
De er nemme at lave for fx. Mig som ikke har så meget tid til at lade bollerne stå at hæve i sååå lang tid.

  -   2012-10-01 20:51:12
Mindre sukker

  -   2012-09-18 18:29:54
Alt for meget sukker:O

  -   2012-09-09 08:15:33
har ingen gær :( kan man godt bruge bagepulver?? jeg prøver :) ps de ser MEGA gode ud!!!

  -   2012-09-06 18:23:00
hej jeg håber de kommer til og smag gode er lige ved og lave dem :)

  -   2012-07-15 17:41:12
hej de var gode men der er meget sukker i :-)

  -   2012-04-04 12:03:15
De smager godt, men der er alt for meget sukker i

  -   2012-03-24 14:34:54
mums nogle sk.... gode boller (brugte dog kun 100 gr. sukker)... også hysterisk gode af den grund, at de ikke har givet mig mavebrand, som så mange andre jeg har prøvet at lave og jeg har prøvet rigtig mange forskellige efterhånden.... så mange tak for de gode boller herfra ;)

  -   2012-02-29 13:32:33
Skønne boller, brugte dog kun 50 g sukker og ikke al mel, de eneste boller jeg har bagt der stadig var friske og lækre efter 3 dage... :-)

  -   2012-02-25 12:59:00
Jeg synes at bollerne er rigtig gode, Jeg lod dem stå halvanden time og hæve. Der blev til 10 mere, Kan anbefales;)

  -   2012-02-12 12:54:13
Bolllerne er meget Gode.. Men der bliver ihvertfald ikke 40 boller, der bliver max 25. de smager Fantastisk!

  -   2012-01-05 19:06:01
Rigtig gode har aldrig smagt nogle bedrer. Den har en god smag af sukker. I skal have ros for jer der lavet opskriften.

  -   2012-01-03 16:29:19
lidt mere salt og lidt mindere sukker så ville de smage lidt bedre men ellers er de rigtig gode hilsen Ida og Camille.P.S de smager super rigtig meget godt :-)

  -   2012-01-03 15:19:21
rigtig gode boller men lidt svære og lave. knus fra Camille og Ida

  -   2012-01-03 15:16:19
bollerne er lige som pandekagedej og lige meget hvor meget mere mel vi komme i er det stadig lige som pandekagedej. vi hældte rigtig meget mere mel i og det er stadig svætr at ælde, men i skal også have et lille klap på skulderen det endelige resultat smagte rigtig godt. og det har også været sjovt at lave bollerne sammen. knus Camille og Ida :-)

  -   2011-12-23 15:06:03
Rigtig lækre og velsmagende boller. Dog er de måske ik så luftige, og får dem til at blive rigtig tunge. Jeg tror jeg prøver med at putte lidt olie i ogs. :) Det er de bedste boller jeg har lavet og smagt. Kan VARMT anbefales :-)

  -   2011-11-24 21:23:56
disse boller er de bedste !! har lige lavet dem er til aften (24-11-2011), men der bliver altså ikke 40 boller, hvis de skal være "normal" størrelse, for så bliver der ca. 21 stk. De er simpelthen verdens klasse :) " i hvert fald dem jeg lavede" :D

  -   2011-11-01 16:55:27
bare super gode vi elsker dem alle sammen. blev stolt af mig selv da jeg smagte dem for jeg plejer ikke at kunne bage men dem her super 10 her fra :)

  -   2011-09-19 16:43:41
Jeg prøvede at følge opskriften som den stod ovenfor... Bollerne blev ikke ret store, så jeg vil anbefale at man laver 20 boller ud af det, fremfor 40, som opskriften anviser... Ellers gode boller

  -   2011-09-17 16:41:22
har brugt denne opskrift mange gange og den kan varmt anbefales

  -   2011-08-28 11:02:37
Jeg tilføjede ca. 1/2 dl olie og lidt ekstra mel. Syntes dejen var alt for klistret og uhandy at arbejde med. Resultatet blev dog nogle gode lækre og luftige boller, dog en smule for søde ..

  -   2011-08-16 17:05:30
jeg byttede hvedemelet ud med med rugmel og speltmel droppede 50 g sukke og 1 tsk, salt( kunne læse at det var der mange der hvade gjort) de blev super god efter første forsøg

  -   2011-08-07 11:41:05
meget mere mel!! Mine var så klistrede at jeg ikke rigtig kunne forme dem og havde brugt omkring 100 gram mere mel end der stod i opskriften.. :-( Men de hæver godt i ovnen, men tror de skal have lidt mere end de otte min.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her