Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Sund squashkage

Antal:
Portion 1 Portion
Ret : Kager i form

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SquashIndsendt :

Sund squashkage, billede 4 Sund squashkage, billede 1 Sund squashkage, billede 2 Sund squashkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
30 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
75 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
    1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Pisk olie, kærnemælk, sukker, æg til en luftig masse.

Revet squash, solsikkekerner og rosiner vendes i.

De tørre dele blandes sammen og vendes i dejen til sidst. Dejen kommes i et ildfast fad/bradepande beklædt med bagepapir.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 35-40 minutter afhængig af formens størrelse.

Tips:

Kagen kan bages helt uden fedtstof, der er ingen forskel. Men husk du skal have 40-60 g fedt daglig for at din krop fungerer optimalt. Olien her er en af de sundere fedtkilder.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (37 stemmer)

Opskriften er vist 48529 gange,
og udskrevet 1991 gange.


Energi:
KJ total 16307 (3882 kcal)
KJ pr. Portion 16307 (3882 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Portion 1485 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1098 KJ (261 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 40.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Sund squashkage

Julie  -  2014-03-24 18:54:58
Lækker kage, men dog en upassnde titel

Julie  -  2012-10-20 21:44:02
Super lækker kage! Her en uge efter bagning er der stadig en lille rest tilbage, og den er stadig ret fugtig - imponerende! Min kæreste var dog ikke meget begejstret for solsikkekernerne, jeg selv synes nu ikke der var den store forskel på det og andre kerner - men næste gang bliver det nok uden solsikkekerner for kærestens skyld. Vil også prøve med chokolade og valnødder/hasselnødder en dag, tror jeg også ville være rigtig lækkert. Men må dog give de andre kommentarer ret i, at rigtig sund er den nok ikke ;-)

  -  2011-07-14 13:09:53
Der er vist ingen kager som er sunde! - Og denne her er ikke undtagelsen, med 250 gram sukker m.m. (bør erstattes af enten birkesød eller honning)! Derud over mangler den lidt for at være god - evt. en osteglasur med lidt bid. .

twiligt fan : )  -  2010-04-23 21:30:56
det lyder super, men skal der ikke mel? skal nok prøve den sunde kage... venli hilsen TWAILIGT FAN

BKH  -  2009-09-20 12:03:29
Når nu man kan fjerne fedtstoffet uden det går udover smagen kan man vel osse erstatte sukkeret med sødemiddel uden kalorier. Så nærmer vi os en kage der er både sund og kaloriefattig:-)

Rikke  -  2008-12-01 21:29:21
Superlækker, men en kage med 250 g. sukker er altså langtfra sund

  -  2008-08-17 17:27:22
Det blev en virkelig god kage, jeg erstattede noget af sukkeret med grahamsmel og tilsatte en smule reven ingefær. Den havde en god saftig krumme.

rup  -  2008-07-11 08:07:56
I stedet for olivenolie kan bruges rapsolie, som er en sundere olie end olivenolien. Udskift evt. sukkeret med sødemiddel (kan anbefalse perfekt fit fra isis) og kagen kan bruges til folk med sukkersyge

maria  -  2007-12-20 17:09:28
SUPER lækker og luftig kage. Smager skønt, og selv mine børn spiste den med velbehag- selvom den var sund :-)

Bibelot  -  2007-10-27 22:39:04
Super god smag. Nem at lave.

Den søde  -  2007-08-27 15:04:03
det lyder VILDT lækkert :)

Christina  -  2007-08-24 10:40:00
En rigtig skøn kage - puttede dog chokolade + valnødder i (måske ikke så sund længere) og det var meget meget lækkert. Bagte dobbelt og man kan sagtens skære ned på sukkerindholdet - brugte selv 400 g.

Gitte  -  2007-07-22 17:10:44
Let og hurtig at lave. vi laver en glasur af 200 gr. flødeost, 100 gr. flormelis og lidt limesaft.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bagt i bradepande 23x33 cm.

Birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
Let og supergod