Kaffeboller 02

Kaffeboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
1 dl.mælk
25 g.gær
100 g.margarine
500 g.hvedemel
3 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 knsp.kardemomme
0.5 citron reven skal heraf
2 æg
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælken lunes. Gæren smuldres og røres i mælken. Margarinen smuldres i en skål med melet. Mælk, sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 20 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Bollerne pensles med sammenpisket æg.

Bagning:
Oven opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter. Bagetemperatur: Elovn: 200 grader Varmluftovn: 160 grader Gasovn: Trin 4 Bollerne afkøles på en bagerist. Meget velsmagende boller, som kan spises både med og uden smør. Smagen er let sødlig, sukkermængden kan nedsættes efter smag. Arbejdstider: Dejlægning ca. 20 minutter Hævning ca. 65 minutter Bagetide ca. 25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 20579 gange,
og udskrevet 449 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-19 13:01:59
Skal der ikke være kaffe i kaffeboller?