Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kransekage med nougat I

Antal:
stk. 16 stk.
Ret : Konditori

Hovedingrediens : Diverse produkter

NougatHøjtid: Nytår

Indsendt :

Kransekage med nougat I, billede 4 Kransekage med nougat I, billede 1 Kransekage med nougat I, billede 2 Kransekage med nougat I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Ren rå marcipan
175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Nougat
   
  Kransekageglasur:
1 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Ælt marcipan og flormelis godt sammen. Pisk æggehviden let sammen og ælt den i lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Læg evt. kransekagemassen i køleskabet en times tid, så er den lettere at arbejde med.

Rul kransekagen i 2 cm tykke pølser, 4 pølser af ca. 25 cm. Lav et snit midt i pres ud til siderne så nougaten kan lægges i. Pres kransekagen op om, de bliver lidt trekantede.

Bag ved 210 grader C alm. ovn, ca. 11-12 minutter. Når stængerne er kølet af skæres de i passende stykker. Man kan dyppe eller pensle med chokolade, eller spøjte glasur på.

Kransekageglasur:
Det hele røres godt sammen og puttes i sprøjtepose.

Tips:

Variationsmulighed: I stedet for nougat kan man bruge pistacie eller cognacmarcipan, det fås i plastikpose klar til at presse i, når man har lavet snittet i de 2 cm tykke marcipanpølser.

Det grønne pistaciemarcipan giver en fin virkning på toppen af stykkerne, her kan man så med fordel have chokoladen på bunden af stykkerne.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (77 stemmer)

Opskriften er vist 188245 gange,
og udskrevet 8499 gange.


Energi:
KJ total 16190 (3854 kcal)
KJ pr. stk. 1011 (240 kcal)
Vægt ialt 886 gram
Vægt pr. stk. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1827 KJ (435 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 18.6 gram
Kulhydrat 60.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Maria  -  2014-12-30 19:22:13
Det er mit 5 år at jeg laver denne kransekage, og den er stadig lige så god. Efter at have lavet den flere år i træk, har jeg justeret lidt i opskriften for at kransekagen ikke skal flyde ud (og blive lidt mere flad end trekantet). Jeg putter derfor som minimum 50 gram flormelis ekstra i dejen. Det jeg elsker ved denne opskrift er at der bruges flormelis frem for sukker, hvilket giver kransekagen en vildt lækker konsistens hvor den er blød, men samtidig lidt karamel-agtig, fremfor at den lidt grynede konsistens som sukkeret giver kransekagen :)

  -  2013-12-28 20:18:46
Jeg hat fulgt opskriften til punkt og prikke, men kransekagen splattede helt ud i ovnen. Det sker normalt aldrig, når jeg ikke putter nougat i.

Lone  -  2013-12-27 22:24:15
Jeg vil også anbefale at fryse dem ned, inden de skal spises. Det giver en dejlig fasthed i kransekagen. Dog ikke med glasur på, da den knækker i frosten. Under bagning bruger jeg gerne to bageplader ovenpå hinanden, så jeg undgår brune eller brændte bunde. Som en anden også skriver, har jeg lavet denne kransekage til flere personer, der normalt ikke bryder sig om den slags, men lige netop denne her kan de rigtig godt lide.

Zette  -  2012-01-02 18:54:08
Rigtig god opskrift. Kan varmt anbefales. Den fåer et stort 10 tal af mig ;-)

Maria  -  2011-12-30 19:38:32
Det er nu fjerde år at jeg laver denne kransekage og den er stadig fantastisk! Min mening til opskriften er dog at jeg synes at den skal have lidt kortere tid i ovnen, da den bliver lidt for mørk hvis den får 11-12 minutter. En rigtig god ide til opskriften er at lægge noget kakaomarcipan i midten istedet for nougat, det smager rigtig godt. Godt nytår!

Henriette.  -  2011-12-11 13:33:23
De smagte rigtig dejligt:O) Jeg brugte lidt ekstra flormelis til dejen og lod den stå i en frysepose i køleskabet til dagen efter, så er den meget nem at arbejde med, brugte også lidt mere Nougat ca 200 gram og delte dejen i mindre stykker i stedet for 4 store pølser. Resultatet bliv super godt, nu har jeg så filmet dem godt, lagt dem i en frysepose og putet dem i fryseren, og glæder mig nu virkelig til at spise dem nytårsaften;O)

Per  -  2010-12-30 23:36:38
Kransekagen skal blot tøes op efter frysning, selvfølgelig forudsat den er bagt inden den blev frossen.

Heidi  -  2010-12-30 22:30:55
Efter 9 minutter var kransekagen halv-sort under bunden! Så pas på og hold øje! Sæt eventuelt en ekstra bageplade under inde i ovnen - det hjælper!

Sofie  -  2010-12-28 22:02:16
Skal kransekagen i ovnen efter den har været frosset ned (og hvor længe samt ved hvor høj temperatur)? Eller skal den bare stå ude og tø op (og hvor længe)?

Heidi  -  2010-07-17 18:08:51
Kan man fryse kransekagerne med glasur, eller skal man vente til de er taget op af fryseren? Hvor længe kan de holde sig i en kagedåse?

Tina  -  2009-09-14 16:53:36
De er bare læker..... og nemme.Tak for opskriften.

maria xD  -  2009-03-10 16:35:58
hej folkens jeg lavede kransekagen fuldstændigt efter opskriften, og det var et rigtig godt resultat! kransekagen skal dog nok have lidt kortere tid end det der står da den blev lidt mørk, men det varierer nok også efter hvor tyk den er. Men ellers en rigtig fin opskrift som jeg helt sikker vil bruge næste gang også. PS. min bror som normalt ikke kan lide kransekage, elskede den!

  -  2008-12-27 20:23:12
et godt trick... det er meget nemmmere hvis det er at man efter har puttet nougat i stængerne putter stængerne i fryseren ½ times tid.. nougaten fryser, men kransekagen kan stadig arbejdes med. så kransekagestængerne kan nu nemt lukkes eller samles uden at nougaten snasker ud på stængerne. Bagt kransekage bliver næsten bedre af at være frosset, så man kan lave det i god tid inden det skal bruges

miig  -  2008-12-27 18:10:45
der skal bruges 200 g nougat hvis det er mig der laver dem!! jeg kommer nemlig altid til at spise 50 g....hihi De er supergode og lækre!!! kan også laves i ringe og stables som et tårn...med parasoller i toppen! Lige til Nytårs aften

lizzie  -  2008-01-12 15:48:29
Glemt: jeg brugte 200 gr nougat

lizzie  -  2008-01-12 15:47:18
En super opskrift. Hvis der er kommet for meget æggehvide i, kan der puttes et par skefulde rasp i. Det kan ikke smages. Kransekage bliver faktisk bedre af at blive frosset.

Gitte  -  2007-06-15 10:42:24
Kransekage kan sagtens fryses.

Pernille  -  2007-05-25 03:58:08
Den er bare rigtig god, men lidt ekstra nougat er et plus :-)

Elin  -  2006-12-31 14:41:22
Er der nogen, der har erfaring med at fryse stængerne / stykkerne??

Maria  -  2006-12-31 13:05:44
Rigtig god og nem opskrift, smager dejligt. :o)

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Beregn iøvrigt meget gerne lidt ekstra nougat til fyldet.. 100 g er lidt for fedtet i mængden, for det må gerne kunne ses og smage af noget!! ;o)

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Tror nok man bare skal nøjes med ½ æggehvide.. Massen er tilbøjelig til at flyde lid ud på bagepladen.. Men man skal nok prøve det et par gange før, så man ved lige præsic mht konsistensen i egne hænder.. Men det smager som en drøm!!! Kan varmt anbefales.. :o)