Stikkelsbærgele

Stikkelsbærgele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 1 Portioner
SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 gram Stikkelsbær, friske
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Skyl stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med vand. Kog til stikkelsbærrene brister. Hæld dem til afdrypning i en saftpose eller et rent klæde over en sigte natten over.

Mængden af den afdryppede saft måles.
Til hver liter siet saft:
1000 gram sukker.

Bring saften i kog og rør sukkeret i lidt ad gangen. Lad saften koge, til den kan bestå geleprøven og er lyserød.

Skum af. Kom geleen i rengjorte, små glas. Læg et rent klæde over og lad geleen køle af. Luk glassene til, når geleen er stivnet. Opbevares mørkt og køligt.





karakterer:
Opskriften er vist 36356 gange,
og udskrevet 564 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18760 (4466 kcal)
KJ pr. Portioner 18760 (4466 kcal)
Vægt ialt 2500 gram
Vægt pr. Portioner 2500 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 750 KJ (178 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 44.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-20 20:50:13
Kan man bruge banan i stedet for?

  -   2012-07-17 19:14:35
Hvad er geleprøven?

  -   2008-06-23 05:18:04
geleen bliver smukt svagt rosa og smager vidunderligt