Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Solsikke - Squashboller

Antal:
stk. 16 stk.
Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SquashIndsendt af : Helga Jakobsen

Indsendt :

Solsikke - Squashboller 4 Solsikke - Squashboller 1 Solsikke - Squashboller 2 Solsikke - Squashboller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
125 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pensling: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.


Opskrift:

Opløs gæren i den lunkne mælk. Riv squashen med skræl groft. Tilsæt squashen og de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Hæver tildækket og lunt 20 min.

Slå dejen sammen og form den til 2 kugler. Hæver tildækket og lunt i 10 min. tril hver kugle til en pølse og del den i 8 stk. og form 16 boller. Efterhæver tildækket og lunt ca. 40 min.

Bagetid:
12-15 min. ved 220 grader midt i ovnen. (Varmluftovn 200 grader.)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (45 stemmer)

Opskriften er vist 76567 gange,
og udskrevet 5143 gange.


Energi:
KJ total 17036 (4056 kcal)
KJ pr. stk. 1064 (253 kcal)
Vægt ialt 1433 gram
Vægt pr. stk. 89 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1188 KJ (283 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 35.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mette  -  2012-10-28 13:27:55
Lette at lave og dejlig lufttige... Alt ialt virkelig gode!

Mathilde  -  2012-02-22 18:56:36
De bedste boller i verden! De er så lækre!

  -  2011-07-13 12:22:56
Er det muligt at bage bollerne uden squash??

Christina Abildgaard  -  2010-08-13 12:06:50
Virkelig gode! Jeg byttede 200 g mel ud med rugmel og byttede ca 60 g solsikker ud med hørfrø. Jeg brugte 1 ½ dl skummetmælk + ½ dl youghurt naturel. MMM Velbekomme!

Me:)  -  2010-07-25 17:14:42
De er bare så lækre :)

Kirsten Petterson  -  2009-08-18 06:52:18
Som umulig bollebager - er det endelig lykkedes mig at få komplimenter på mine boller. Det er de mest fantastiske boller jeg nogensinde har lavet. TAK!

Lonni  -  2008-11-01 14:40:26
De kan sagtens fryses. Jeg har haft en pose liggende i fryseren ca. 3 uger, de var som friskbagte da jeg tog dem op:-)

karina  -  2008-09-14 18:08:54
Kan de fryses?

Sanne  -  2008-08-12 11:35:09
Rigtig gode, prøv at erstatte 100 gr hvedemel, med grov speltmel det gør dem ikke ringere

Maria  -  2008-07-26 10:25:11
De er rigtigt gode, er man ikke til solsikkekerner, kan de sagtens undlades.. :-)

jetcar  -  2008-04-29 07:47:54
den er rigtig god, men prøv at skifte mælken ud med kærnemælk. Og lad være med at slå dejen ned, men efter de 20 min. hævning ,del dejen og form bollerne ganske lidt.

Bethina  -  2008-02-04 16:03:53
Ja de ér bare gode... Prøv også at skrifte solsikker ud med græskarkerner. Mindst ligeså godt!!

emma  -  2007-11-20 09:50:19
de ser superlækre ud

henny-hansen  -  2007-09-01 06:47:47
Den bedsre bolle, jeg nogensinde har lavet. Alle er vilde med dem

Per  -  2007-08-02 22:04:28
Her skulle der bruges noget mere mel, men ellers er de fine.

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
de er simpelthen verdens bedste, jeg har bagt dem mange gange og givet opskriften videre til et hav af mennesker

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
De er gode, prøv og brug vand i stedet for mælk, og undlad margerine og æg og brug kun 65 g solsikkekerner, så bliver brødet mrer sej og god til forret

Lisser  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare så lækre

heidi stie  -  0000-00-00 00:00:00
det er de bedste boller jeg har smagt... siger datteren hehe

Sussie Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
De er rigtige gode, kan varmt anbefales.