Øllebrød

Øllebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 20 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Øllebrød, billede 4 Øllebrød, billede 1 Øllebrød, billede 2 Øllebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
7.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6.6 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rugbrød uden kerner skæres i terninger som udblødes i vandet, gerne natten over.

Udblødet brød og evt. rest af vand tilsættes hvidtøllen og koger under låg i ca. 10 min.

Det hele blendes med stavblender eller gnides gennem en sigte. Det smages til med sukker og øllebrøden koges op ganske kort.

Fløden piskes og serveres til samt evt. æggesnaps.





karakterer:
Opskriften er vist 783691 gange,
og udskrevet 5679 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (466 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9318 (2218 kcal)
KJ pr. pers. 2329 (554 kcal)
Vægt ialt 2085 gram
Vægt pr. pers. 521 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 446 KJ (106 kcal)
Protein 1.3 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 14.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-19 17:29:56
tak for den gode opskrift

  -   2021-11-05 07:27:48
Øllebrød med fløde og hvid kogechokolade koge dage før og sæt i køleskabet til næste dag og piske i mens man lave øllebrød velbekomme

  -   2021-10-20 14:22:36
Jeg bruger farin istedet for alm melis, giver en rigtig god smag

  -   2021-09-09 12:42:23
Med æggesnaps i.

  -   2021-01-04 21:16:17
Jeg har flere gange lavet øllebrød ud af det rugbrød jeg tilfældigvis har. Gerne kernerugbrød, solsikke rugbrød etc. Har sjældent almindeligt mørkt rugbrød. Her bliver det serveret med kerner og klumper. Og god morgenmad.

  -   2020-12-08 19:03:36
Jeg kan godt lide øllebrød og det smager godt med fløde til

  -   2020-12-01 12:57:19
Den bedste øllebrød....smager af barndom.

  -   2020-10-07 18:27:55
Oprindelig dansk øllebrød har lidt klumper i, er ikke siet eller tilsvarende. :-)