Fedtfattig tærtedej til madtærter

Fedtfattig tærtedej til madtærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Fedtfattig tærtedej til madtærter, billede 4 Fedtfattig tærtedej til madtærter, billede 1 Fedtfattig tærtedej til madtærter, billede 2 Fedtfattig tærtedej til madtærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Kvark. 5+ 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 spsk. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dejen røres sammen.

Dejen lægges på en smurt bageform og trykkes ud i formen, prikkes med en gaffel og forbages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Imens forberedes fyldet.





karakterer:
Opskriften er vist 290258 gange,
og udskrevet 8758 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (86 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6669 (1588 kcal)
KJ pr. Portion 6669 (1588 kcal)
Vægt ialt 508 gram
Vægt pr. Portion 508 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1312 KJ (312 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 17.5 gram
Kulhydrat 32.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-27 19:21:33
Syntes at bagetid mangler i flere opskrifter...det er jo ikke lige alle der er færm til at finde ud af hvor langt det skal have

  -   2014-04-24 21:04:47
Jeg synes dejen blev alt for fedtet og flydende, og jeg brugte endda mindre væske end der stod i opskriften. Det lykkedes slet ikke mig at få en god tærte ud af det.

  -   2014-02-06 18:32:33
Ps/ og kun 4 spsk olie :-)

  -   2014-02-06 18:31:29
Jeg brugte skyr og halvt rugmel. Vil nok forbage 15 min. Næste gang, men den var rigtig god.

  -   2012-10-20 17:13:10
På grund af alle de gode kommentarer fik jeg lavet et perfekt tærtedej. Jeg lavede halv portion med skyr i stedet for kvark og en spiseskefuld mindre fedt. Den er supergod ;-)

  -   2012-01-06 17:07:44
håber den er god vi skaL LAVE DEN I AFTEN

  -   2012-01-05 11:57:42
Har brugt 1/4 kernemælk istedetfor 150g kvark. Super resultat, kan klart anbefales. Sut

  -   2011-11-16 22:47:52
Kanon dej - brugte Skyr 0,2% og den blev helt fantastisk (og mere sund, hvis det er det man ønsker)

  -   2011-08-10 17:46:37
Jeg kan godt lide denne tærte und!

  -   2011-03-06 13:56:31
Prøv at brug hvid hvede, istedet for almindelig hvedemel. Så får I mange ekstra fibre. :)

  -   2011-02-21 00:34:27
hvad er kvark?

  -   2010-10-11 17:34:51
Iiiih, den er bare god! :)

  -   2010-05-10 14:52:47
det er godt nok den mærkligste dej jeg nogen sinde har lavet til en tærte tvivler meget på at det er noget jeg kan bruge til noget skulle vist ha puttet mere mel i som en anden skrev øv

  -   2010-03-06 23:26:20
312 ckal pr 100g er ikke fedtfattig

  -   2010-02-02 11:17:23
Super tærtebund! Jeg brugte nu creme fraiche i stedet for kvark. Meget mere velsmagende end de fede klassiske opskrifter, og lettere at håndtere, da den blev meget våd og luftig, så den kunne bare smøres ud i fadet med en dejskraber. Skulle så forbages lidt længere, men det gjorde den passende sprød og kompakt. Den skal laves igen, stor succes!

  -   2009-04-04 19:15:34
Denne opskrift har jeg efterhånden brugt i et års tid. Min erfaring er, at dejen rækker til 2 runde standard-aluforme. Samtidig har jeg reduceret mængden af olie til 5 spsk. og bruger i øvrigt kvark 1%.

  -   2009-03-03 00:08:47
Jeg vil gerne komme med et godt forslag: Hvis i synes dejen bliver fori lys og "hvedet" kan I kompensere med meget finthakkede peanuts. De giver dejen lidt salt og en rigtig god krumme. Og en meget dejlig smag sammen med fyldet. Især hvis vi har med rodfrugter at gøre!

  -   2009-02-17 20:56:25
jeg nøjes med halvdelen af ingredienserne, og de 100 gram mel som det bliver deraf, dem skifter jeg med 150g grahamsmel, og spæder op med hvedemel til den er god og fast. det er vel ca 50-100g. Så er det bare at rulle den ud, og ligge den i en tærteform, så passer portionen så fint. Undgå at trykke den for meget ned i formen, for så slipper den ikke så nemt igen bagefter. Lader man den bare ligge ned i, og trykker den let på plads, så behøver man ikke smøre formen først.

  -   2009-01-05 13:55:07
Hvis du er husmoren der altid har æg, men sjældent kvark i huset, kan du bruge 2 æg i stedet for kvark og tilsætte 75-100 g mel mere. Udrulningen er absolut lettest mellem 2 lag plastik.

  -   2008-03-26 15:03:07
når man har lavet tærtedejen og proppet fyld i, kan man så sætte den på køl og først bage den senere?

  -   2007-09-13 17:24:47
6 spsk er lig 90 g fedt,så helt fedtfattig er den ikke, dog er fedtet bedre selvfølgelig og klart at foretrække. Ellers har jeg også fine resultater med lidt mindre olie~4spsk

  -   2007-06-19 23:40:25
Det er en rigtig god dej og jeg bruger nu kun denne opskrift, men et lille tip er at tage to store fryseposer og klippe op så man har et stort under og overstykke hvor man så ligger dejen i mellem og ruller til den ønskede tykkelse og fjerner det øverste så har man dejen på et stykke plast man lige ligger over fadet og passer det til og fjerne posen til sidst så skulle den være der...held og lykke

  -   2007-05-08 09:40:18
Det er en super dej, jeg brugte grahams mel istedet, det gør den endnu mere "sund".. Jeg må give Jose ret den er lidt fettet, så jeg brugte lidt extra mel da jeg rullede den ud... til den ikke klisterede til bordet of rulle.. Og så er det bare at bage ;-)

  -   2007-03-25 14:12:48
Jeg kan ikke rigtig blive klog på denne opskrift, hvis man følger opskriften så får man en meget fedtet dej, men selve opskriften beskriver jo også at dejen skal trykkes ud, og ikke som en af kommentarene her at den skal rulles ud, så skal der der i hvert fald meget mere mel til, Jeg har nu lavet dejen et par gange, første gang så puttede jeg al dejen i et tærtefad ca. Ø 25 cm., dejen hævede så meget at tærtefadet stort set var fyldt op, så der må være til 2 tærtefade i en portion, jeg prøvede også at trække dejen op af kanterne, men havde nu heller ikke regnet med at den ville blive. Anden gang brugte jeg kun halvdelen af dejen, og jeg lagde et stykke smurt bagepapir i bunden og fyldte så op med ris, på denne måde kan man få kanten til at blive.

  -   2007-02-05 15:04:54
Den er bare såå god.. rigtig tyk og svarmet, men der er rigeligt med dej til en tærte. uhhm den er mums

  -   2005-01-01 01:01:01
Altså ,det er en super dej.. Men der er mere end rigeligt dej til en enkelt tærte.. Tror jeg vil lave ½ portion næste gang.

  -   2005-01-01 01:01:01
helt iorden tærte, jeg brugte dov mayo 100 g i stedet for kvark.

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god dej

  -   2005-01-01 01:01:01
den skal rulles ud meget tyndt, men ellers dejlig

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal den være så fedtet? men ellers god

  -   2005-01-01 01:01:01
ja den skal da prøves

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man bruge yoghurt naturel i stedet for kvark?

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejen er 100 gange bedre end købt butterdej og 1000 gange så sund!!