Lun æbletærte

Lun æbletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lun æbletærte, billede 4 Lun æbletærte, billede 1 Lun æbletærte, billede 2 Lun æbletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Fyld:
8 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
1 dl. Abrikosmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Ælt mørdejen sammen, og lad den hvile koldt. Skræl 6 æbler, skær dem i både og fjern kærnehuset.

Kog vand, sukker, cognac, smør, citronsaft og vaniljesukker sammen i en gryde. Tilsæt æblebådene og kog dem til mos under låg. Kog til sidst æblerne uden låg hvis der er for meget væde.

Rul mørdejen ud til en stor tærteform, og forbag den i 10 minutter ved 170 grader C. alm. ovn.

Kom æblemosen i tærtebunden.

Vask de 2 sidste æbler, skær dem i tynde både og læg dem som et mønster på mosen. Drys med sukker og dryp med lidt citronsaft.

Bag tærten yderlig til æblerne har fået farve og er bløde.

Tag tærten ud. Kog marmeladen op med vand og sigt den. Pensel tærten med marmeladen.

Server tærten med frisk pisket flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 117169 gange,
og udskrevet 1063 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12381 (2948 kcal)
KJ pr. Pers. 1547 (368 kcal)
Vægt ialt 1349 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 917 KJ (218 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 33.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-15 20:15:16
Calvados vil være fremragende

  -   2016-09-14 10:04:15
kan man bruge andet end cognac ? ex. rom eller anden spiritus???

  -   2011-06-28 09:47:50
jeg har prøvede at bage den den smakt fantasktisk

  -   2010-09-10 15:46:08
svær at lave...