Panettone - Italiensk julekage

Panettone - Italiensk julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Panettone - Italiensk julekage, billede 4 Panettone - Italiensk julekage, billede 1 Panettone - Italiensk julekage, billede 2 Panettone - Italiensk julekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
30 gram Gær, frisk
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
80 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
20 gram Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
20 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
   
Opskrift:
Mælk og gær piskes sammen, æg og æggeblommer piskes i.
Mel, sukker, salt og de øvrige ingredienser blandes, og tilsættes gærblandingen. Det hele æltes til en smidig dej.
Stil dejen til hævning ca. 1 time.

Pensl en høj ovnfast skål 16 cm i diameter og sæt bagepapir op langs siden så det kigger 4 cm op over formen. Slå dejen ned og form den til en kugle. Kuglen lægges ned i formen og ridses. Dejen stilles til hævning 1 time.

Dejen pensles med smeltet, afkølet smør. Bages i en 190 grader C. varm ovn i 40 min.





Beskrivelse:
Panettone kagen er egentlig et sødt brød, der er fyldt med kandiseret citron, appelsinskal og rosiner.

Stammer fra Milano og traditionelt er forbundet med julen i Italien.

Kagen har en cylindrisk form 12-15 cm. høj med buet top.

En høj rund form i glas eller keramik kan bruges, den kan evt. forhøjes med pap eller bagepapir. Men der sælges også specielle forme i kraftigt papir som lige er beregnet til denne kage.

karakterer:
Opskriften er vist 19960 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15185 (3615 kcal)
KJ pr. Portion 15185 (3615 kcal)
Vægt ialt 1145 gram
Vægt pr. Portion 1145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1326 KJ (315 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 51.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu