Græskarboller

Græskarboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Græskarboller, billede 4 Græskarboller, billede 1 Græskarboller, billede 2 Græskarboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Græskar renset vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
250 g græskar rives fint og svitses i fedtstof til det har opsuget det.

Krydderierne blandes i sammen med sukker, væde og gær.

Hvedemelet kommes i og dejen samles til en fast masse. Når dejen hænger sammen, stilles den til hævning et lunt sted.

Dejen formes til små boller, der pensles med olie og bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn ca. 25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 112814 gange,
og udskrevet 2798 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5835 (1389 kcal)
KJ pr. stk. 389 (92 kcal)
Vægt ialt 664 gram
Vægt pr. stk. 44 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 877 KJ (209 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 37.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-25 15:00:58
Det må bestemt være 0,5 l og ikke 0, dl vand :).

  -   2013-02-04 15:45:03
Rigtig god opskrift, en stor favorit her i familien :)

  -   2012-10-17 11:54:16
Ved mig manglede der også rigtig meget væske så måtte fylde op med vand og mælk.

  -   2012-03-09 13:55:06
0,5 dl vand er ikke meget væske så jeg måtte putte mere i for at få det til at passe

  -   2011-10-27 15:17:06
Det blev til en meget våd dej her, så måtte pøse en masse ekstra mel i og grovmel da hvedemelet slap op. Men nøj de var gode :o)

  -   2011-10-10 18:10:14
der står græskar og ikke græskarkerner, der er pænt meget forskel på de to ting

  -   2010-10-20 16:27:18
Super gode boller :)

  -   2010-08-23 15:43:47
skal der kun 0,5 dl vand i? for mit smulere helt vildt hvis jeg følger opskriften? er der noget væde fra græskakernerne, for jeg har bare brugt almindelige kerner fra pose af.

  -   2009-10-16 20:12:01
Da jeg er nybegynder, var det rart at vide at efter græskaren har været på panden skal det køles af, så gæren ikke slåes i stykker. Ellers er det nogle rigtig dejlige boller, der kan evt. tilsættes græskar kerner, for et ekstra twist.

  -   2009-09-17 17:05:19
Super gode boller.

  -   2008-10-20 21:37:57
Er gode som madbrød

  -   2005-01-01 01:01:01
bollerne er gode ,også til græskarsuppe , men pas på med kanelen