Hvede tortillas - Hvedetortillas

Hvede tortillas - Hvedetortillas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.hvedemel
50 g.smør
0.5 dl.varmt vand
 
Opskrift:
Hak smørret ind i hvedemelet som til mørdej (brug evt. foodprocessor). lsæt i knsp salt og ælt vandet ind i dejen til den er smidig og slipper let. Form 12 boller og lad dem hvile 30 min.

Rul hver bolle ud til en pandekage og bag dem på en varm, tør pande til der kommer lysebrune pletter på pandekagen (ca. i min.) Vend og bag den på den anden side. Der opstår luftbobler i dejen under bagningen. Pres boblerne forsigtigt ud med et viskestykke.

Hold tortillas bløde og smidige under et viskestykke. Lige før brug varmes de op enten i en plastpose i mikrobølgeovn (i min. ved max. styrke) eller i ovn, sprayet med vand og pakket ind i et viskestykke.





karakterer:
Opskriften er vist 27832 gange,
og udskrevet 613 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-23 01:02:56
total uspiseligt. Vedkommende må have skrevet forkert, så det skulle være 225 gr. mel, og 1,5 dl. vand, ellers kan det slet ikke spises med velvære og smag. Jeg bruger ofte at komme presset hvidløg i dejen og evt. lidt tomatpure. Det smager godt, men slet ikke med 450 gr. mel og kun 1/2 del vand. Det skal være 225 gr. mel og 1,5 dl. vand.

  -   2010-03-26 16:35:12
Hm, havde glædet mig til hjemmelavede tortillias, men kan berette, at for første gang nogensinde, har jeg smidt en dej ud! Fuldstændig håbløs opskrift!!! Øv!!!

  -   2010-01-24 18:28:25
Jacqui - jeg tilføjede xtra krydret salt, en smule sort stødt peber og hvidløgspulver til melet. Det håber jeg giver dem xtra smag.

  -   2010-01-24 18:27:15
Jeg tror måske den halve deciliter vand er en fejl. Der skal en del mere væske til for at samle dejen, eller har jeg misforstået noget? Til en alm gærdej plejer man at sige 3 dl væske til 500 gram mel. Jeg står midt i opskriften lige nu, og den dur slet ikke - Jeg har tilsat langt over det dobbelte vand samt lidt olie, så jeg kan måske redde den, men hvis du bruger denne opskrift så beregn en del mere væske, man kan altid tilsætte mere mel, men xtra væske er svær at tilsætte... har jeg erfaret for 2 min. siden ;)

  -   2009-05-22 21:06:51
smagen er meget flad, men det retter jeg til næste gang. Jeg fyldte dem med ægge salat if frikadelle. det var lækkert!

  -   2008-10-18 18:54:50
Jeg fik det fint til at fungere, med ca 1½ dl alm lunken vand!

  -   2007-11-13 18:45:08
½ dl. varmt vand??? Det passer i hvert fald meget dårligt. Elendig opskrift - efter min menig!

  -   2006-12-29 11:22:26
kan de fryses???