Helstegt laks i sur-sød sauce

Helstegt laks i sur-sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.laks/ørred
1.5 dl.sukker
2 dl.eddike
2 dl.vand
1 fedhvidløg
1 spsk.hvedemel pisket i lidt vand
1 rød grøn peber skåret i strimler
1 grøn peber skåret i strimler
1 lille ananas, skåret i terninger
 
Opskrift:
Der laves skrå snit i fisken (retning fra hale til hover) med 3 cm mellemrum og helt ind til benet, så det danner små portioner på hver side af benet. Fisken lægges på maven på et smurt fad. Fisken steges i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Sukker, eddike og vand bringes i kog i en gryde. Salt og presset hvidløg tilsættes. Saucen legeres med melblandingen og småkoger indtil den er tyk. Peberstrimler og ananasterninger tilsættes og varmer op i saucen uden at koge. Når fisken er godt stegt sættes den på et serveringsfad og saucen med ananas og peber hældes på og omkring den. (Portionerne kan nemt løsnes med en ske) Serveres med kogte ris.





karakterer:
Opskriften er vist 28062 gange,
og udskrevet 901 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-07 19:13:16
Super lækkert - næste gang laver jeg sovsen øger jeg andelen af vand i sovsen. Børnene elsker retten.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smagte meget godt, en fin og usdvanlig brydning med der sur-søde til fisken. Nemt at tilberede. Min tvivl var omkring skinnet skulle være på der hvor saucen blev hældt på. Det skal det fandt jeg ud af. Selv børnene kunne lide fisken.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var en rigtig god opskrift, jeg var lidt i tvivl om uskæringen på laksen, men det færdige resultat blev smadder godt, og der var rigtig godt med sur-sød sauce, den var formidabel.