Græskarkerneboller

Græskarkerneboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Græskarkerneboller, billede 4 Græskarkerneboller, billede 1 Græskarkerneboller, billede 2 Græskarkerneboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Rugkerner. skårne/knækkede
   
50 gram Gær, frisk
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Havregryn, grovvalsede
65 gram Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
150 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
   
Opskrift:
Kogende vand og rugkerner blandes og trækker en time. Fintrevne gulerødder og de øvrige ting blandes i og æltes godt. Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 1½ time.

Slås ned og formes til ca. 30 boller. Bollerne hæver i ca. 3 kvarter.

Pensles med sammenpisket æg og pyntes med græskarkerner eller grovvalset havregryn.

Bages ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter på nederste rille i ovnen.

Tips:

Er gode slankeboller, da der ingen fedstof er i, og samtidig er der god mæthed i indholdet.





karakterer:
Opskriften er vist 60739 gange,
og udskrevet 1761 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16344 (3891 kcal)
KJ pr. stk. 544 (129 kcal)
Vægt ialt 1963 gram
Vægt pr. stk. 65 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 832 KJ (198 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 37.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-13 09:27:20
Kan man bruge andet end kernemælk??

  -   2010-12-20 16:58:01
Virkelig godt!! Lader dog ikke dejen hæve til dobbelt størrelse inden jeg slår dejen ned, lader kun bollerne hæve i ca 3 kvarter.

  -   2010-08-23 12:24:31
Næste gang jeg bager dem, vil jeg ikke lade dem forhæve, da jeg synes det bliver nogle små boller når de forhæver. Det synes jeg er en synd.

  -   2009-09-30 21:00:41
Super opskrift. Jeg brugte 50% Grahamsmel og 50% Hvedemel og det blev de aldeles ikke ringere af.

  -   2008-04-22 11:51:52
Mængden af græskarkerner kan med fordel fordobles

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode boller, men meget tidskrævende.