Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Amerikanske hamburgere

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Indsendt af : Ulrich

Indsendt :

Amerikanske hamburgere, billede 4 Amerikanske hamburgere, billede 1 Amerikanske hamburgere, billede 2 Amerikanske hamburgere, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
640 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Worcestershiresauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hamburgerboller 1 pakke hamburgerboller vejer gerne 330 og indeholder 6 stk.
1 bolle vejer så 55 gram.
Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
2 Bøftomat En mellem bøftomat vejer ca. 350 gram.
Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Drueagurk. syltet 1 syltet drueagurk vejer ca. 60 gram, og 1 dl. hakket drueagurk vejer ca. 80 gram.
Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
    1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram


Opskrift:

løget hakkes fint og hvidløget presses. Løg, hvidløg og worchestershire sauce tilsættes oksekødet. Det krydres med salt og peber efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.

Kødet formes i 4 bøffer a 160 gr, der steges på grillen. De skal cirka have 20 min, ialt. (skal være godt brune).

Kort før bøfferne er færdige på grillen, flækkes burgerbollerne og ristes ligeledes på grillen (på begge sider).

Når bollerne er ristet, tages de af grillen og smøres med miracelwhip. Der lægges et enkelt iceberg salatblad på bollen, herefter lægges bøffen på salatbladet, der kommes en skive tomat ovenpå, de syltede hakkede agurker kommes på og der kommes sennep og ketchup på. Burgeren klappes sammen og den perfekte amerikanske burger er lige til at spise.

(tips, kan også laves som cheese burger)

Tips:

Smager godt til pommes frites. Bøfferne er store hvorfor der ofte kun er behov for en burger, og måske noget salat eller andet til en grille menu..



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (246 stemmer)

Opskriften er vist 275849 gange,
og udskrevet 5864 gange.


Energi:
KJ total 5557 (1323 kcal)
KJ pr. Pers. 1389 (330 kcal)
Vægt ialt 1494 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 372 KJ (88 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2015-06-08 15:24:17
Kan ikke finde ud af at bage den. Kh Clara 6 År.👎

Pejtersen  -  2013-07-31 17:54:53
Den sidder lige i skabet,tak og den er let at huske.

  -  2012-12-20 02:39:19
hvor blev osten af hehe

Limbo  -  2012-03-09 16:18:48
Rigtig god og autentisk. Husk når du former hakkebøffer; De skal æltes, presses og formes til boller i hånden. Dernæst formes de til hakkebøffer ved at banke på dem med en kniv. Bruger du denne metode og noget ordentligt hakkekød, lykkedes hver gang. Husk også, at det selvfølgelig ikke er nær så slatne og kemiske, som dem fra burgerbutikkerne.

Plet  -  2011-08-13 13:51:10
Bliver bøffen ikke tør når den skal stege så lang tid

Plet  -  2011-08-13 13:50:26
Tak til WorldChef for den gode ide med at bøffen skal være tyndere på midten end i siderne når man former dem. Jeg synes nemlig altid bøffen buler op i midten når de er færdig stegte. Jeg må prøve din idé

Plet  -  2011-08-13 13:42:03
Bliver bøffen ikke tør når den skal stege så lang tid

WorldChef  -  2011-06-20 15:51:57
Der er nogle basale regler man bør følge for at en burgerbøf bliver værd at arbejde med. 1. luften skal knaldes ud af det hakkede kød, giv det nogle tæsk. Det hakkede kød vi køber herhjemme er ikket mere end et par gange, og er som udgangspunkt uegnet til burgers. 2. Når du former en bøf, skal den være tyndere i midten, end den er i siderne. Derved bliver den jævnt stegt. Bortset fra det kan der fyldes alverden i bøffarsen, det være sig chilisauce, sennep, parmesan og diverse tørrede/friske krydderier.

d. inmoder  -  2010-07-14 19:00:58
At flække bollerne er omtrent det samme som at skære dem over.

  -  2010-02-06 13:28:22
Den er i hvert fald brændt på

  -  2009-06-27 13:50:26
der skal ost og bacon på bøffen, så er den hjemme :-)

  -  2009-06-12 18:06:48
Med hjemmebagte burgerboller er det en helt perfekt burger...

Anna og Astrid (:   -  2009-01-19 11:30:35
Hej ! Den her opskrift er virkelig god, da vi tog vores første bid, var det som om vi var i den 7. himmel :D mmmmmh. PRØØØV DEN ! men lav jeres egen burgerboller !

Pepper  -  2008-12-08 18:16:26
Det er fame god stil til en ægte heereaften!!!

lars  -  2008-10-13 09:56:48
godt nok men hvad mener du med flække brødet

npa  -  2008-08-15 15:57:05
jeg må sige det var en god burger og vi kunne godt lave den på grillen uden den gik itu og vi proppede det i vi havde lyst til der er ingen grænser PRØV! der er ingen grænser for hvad du kan komme i DIN burger!

anders  -  2008-03-27 19:15:51
Hey det er en utrolig god burger ligesom da jeg var i buffalo tak for opskriften god fornøjelse..

palle  -  2007-11-09 12:32:44
det er bare godt

Jonas  -  2007-10-13 18:07:49
Synes den smager dårligt, der mangler burger dressing, ost !

Julle K Nielsen  -  2007-08-29 10:37:56
det smaqte ik så qodt som jeq troede :(

Milvertz  -  2007-05-21 12:49:38
Bøfferne gik desværre fra hinanden da de kom på grillen...

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Super opskrift, men jeg vil nu sige at bøfferne er bedst når de er lidt sorte . ja tro det eller lad være, men det smager fantastisk til saucen

Rikke&&Peter  -  0000-00-00 00:00:00
tak, ulrich. nu har vi det meget bedre.

Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Husk at det ikke er alm stærk danske sennep man skal bruge med man skal få fat på noget af det der amerikanske søde sads. Løgringe kan anbefales også. Når burgeren er samlet kan man evt lige lige den 10-15 sekunder i microovnen - så er bollen blød og svampet som man kender det fra de fleste Amerikanske fastfood kæder.

Chris  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med lidt finthakket bredbladet persille eller basillikum i oksekødet! Det giver lige det sidste ;o)

Anne Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Super opskrift der virkelig er værd at prøve.

Thor  -  0000-00-00 00:00:00
God fin burger! Jeg vil foreslå jer at komme en halv håndfuld brødkrummer fra franskbrød i oksekødet. God fornøjelse!

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en ok lækker burger, man føler næsten at man sidder ved en gade cafe på Manhatten når man tager en bid. lige ud sagt en god opskrift